Direktlänk till inlägg 12 oktober 2007

Varför vatten är viktigt i en viktnedgång

Av Nenny - 12 oktober 2007 05:56

Alla vet att vi ska dricka mycket vatten. Men kanske inte riktigt varför?!


Här är en förklaring som jag hittade när jag letade Gi fakta.


Artiklen i sin helhet finns här.Vatten – fettets "transportör"
Frisättningen av fettsyror till blodet är inte bara beroende av fettcellernas benägenhet att släppa ifrån eller ta upp fettsyror.  Blodet spelar i sig en viktig roll.  Blodet har förmågan att tranportera mängder av näringsämnen, mineraler, blodkroppar, syre mm, men för att transporten av näringsämnen ska vara maximalt effektiv krävs det att blodet är lättflytande.  Om man inte dricker tillräckligt blir blodet trögflytande och tranporten av näringsämnen blir mindre effektiv.

Tänk dig att du har en skål med vatten som du ska lösa upp salt i. När du häller i salt i vattnet löses det upp i vattnet men när tillräckligt mycket salt hällts i blir lösningen mättad och vattnet kan inte ta upp mer salt. För att kunna lösa mer salt måste du tillsätta mer vatten. Precis på samma sätt fungerar det i vårt kropp. Har vi vätskebrist blir blodet fort mättat på näringsämnen och även mängden fettsyror som kan frisättas begränsas. För att blodet ska kunna ta upp mer näringsämnen måste vi dricka mer vatten. Se därför till att alltid dricka tillräckligt för att hålla fettförbränningen på topp. Mellan en och två liter vatten om dagen gör att blodet hålls maximalt lättflytande. Tränar du eller svettas mycket bör du dricka mer.

 


Lite mer om vatten finns att läsa här!


 
ANNONS
 
Kin@

Kin@

17 oktober 2007 08:35

Hej på dej.
Jag har med späning farit genom din blogg och vad duktig du varit!
Jag kör GI - igen - sedan tre veckor och mår toppen:)
Lycka till på dej och kramiz.
Mvh Kin@

http://giblogg.familjenlevin.com

 
Ingen bild

Malin

22 oktober 2007 10:41

Hej! Har varit medlem på viktklubb.se ett bra tag nu. För några månader sen tappade jag allt intresse och började äta ALLT igen. Och gick upp igen såklart. Jag tror att jag satte för stor press på mig själv innan och att jag slutade för att jag behövde andrum. Nu har jag hittat tillbaka till motivationen. Jag har insett att jag bara kan nå mitt mål om jag tar ansvar och kämpar. Vissa dagar är skittradiga men jag vet att om jag bara tar mig igenom denna och äter vad jag ska får jag belöning i form av viktnedgång. Jag provar nya recept och försöker utmana mig själv med att hitta goda saker att äta som jag känner mig tillfredsställd med. Jag försöker njuta av livet lite grann varje dag. Hoppas du hittar din motivation igen. Lycka till!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nenny - 13 mars 2009 13:51

Ville bara påminna er om att jag inte längre kollar av kommentarer i denna bloggen.   Jag bloggar numera på följande adress: http://nenny.se/blogg/   Uppdatera gärna era länkar!!    Vi ses där!! =) ...

Av Nenny - 30 januari 2009 07:45

Bloggagratis har gjort sitt. Den har tjänat mig väl men det är dags att dra vidare känner jag. Utforska nya vidder. =) --------------------------------   Bloggen flyttar till: http://nenny.se/blogg/   -------------------------------- Jag är tillbaka!...

Av Nenny - 26 januari 2009 19:12

Tack för att ni tänker på mig! Det värmer. =)   Jag mår bra. Tänkte bara säga det. Ni behöver inte vara oroliga.   Men bloggandet har på nåt sätt gått in i väggen. Jag har varken lust att skriva eller läsa. Vet inte riktigt vad som har hänt. Jag vill...

Av Nenny - 22 januari 2009 12:31

Har inte riktigt varit på blogghumör på ett par dar. Har knappt varit ute hos er andra och inte skrivit så mycket själv. Känner mig låg. Nu börjar det ta emot lite med ViktVäktarna. Farligt farligt. Jag har inte fyllt i en checklista på hur länge so...

Av Nenny - 20 januari 2009 20:24

Vår diskmaskin krånglar...igen. (Jävla skitmaskin) Björne har tandvärk och måste dra ut en tand. Smärtsamt och dyrt. Jag hänger inte med i skolan. Känner mig som värsta ufot. Pointsräknandet går väl sådär i nuläget.   Bah.   Det känns bättre när m...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se