Alla inlägg under juni 2007

Av Nenny - 17 juni 2007 19:27

Idag grillade vi lite på balkongen (vi har elgrill) och testade scans "grillspjut". En enda lång bit kött som ser ut som en fläskfile men tydligen är gjord av benfri kotlett. Väldigt mört kött och väldigt saftigt. Rekomenderas varmt. Och bara 100 kcal och tror det var 3 g fett / 100 g. Så det är smalmat. =) Och gott var det. Till det åt vi en sallad gjord på isbergssallad, ruccola, gurka, tomat, lök, potatis (jo det går att ha i sallad också) och fetaost. Mmmm gottttttt.


Jag orkar inte skriva hela matdagen men än så länge ligger jag på ca 700 kcal. Jag kan nog äta lite glass idag också.


Motionerat har jag gjort också. Visserligen bara 50 min men jag är så nöjd så! Det är en bra dag idag.


Nu är det bara till att hoppas att vågen är snäll mot mig imorgon! =)

ANNONS
Av Nenny - 17 juni 2007 06:57

Efter gårdagens inlägg skulle vi se på film. Jag var ju redan över min kalorinivå efter den jävla salladen och efter det sätter jag i mig snacks också. HELVETE. varför gjorde jag det. Seriösa skuldkänslor på kvällen efter det. Jag har slitit som ett djur med maten hela veckan och så går jag och gör en sån sak. Fan vad förbannad jag är på mig själv. Fan fan fan. Jag låg bra till viktmässigt på lördagmorgonen och nu har jag säkert pajat hela veckan bara för lite jävla snacks. Fans jävla helvete. Idiot Nenny...


Jag ska göra vad jag kan för att reparera skadan idag men jag vet ju inte om det går. Idag SKA jag motionera i alla fall.  Fast det blir ingen morgonpromenad utan en eftermiddagspromenad. Då kan jag gå längre o snabbare. MINST 10000 steg ska stegräknaren visa ikväll.


Fan vad arg jag är. Jävla skit.

ANNONS
Av Nenny - 16 juni 2007 19:22

FREDAGEN:


Före frukost: Rask Promenad på 60 minuter

Frukost:

2 dl verum hälsofil lätt

1 dl dinkelmüsli

130 g jordgubbar

linfrön

psylliumförn

Kalorier: 262


Mellanmål:

1 st snickersglass

Kalorier: 168


Lunch:

2 mackor med smör och 1 skiva ost o 2 skivor skinka

1 st Verum drickyoghurt

Kalorier: 378


Middag:

Grandiosa power pan

Snickersglass

Kalorier: 513


TOTALT: 1321 (räknar det som att jag höll mig till min kalorinivå)

Steg: 10495 (och det skulle, enligt stegräknaren, innebära att jag gått av mig 477 kalorier)


LÖRDAGEN:

Frukost:

2 dl verum hälsifil

1 dl dinkelmüsli

178 g jordgubbar

linfrön

psylliumfrön

Kalorier: 281


Lunch:

2 mackor med ost o skinka

Kalorier: 197


Mellanmål:

Äpple

Kalorier: 65


Middag:

"Italiensk sallad"

Snickersglass

Kalorier: salladen innehöll nog tyvärr för mycket =(


Tack vare salladen går jag över min kalorinivå idag. Motion har jag inte orkat med heller. Jag har jobbat och sen när jag kom hem så sov jag i drygt 2 timmar. Jag är fortfarande jättetrött.  Är antagligen trött för att jag inte ätit så bra mat på dessa dagarna. Mest micromat o mackor. Inte så bra, jag vet. Förhoppningsvis blir det mer lagad mat nästa vecka.


 • [6/7] INGET Godis.
 • [150/300] Träna MINST 300 min / vecka 
 • [5/7] Hålla mig till mina 1300 KALORIER OM DAGEN
 • [6/7] Frukt o Grönt VARJE dag. Så mycket som möjligt egentligen...
 • [6/7] INGEN snabbmat
Av Nenny - 14 juni 2007 20:19

 • [4/7] INGET Godis.
 • [90/300] Träna MINST 300 min / vecka 
 • [4/7] Hålla mig till mina 1300 KALORIER OM DAGEN
 • [4/7] Frukt o Grönt VARJE dag. Så mycket som möjligt egentligen...
 • [4/7] INGEN snabbmat

Idag har jag varit ledig. Så imorse skulle jag gå en lång runda innan frukost. Jag hade kollat ut en runda som jag trodde skulle ta 1,5 h att gå. Jag traskade på bra och den stora rundan tog bara 1 timme. Så antingen har jag totalt fel på längden på den rundan. Eller så gick jag så snabbt att det tog kortare tid. Haha. Ja ja. 60 minuter blev det idag i alla fall.Visst kan jag redovisa vad jag äter. Vad jag har förstått är det en del av er där ute som undrar hur man klarar sig på 1300 kcal om dagen. Det kräver lite diciplin o viljestyrka men visst fan går det!! Det gäller att räkna o ta reda på vad allt innehåller. Det gör jag via näringsvärdena på produkterna, via Viktklubb.se och via livsmedeslverkets hemsida. Jag försöker undvika saker som jag inte kan ta reda kalorivärdet på.


Idag är verkligen ingen spännande matdag. Jag har inte alls haft lust att laga mat så det har blivit en hel del micromat idag...


Så här har min torsdag sett ut:

Frukost:

Innan min promenad satte jag i mig ett äpple.

Efter promenaden:

2 dl verum hälsofil (lätt)

1 dl dinkelmüsli (axa)

1 tsk linfrön (håller magen igång)

1 tsk psylliumfrön (också bra för magen)

80 g jordgubbar

1 kopp grönt te.

Kalorier: 308


Lunch:

1 st Grandiosa Power Pan (Micromat)

75 g morötter

Kalorier: 375


Middag:

1 st Kyckling a la Jacob (Micromat)

Kalorier: 462


Mellanmål:

Äpple

Kalorier: 65


Totala kalorier idag: 1210 (jag vet att det är lite i lägsta laget men jag vill inte äta mer idag)

Enligt stegräknaren har jag gått 8543 steg och gått av med 388 kcal idag. (Men det vet jag inte om jag ska lita så mycket på)

Av Nenny - 13 juni 2007 20:49

 • [3/7] INGET Godis.
 • [30/300] Träna MINST 300 min / vecka 
 • [3/7] Hålla mig till mina 1300 KALORIER OM DAGEN
 • [3/7] Frukt o Grönt VARJE dag. Så mycket som möjligt egentligen...
 • [3/7] INGEN snabbmat

Björne ville äta på Max idag. Jag nöjde mig med en fryst soppa hemma! *Stolt*

Jag ska gå en REJÄL motionsrunda imorgon för att ta igen förlorad träningstid.


Nytt balkongbord har inhandlats och det var perfekt storlek. Vi fick ta visningsexet för alla andra var slut. Men så slapp vi montera i hop det... Haha.


Årets första jordgubbar har jag ätit idag. Men jag blev lite besviken. De var alldeles mörkröda och såg mogna ut men vissa var jättehårda. Jag får nog ge mig ut på en självplockning o plocka själv. Det brukar bli bäst då =)


Dagens uppätna kalorier: 1236  =)

Av Nenny - 12 juni 2007 18:57

Jag e på gång igen!!!

Jag fick en liten tankeställare igår när vågen visade plus. Min plan som går ut på att jag ska väga 55 kilo den 24 dec håller på att ta stryk. Enligt den planen borde jag vägt 77,4 kilo i går. Vågen visade ju 78 kilo. Inte bra, inte bra...

Total skärpning är det som gäller nu. Jag kan absolut inte ändra mitt slutmål igen. ABSOLUT INTE. Nej nej nej.


Nästa vecka ska jag väga 76,5 för att hålla mig på rätt sida. Så jag ska ner 1,5 kilo denna veckan. OCH DET SKA JAG KLARA... Inga problem... =) Så här ser det ut så här långt:


 • [2/7] INGET Godis.
 • [30/300] Träna MINST 300 min / vecka 
 • [2/7] Hålla mig till mina 1300 KALORIER OM DAGEN
 • [2/7] Frukt o Grönt VARJE dag. Så mycket som möjligt egentligen...
 • [2/7] INGEN snabbmat

 Det är ju lite enklare att hålla kalorinivån nere nu när det är så varmt. Man vill ju inte äta nåt alls. Och jag är faktiskt sugen på frukt nuförtiden?!?! Jo ni hörde rätt. Jag är sugen på frukt. Jag kan gå och tänka på "ooo nu vore det gott med ett äpple" Jag är förvånad själv. Det trodde jag aldrig skulle hända. Haha. Men där ser man.... =)


Jag kan dessutom halvspringa upp för trappen i vårt hus utan att bli anfådd. HURRA FÖR MIG!!! YEAH!!!! Alla bra resultat visas minsann inte bara på vågen!!Idag fick jag nya nr av Topp Hälsa men jag hinner inte läsa idag. Men jag e ledig på torsdag och då ska jag ta mig tid att läsa.


Av Nenny - 11 juni 2007 19:40

Först o främst: Veckans viktökning....78 kilo på vågen idag. Blääää. 0,8 upp denna veckan då. Orkar inte gå in på detaljer.


 Jag har äntilgen fått min nya dator. Nu återstår bara arbetet med att installera massa saker på den o flytta allt från min gamla dator. Det kan ta ett tag....Det är varmt. Väldigt varmt. Fast trots det så tycker jag inte att jag blir lika påverkad som jag blivit tidigare. Om det har att göra med att jag gått ner 11 kilo vet jag inte, men jag hoppas det är därför. =)


Men att vara tjock och ha taskigt självförtroende när det är stekhett ute är inte någon bra kombination.

Jag trivs rätt bra i linne hemma men skulle inte visa mig ute i det i nuläget. Jag skäms över mina armar och min kropp. Jag vet att jag ska vara nöjd över det jag har och skita i vad andra tycker men det är ju inte så jävla lätt.

Jag kan inte ha kjol för låren klibbar ihop o ger skavsår om jag inte har strumpbyxor eller liknande på mig.

Så kvar finns det t-shirts o i bästa fall shorts eller byxor som slutar vid knät.


Jag hoppas att jag nästa sommar kan ha andra kläder på mig. Och känna mig bekväm i dem också.


Jaja nog om det nu. Idag är det måndag o som vanligt skärper jag till mig igen. Ny vecka, nya tag, nya små veckomål.... Om jag lyckas uppfylla mina mål helt denna veckan ska jag fixa en fin belöning till mig själv om en vecka. Jag vet inte riktigt vad än men jag måste ha en liten sporre för att komma vidare tror jag. Funderar på att ta ett besök hos frissan. Det var ett tag sen och behövs nog. Kanske lite färg i också. Skulle vilja ha nya glasögon och solglasögon med styrka också men det blir för dyrt nu.

Gärna fler tips från er...


 • [1/7] INGET Godis.
 • [/300] Träna MINST 300 min / vecka 
 • [1/7] Hålla mig till mina 1300 KALORIER OM DAGEN
 • [1/7] Frukt o Grönt VARJE dag. Så mycket som möjligt egentligen...
 • [1/7] INGEN snabbmat
Av Nenny - 10 juni 2007 16:09

Okej!

Gårdagens EFIT är uppladdat på hemsidan om nån vill se...


Helgen har varit aktiv. Igår var det parkfesten i Klippan och Björne skulle stolarspela. Förutom det så totalröjde vi hemma. Städade hela lägenheten och plockade undan skit o sånt som skulle till loppmarknad. Hela balkongen har fungerat som ett extra förvaringsrum nu under vintern och nu blev vi äntligen av med all skit och idag har jag städat helt där ute. Rent o fint är där nu. Nya stolar har ju inhandlats. Snygga o sköna!! Bord kommer sen nångång.


Min nya dator är klar men vi fattas en sladd så jag har inte fått igång den än. Men den ska tydligen vara snabb sägs det!


fläktFläkten vi köpte är GULD värd. Superskönt att kunna fläkta lite i denna äckliga värme.


Igår blev matdelen helt ok. Jag var nog en hel del under min nivå men jag var inte hungrig. Fast som det är just nu så visar nog vågen plus för mig imorgon. =(


Nästa vecka ät det total kontroll på alla måltider som gäller. 1300 kalorier / dag. Varken mer eller mindre (eller ja... så nära jag kan komma i alla fall)

Motionen ska utföras utan gnäll och jag ska totalskärpa mig nu. Flaskorna tar fortfarande för mycket plats i fönstret ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se