Alla inlägg under september 2007

Av Nenny - 10 september 2007 07:15

Nu händer det saker...

76,5 visar vågen idag. (77,7 förra måndagen)

- 1,2 denna veckan!

- 12.5 totalt


Nu har jag tagit igen det som jag gick upp under semestern. (Tabell finns på hemsidan) Nu ska jag ner dryga 3 kilo till för att komma ifatt i min planering.


Även om motionen inte blev av som den skulle så är jag helnöjd. Jag har visserligen jobbat 7 dar i sträck o har 2 dar till framför mig, så jag är lite sliten nu.


Idag börjar jag med en ny matbok då den första är full. Jag älskar just den modellen. Tunna pärmar med ett gummiband som stänger den. Har köpt 3 extra redan. Hahahaha.


Jag kör vidare på mina mål:

 • [/7] INGET godis 
 • [/7] Äta 1300 - 1400 kcal / dag
 • [/7] Äta frukt o grönt varje dag 
 • [/2] Köra 2 styrkepass / vecka
 • [/200] Minst 200 min raska promenader / vecka.

 • ANNONS
  Av Nenny - 8 september 2007 07:20

  Jag jobbar ju hela veckan denna veckan. Varje dag. Så det är inget att be för. Det är bara att ta mig till jobbet idag också.


  Jag har ju läst i boken om promenader nu och där stod väl egentligen inte så värst mycket som jag inte redan visste... Man ska ha bra skor, nybörjartips, man förbränner aningen mer för frukost osv, lite olika tekniker osv. Inte mycket nytt för min del.


  Jag jobbar på med mat o motion. Jag har hållit mig ifrån godiset (förutom kinderägget i torsdags) och det går rätt lätt. Jag är inte speciellt sugen alls faktiskt. Orsaken till att jag köpte kinderägget var att man fick shrek grejor i det. (Bra ursäkt eller hur?!) Självklart fick jag ju ingen shrek grej i mitt ägg. Jag fick en jävla "smartcar" istället. *Hmpf* • [4/7] INGET godis  (Kinderägget bara)
 • [3/7] Äta 1300 - 1400 kcal / dag
 • [5/7] Äta frukt o grönt varje dag  (Igår blev det 2 äpplen o en banan)
 • [1/2] Köra 2 styrkepass / vecka (Blir ett pass till på sön)
 • [105/200] Minst 200 min raska promenader / vecka. (Vet inte om jag hinner mer)


 • Lite hur jag äter o motionerar:

  Måndag

  Motion: 60 minuter rask promenad före frukost

  Frukost: Fil med mûsli

  Lunch: Laxfilé med vitlökskroketter o broccoli

  Mellis: Äpple

  Middag: Fryst svampsoppa, 2 knäckemackor med kräftost

  kvällsmål: Macka med ost o skinka

  Kalorier: 1394


  Tisdag

  Motion: 45 minuter rask promenad före frukost

  Frukost: Fil o Müsli

  Mellis: Äpple

  Lunch: Kyckling a la Jacob

  Mellis: Äpple o knäcke (utan pålägg)

  Lunch: Mexicanapizza (fryst)

  Kalorier: 1395


  Onsdag

  Motion: Styrketräning ca 60 min. (på em)

  Frukost: Fil o Müsli

  Mellis: äpple

  lunch: Svampsoppa

  Mellis äpple

  Middag: Grandiosa power pan

  Kvällsmål: Pastaröra m räkor. 3 knäcke m kräftost. Glass till efterrätt

  Kalorier: 1691


  Torsdag

  Frukost: Fil o Müsli

  Mellis: Brämhults dricka

  Lunch: Kyckling a la Jacob

  Mellis: Brämhults dricka

  Middag: Kebabtallrik

  Onödighetsmål: chips o kinderägg...

  Kalorier: löjligt mycket


  Fredag

  Frukost: Fil o Müsli

  Lunch: Grandiosa power pan

  Mellis: Äpple o banan

  Middag: Spagetti bolognese

  Mellis: Äpple

  Kalorier: 1299  Hoppas ni alla har en riktigt skön helg. =)  Så här ser överblickan för mina mål ut i min matbok...


  ANNONS
  Av Nenny - 7 september 2007 10:41

  Känner mig fortfarande konstant stressad. Mest på jobbet, men nu börjar det hemma också. Jag vet egentligen inte varför. Men grejen är att jag är en sån person som gärna vill vara i tid till allt. Och gärna en kvart för tidigt. Sån har jag alltid varit. När vi hade fester i tonåren så var jag alltid först på plats. Alltid....


  Nu känner jag mig stressad om jag börjar jobba tex kl 14 på em. Ska vi tex styrketräna innan dess så känner jag mig stressad. Även om jag går upp kl 7. Idag börjar jag kl 15.15 (jo vi räknar kvartar på vårt jobb) och jag gick upp kl 8. Det var tänkt att jag skulle motionera innan frukost. Men sen kom tvätten ivägen. Efter att ha sorterat ut det viktigaste o satt igång maskinen så var det dags för diskmaskinen.


  Sen kom jag på att jag skulle spela in mer träningsmusik på mobilen. Detta tog längre tid än jag trodde och nu var jag hungrig också. Jag sket i motionen o käkade frukost istället. Jag känner mig tom stressad när jag dricker te. Jag kan inte dricka det för varmt och när det svalnat till vettig temperatur måste jag dricka snabbt innan det kallnar.


  Det är egentligen helt befängda grejor jag stressar upp mig över men jag  vet inte varför jag gör det. Troligen ligger det nåt annat i grunden som stressar upp mig. Men vad???? Jobbet (telefonist på Eniro 118118) har nog stor det i det hela. Vi ska vara "tillgängliga" mot kund 87% av vår tid för att få bonus. Helst 89,5% för att få ut högsta bonusen. Alla knapptryckningar vi gör mäts och vi ska upp i vissa resultat för att få VG eller G. Trodde man slutade med betyg när man gick ut skolan...


  Dessutom blir jag stressad av att mina tåg bara går en gång i timmen. Ibland får jag sticka hemifrån 1½ - 2  timmar innan jag börjar för att vara i tid och då blir jag stressad för att jag måste åka hemifrån så tidigt.

  Ibland slutar jag precis innan mitt tåg går. Slutar jag halv så går tåget fem över halv. Och då blir jag stressad för det.


  Nu är jag också stressad över att min flexbank på jobb är på minus och jag måste jobba extra på lediga dagar för att komma upp i plus. Vi får visserligen ligga på ett par timmar minus men det har jag gjort länge nu och jag tänkte eliminera ett stressmoment genom att jobba upp till plus nu.


  Jag stressar konstant upp mig för småsaker och det måste jag nog göra nåt åt. Jag måste varva ner. Ta det lungt och släppa vissa saker. Jag mår givetvis inte bra av att stressa hela jävla tiden.


  Igår åt jag dessutom ett kinderägg och lite chips.... Onödigt men gott...
  Suck...
  Av Nenny - 5 september 2007 05:51  Den var precis som jag förväntade mig!!!! Får ta hem skrivkorten från gymmet o föra in den träningen innan jag använder den.

  Kostade 89 kr (ingen fraktkostnad!!) på Bokus


  .

  .

  .
  Av Nenny - 4 september 2007 20:29

  Efter en riktigt trist o jobbig dag på jobbet var jag irriterad, depprimerad, apatisk o inte alls på nåt bra humör. Kännde mig ynklig och behövde tröst. Svängde inom pressbyrån för att stå där o dregla lite. Köpte inget...

  Ställer mig i en hörna o väntar på tåget. Behöver fortfarande tröst. Går in på McDonalds fast besluten om att köpa en cheeseburger o en mcflurry. Ställer mig i kön. Börjar fundera... "Jag borde inte stå här, jag borde verkligen INTE STÅ HÄR"... så jag gick därifrån.

  Jäklar vad stolt jag kännde mig!!!!


  Målen då??

  • [2/7] INGET godis (nepp)
  • [2/7] Äta 1300 - 1400 kcal / dag (japp)
  • [2/7] Äta frukt o grönt varje dag (jomen)
  • [0/2] Köra 2 styrkepass / vecka (ons o sön inplanerat)
  • [105/200] Minst 200 min raska promenader / vecka. (Redan halvvägs!!)
  Av Nenny - 3 september 2007 08:26

  Gick upp runt halv 7. Vågen visar äntligen minus!!! 77,7. Så det blir - 1,4. Yessss!!!


  Jag hoppar i träningskläderna och upp på gångbandet. Det går trögt och jag bestämmer att gå 40 minuter i alla fall. När 40 min har gått så börjar endorfinerna (eller vad de nu heter) att komma igång och jag känner glädje och blir pigg. Jag går 60 minuter och svetten droppar från håret o rinner på ryggen. Yeah...  Åh vad skönt det känns. Hela kroppen blir glad o kommer igång.


  Jag äter en god frukost med fil o müsli och mitt favvo te. Mmmm.

  Det är inte alltid kul att jobba eftermiddag men det är fanemej skönt att kunna ta saker o ting i sin egen takt på morgonen.


  Denna veckan jobbar jag hela veckan. Alla dagar. Så det är rätt skönt att veckan börjat bra i alla fall.

  Av Nenny - 2 september 2007 18:21

  • [3/7] Äta 1300 - 1400 kcal / dag. (3 av 7 dagar är inte bra...men men)
  • [6/7] Äta frukt/grönt varje dag. (Fick tydligen inte i mig nåt idag)
  • [1/2] 2 styrketräningspass / vecka. (Blir 2 pass nästa vecka)
  • [7/7] Skriva upp ALLT jag äter i matboken. (Det behöver jag inte ha som mål.)
  • [120/200] Raska promenader 200 min / vecka. (Bättring nästa vecka)


  Veckan är slut och jag är slut.

  Nästa vecka nya mål:


  Mål för v 36:

  • [0/7] INGET godis
  • [0/7] Äta 1300 - 1400 kcal / dag
  • [0/7] Äta frukt o grönt varje dag
  • [0/2] Köra 2 styrkepass / vecka
  • [0/200] Minst 200 min raska promenader / vecka.


  Håll tummarna för ett minus på vågen imorgon!


  Av Nenny - 1 september 2007 18:56

  Jag var fullt förbededd på att träna i fredags. Men så fick vi reda på att servicen på bilen skulle kosta 14400kr (yikes) och björne hade inte sovit så mycket o knappt ätit nåt den dagen så det blev ingen träning i fredags.


  Men idag kom vi äntligen iväg. (Jo jag ser faktiskt fram emot det!!) Vi var där vid 3 tiden tror jag och det var bara en kvinna där inne. Riktigt skönt att träna i en mer eller mindre tom lokal.


  Hur går det med mina mål då?? Jo...

 • [2/7] Äta 1300 - 1400 kalorier per dag. Inte mer. (idag har jag ätit 1536)
 • [6/7] Äta frukt o grönt varje dag. (Jepp, varje dag än så länge)
 • [1/2] Köra 2 styrketräningspass per vecka (Blir inge mer denna veckan)
 • [6/7] Skriva upp ALLT jag äter i min matbok (Jag gillar min matbok!!)
 • [75/200] Raska promenader 200 min per vecka (Får promenara utav bara helkotta imorgon) • Jag har ju även godisförbud igen. Det var lite jobbigt igår när Björne åt lite mkulor o ostbågar. Men idag är jag så stolt att jag klarade det. För jag kan bara jag vill. Och jag vill.... Hoppas verkligen på minus på måndag.

  Presentation

  Fråga mig

  0 besvarade frågor

  Kalender

  Ti On To Fr
            1 2
  3 4 5
  6
  7 8
  9
  10 11 12
  13
  14
  15
  16
  17 18
  19
  20 21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  <<< September 2007 >>>

  Sök i bloggen

  Senaste inläggen

  Kategorier

  Arkiv

  Länkar

  RSS

  Besöksstatistik

  Följ bloggen

  Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa -- med Blogkeen
  Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa -- med Bloglovin'

  Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se