Alla inlägg under maj 2007

Av Nenny - 14 maj 2007 06:00

Jaha. Vågskrället visar 79,2 idag. Så det blir ju +0,6 på veckan som gått.


Jag skulle aldrig ätit pizzan...Men som sagt denna veckan är det nya tag o total kontroll. Stegräknaren är på. Matlista fram till onsdag är klar (fyller på mer i veckan) o jag e laddad. Jag ska ha minus nästa måndag.

ANNONS
Av Nenny - 13 maj 2007 19:52

Det gick inte så bra förra veckan. Denna veckan ska gå bättre!!

Jag är superladdad o redo för nya tag.


Mina mål för v 20!!


 • [0/7] Inget Godis.
 • [0/5] Träna minst 5 x 60 min (eller 50000 steg)
 • [0/7] Hålla min kalorinivå (1300kcal) varje dag.
 • [0/7] Frukt och/eller grönsaker varje dag.
 • [0/7] Ingen snabbmat.


 • Träning är inplanerad för v 20:

  Måndag: 60 min powerwalk

  Tisdag: Vila

  Onsdag: 60 min powerwalk

  Torsdag: 60 min powerwalk

  Fredag: Vila

  Lördag: 60 min powerwalk

  Söndag: 60 min powerwalk

  ANNONS
  Av Nenny - 13 maj 2007 16:21

  Jag är tyvärr rätt bra på att småäta. Mellan mina måltider går jag o gräver i kylen efter saker att tugga på.  Jag kan hyvla mig en skiva ost (eller två), ta ett kex på jobbet, salta pinnar och sånt. Det är en vana har jag har haft sen jag var pytteliten och klättrade i skafferiet efter godsaker. Det är en suveränt elak vana och jag har som ni förstår väldigt svårt att bryta den.  En konsulent på viktväktnarna sa till mig en gång. "Det är inte det du äter till måltiderna som gör dig överviktig. Det är det du äter MELLAN måltiderna"  Och det är ju så sant på mig.


  Jag måste koncentrera mig konstant för att jag ska låta bli. Men det är svårt att hålla skärpa hela dagen. Speciellt när man jobbat o e trött. Dessutom har jag för vana att äta när jag är rastlös. Så det blir lätt mer mat än vad jag får om dagarna. Suck. Jag har försökt med frukt o grönsaker men det funkar aldrig. Nötter kan funka rätt bra men eftersom jag bara har 1300 kcal att röra mig med om dagarna så funkar inte det heller. Man kan inte bara äta 5 nötter...  Som sagt. Det är en kamp det här. En lång, utdragen, seg och tråkig kamp. Men eftersom jag inte ger upp så kommer jag att gå segrande ur striden. Lite klokare, lite starkare och mycket smalare. =)  Jag funderar på att sätta upp ett nytt slutmål eftersom jag nog inte kommer att klara mitt nuvarande. Jag får nog räkna lite på det men mer realistiskt just nu vore väl att satsta på 55 kilo till jul istället. Men jag vill ju inte att det ska ta så lång tid. Jag vill ju verkligen gå ner mina kilo till jag fyller 30. Jag vill vara smal när jag fyller år.

  Fast å andra sidan kanske det är bra om det tar lite längre tid så jag inte stressar fram nåt som jag inte klarar av. Det är ju trots att bättre att jag gör det här rätt nu, en gång för alla. =)

   socker

  -- socker, bara socker --

  Av Nenny - 13 maj 2007 12:23

  Igår var det Efit. Bilderna på min dag kan ni se på min hemsida.  syndigIgår blev det en pizza (en barnpizza men ändå en pizza) Men god var den. Det blev också chips o en handfull godis. Motion blev det inte heller.

  Jag gillade finlads bidrag bäst igår. Synd att de inte fick så många poäng. Det hade varit coolt om finland vunnit 2 år i rad. Men serbien förtjänade att vinna det kan jag hålla med om.  Jag har sett o läst en hel del om en kampsport som heter "Forza" där man gör övningar med träsvärd. Jag är faktiskt väldigt sugen på att testa det. Jag har förgäves försökt hitta nåt här i nordvästra skåne men inget verkar finnas. Om det är nån som vet nåt ställe så säg gärna till.  Jag kan många dagar tycka att det är tråkigt o krångligt att sitta o räkna kalorier o hålla koll på allt. Så om nån vill uppfinna en "kaloriscanner" till mig vore jag superglad. Bara att skanna tallriken med mat och vips får man reda på hur mycket kalorier middagen innehåller. Hade varit toppen....  =)
  Av Nenny - 9 maj 2007 17:44

  Det är lättare. Faktiskt.


  Häromdagen strejkade rulltrappan upp från tåget när jag skulle till jobb. Jag brukade bli halvdöd av att gå in en avstängd rulltrappa. Brukade bli helt anfådd och svettig. Men nu var det knappt jobbigt. Inga större problem faktiskt! Wohoo. Och att gå i trappor och upp för backar är inte alls lika jobbigt längre.


  Jag fick sluta tidigare idag. Så jag slapp monsterpasset. Dessutom hade björn fixat mat till mig när jag kom hem! =)


 • [3/7] Inget Godis
 • [2,5/5] Träna minst 5 x 60 min (eller 50000 steg)
 • [1/7] Hålla min kalorinivå (1300kcal) varje dag och skriva in på Viktklubb
 • [2/7] Frukt o grönt varje dag
 • [3/7] Ingen snabbmat

 • Stegvisaren visar idag 12528 steg. Detta efter 60 min powerwalk och gående till o från jobb. Så jag e fullständigt nöjd med dagen.

  Av Nenny - 8 maj 2007 19:43

  Måndagen började så bra. Jag hoppade upp på bandet och gick drygt 30 minuter. Sen började min ena ankel göra ont. Jag slutade gå och gjorde frukost istället.

  När jag skulle till jobb så slog det mig att jag inte hade någon matlåda. Shit.

  Slängde ner 2 mackor i väskan o drog iväg till jobb. På jobb äter jag mina mackor och en banan.

  Är givetvis vrålhungrig när jag kommer hem. Det står rester i kylen som jag kastar mig över. Om jag bara slutat där... När jag ändå vräker i mig mat så slänger jag i mig en påse med nån nötblandning och sen glass efter det.  Idag har det blivit sådär. Jag har varit noll motiverad idag. Jag har inte skrivit in på Vk. Jag hade inte tänkt motionera heller.  Men så snubblade jag över sidan Tappa.se och fick ny motivation. Eftersom all min motion består av promenader och eftersom jag har en stegräknare som ligger o samlar damm så tänkte jag använda den sidan som extra hjälp. Enligt den sidan borde jag gå drygt 13000 steg om dagen för att klara

  mitt mål. steg

  Stegräknaren visar 6798 steg efter en timme med 5 km/h hastighet.

  Jag måste alltså mer eller mindre dubbla det för att klara av mitt mål.

  Jag ska nog försöka använda båda sidorna nu ett tag. Tappa.se var en ny fräsch vind som jag behövde just nu.


  Jag måste dessutom planera min mat denna veckan. Morgondagens matlåda är redan klar och jag kommer att köpa micromat med mig hem efter jobb. Jag har bytt till mig ett längre pass och jag kommer att vara helt slut när jag kommer hem.
 • [2/7] Inget Godis
 • [1,5/5] Träna minst 5 x 60 min (eller 50000 steg)
 • [0/7] Hålla min kalorinivå (1300kcal) varje dag och skriva in på Viktklubb
 • [1/7] Frukt o grönt varje dag
 • [2/7] Ingen snabbmat

 • Jag ska försöka komma ihåg stegräknaren varje dag och hoppas på över 50000 steg denna veckan. Jag börjar med det så får vi se hur det ser ut på söndag.


  Varje steg räknas.

  Varje kalori räknas.


  Av Nenny - 7 maj 2007 07:23

  Vikten:

  78,6 idag. Det innebär - 0,4 på en vecka o totalt - 10,4.


  Målen:

 • [0/7] Inget Godis
 • [0/5] Träna minst 5 x 60 min
 • [0/7] Hålla min kalorinivå (1300kcal) varje dag och skriva in på Viktklubb
 • [0/7] Frukt o grönt varje dag
 • [0/7] Ingen snabbmat


 • Jag har ju räknat på en ny veckotabell om jag ska klara 55 kilo till den 6 okt.

  Men eftersom det innebär att jag var tvungen att gå ner 1,1 kilo i veckan så har det redan spruckit. För i så fall skulle jag vägt 78,1 idag. Jag vet att jag aldrig kommer att hålla det tempot. Men jag vill SÅ GÄRNA klara mitt stora mål. Jag ökar därför på mitt motionsmål till 5 tillfällen. Jag ska i alla fall komma under 60 till okt.


  Jag har också börjat göra lite veckomatsedlar hemma. Att planera maten o se till att ha handlat det som behövs underlättar en del. Att komma hem o veta att man ska laga lax tex. Laxen ligger redan o tinar i kylen och det är bara att sätta igång. Istället för att först sitta o fundera på vad man ska äta idag för att sen komma på att man inte har någon hemma.

  Jag försöker planera matlådor till jobb också. Så det inte bara blir mackor eller så. Riktig mat håller mig igång längre och jag är inte vrålhungrig när jag kommer hem.


  Små små steg. Men alla i rätt riktning!! =)

  Uhm

  Av Nenny - 6 maj 2007 20:05

  Okej. Jag skrev senast i... um... torsdags? Tror jag.


  Så här ser målen ut denna vecka.

 • [7/7] Inget Godis
 • [3,5/4] Träna minst 4 x 60 min
 • [4/7] Hålla kalorinivån varje dag och skriva in på Viktklubb
 • [7/7] Frukt o grönt varje dag
 • [7/7] Ingen snabbmat

 • Allt som allt nöjd med veckan. Men jag har inte haft full koll på kalorierna.


  I fredags åt jag nån slags wrap med kyckling som jag inte visste kaloriantalet i.


  I lördags var vi ute o åt i Skäralids nationalpark. Vildsvinsfilé med potatisgratäng o nån sås. Ingen aning vad det kan ha innehållit. Men det var nog mycket...

  Om ni undrar vad vildsvin smakar så smakar det .... kött. Inget speciellt tyckte jag.


  Idag vet jag att jag har ätit för mycket. Jag satte i mig 120 g salta pinnar bara för att jag var hungrig och inte visste när Björn skulle komma hem. Och sen åt jag glass till efterätt. Dumt dumt.


  Men jag har klarat mig hela veckan utan godis. Jag har ätit nåt grönt eller frukt varje dag. Jag har inte ätit nån snabbmat (Jag ränkar inte wrapen som snabbmat) och jag har motionerat rätt bra. Så jag får nog vara nöjd ändå.


  Hoppas på ett minus imorgon. =) Håll tummarna för mig.

  Presentation

  Fråga mig

  0 besvarade frågor

  Kalender

  Ti On To Fr
    1
  2
  3
  4
  5
  6
  7 8 9
  10
  11
  12
  13
  14 15 16 17 18 19 20
  21 22 23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30 31
  <<< Maj 2007 >>>

  Tidigare år

  Sök i bloggen

  Senaste inläggen

  Kategorier

  Arkiv

  Länkar

  RSS

  Besöksstatistik

  Följ bloggen

  Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa -- med Blogkeen
  Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa -- med Bloglovin'

  Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se