Alla inlägg under oktober 2007

Av Nenny - 19 oktober 2007 08:15


Jag är i en rejäl svacka. En svacka som jag har varit i länge egentligen. Det har gått många månader och jag ligger fortfarande o pendlar mellan 77-78.


Allting är väldigt tråkigt just nu. Det är tråkigt att räkna kalorier. Det är tråkigt att inte få äta vad jag vill. Det är tråkigt att laga vettig mat. Det är tråkigt att motionera. Det är tråkigt att jobba. Det är till o med tråkigt att duscha. Allt är tråkigt.

Jag har letat länge o väl efter motivationen men den har gömt sig rätt väl. Jag hittar den inte nånstans.

Jag försöker peppa mig själv till att skärpa mig flera gånger i veckan. Det känns som om jag kör nystart varje morgon. Men just nu verkar det lönlöst.

Det känns väldigt hopplöst. Jag är totalt orkeslös och apatisk. Känner mig liten o ensam.


Jag satt o gjorde en viktkurva i förrgår. När man ser det hela på en kurva såg det inte allt roligt ut. Suck. Inte ens en kurva är det. Snarare en lite, lite sluttande linje.


Jag vet allvarligt talat inte vad jag ska ta mig till. Jag vill och ska inte ge upp men jag vet inte hur jag ska fortsätta. Känns som jag är tillbaka på ruta 1 igen.


ANNONS
Av Nenny - 12 oktober 2007 05:56

Alla vet att vi ska dricka mycket vatten. Men kanske inte riktigt varför?!


Här är en förklaring som jag hittade när jag letade Gi fakta.


Artiklen i sin helhet finns här.Vatten – fettets "transportör"
Frisättningen av fettsyror till blodet är inte bara beroende av fettcellernas benägenhet att släppa ifrån eller ta upp fettsyror.  Blodet spelar i sig en viktig roll.  Blodet har förmågan att tranportera mängder av näringsämnen, mineraler, blodkroppar, syre mm, men för att transporten av näringsämnen ska vara maximalt effektiv krävs det att blodet är lättflytande.  Om man inte dricker tillräckligt blir blodet trögflytande och tranporten av näringsämnen blir mindre effektiv.

Tänk dig att du har en skål med vatten som du ska lösa upp salt i. När du häller i salt i vattnet löses det upp i vattnet men när tillräckligt mycket salt hällts i blir lösningen mättad och vattnet kan inte ta upp mer salt. För att kunna lösa mer salt måste du tillsätta mer vatten. Precis på samma sätt fungerar det i vårt kropp. Har vi vätskebrist blir blodet fort mättat på näringsämnen och även mängden fettsyror som kan frisättas begränsas. För att blodet ska kunna ta upp mer näringsämnen måste vi dricka mer vatten. Se därför till att alltid dricka tillräckligt för att hålla fettförbränningen på topp. Mellan en och två liter vatten om dagen gör att blodet hålls maximalt lättflytande. Tränar du eller svettas mycket bör du dricka mer.

 


Lite mer om vatten finns att läsa här!


ANNONS
Av Nenny - 11 oktober 2007 21:13

Hittade detta på en annan blogg.

Vet inte vem som gjort den eller hur korrekt den är... Men visst är det tänkvärt.

Så på med stegräknaren o ut o gå nu i mysiga hösten.


* 2 skivor ost motsvarar ca 2000 steg i kalorier
* 1 pizza motsvarar ca 26 000 steg i kalorier
* 1 kanelbulle motsvarar ca 5500 steg i kalorier
* 100 g chokladkaka motsvarar ca 14 000 steg i kalorier
* 1 semla motsvarar ca 9000 steg i kalorier
* 1 portion pommes motsvarar ca 10 000 steg i kalorier
* 50 g chips/ostbågar motsvarar ca 6000 steg i kalorier
* 1 snickers motsvarar ca 11 000 steg i kalorier
* 50 g popcorn motsvarar ca 5000 steg i kalorier
* 1 glas mjölk 3% motsvarar ca 3000 steg i kalorier
* 1 dubbel hamburgare motsvarar ca 13 500 steg i kalorier
* 1 brk läsk motsvarar ca 3500 steg i kalorier

Av Nenny - 11 oktober 2007 20:47


Jag fick en riktig ahaupplevelse idag.


Jag åt min fil o müsli till frukost och jag var lugn o förmiddagen gick bra. Dags för lunch. Matlådan besår av en "thaigryta" som Björne gjorde igår med ris som bas. Lite som stekt ris på kinarestaurangen men såsigare. Jag åt lunch i lugn o ro och går ut o sätter mig för att jobba igen. Efter 10 - 15 minuter känner jag att hela kroppen känns uppstressad. Pulsen ökar och jag kan inte längre sitta still vid mitt bord. Jag höjer bordet o ställer mig upp o jobbar ett tag. Känner mig som en flipperkula. Vill bara studsa runt o lokalen. Jag börjar prata snabbare och fingarna vill skriva på alla tangenter samtidigt. flipperkula igen. doing doing doing doing doing. Plötsligt slår det mig. Blixt från klar himmel. Jag har käkat massor med snabba kolhydrater (vitt klibbigt ris) o jag får en seriös blodsockertopp. Oj oj oj. Doing doing doing. Ena handen börjar dessutom skaka lite. Shit. Doing doing doing. Ca 3 timmar senare seglar jag ner och får seriösa gäspattacker istället.


Bilden lånad från denna sida. Visst har jag haft sådana toppar miljoner gånger förr och vetat att det funkar så innan men det var först idag som jag riktigt FATTADE vad det handlar om. Det är väl det som hela GI tänket går ut på. Eller hur? Att balansera blodsockret i kroppen. Rätta mig om jag har fel för jag har egentligen ingen aning om vad GI handlar om. Men jag ska forska seriöst om det i helgen. Jag har aldrig riktigt trott på olika "dieter" hit o dit. Men jag vet att det funkar för väldigt många och jag ska studera ämnet ingående och skaffa mer fakta. Eller ja, det är väl ingen "diet". Det är väl en livsstil som allt annat.


Tips om bra GI sidor mottages gärna. =)


Av Nenny - 11 oktober 2007 07:07


Jag kan meddela att jag har träningsvärk efter wiin. Och då har jag inte spelat i flera timmar. Jag har tränat lite, kanske en kvart och sen kört wii fitness. Där får man göra dagens 3 övningar. Tennis, bowling, golf, baseball, boxning och hmmm näää det var nog alla. Bland dessa sporter slumpas 3 ut som du ska genomföra. Programmet räknar sen ut hur gammal du är.

Igår blev jag 68. fnys... Men så fick jag golf för första gången och det gick ju inte så bra. Och nu har jag träningsvärk i armar o rygg. Så nån nytta gör det faktiskt! =)


Idag var det tänkt att jag skulle köra morgonpromenad eftersom jag inte börjar förrän 10.45 idag. Men jag är superkass i magen så jag hoppar över det. Bubblar värre än en bubbelpol. Att jag är kass beror helt o hållet på mina matvanor de senaste dagarna. För lite fibrer o för mycket skräp. Jag åt godis  o chips igår men slängde det när jag skrev gårdagens inlägg.


Nu är det vettig mat som gäller och jag inför GODISFÖRBUDET igen. Jag kommer att ha 2-3 dagar i månaden när jag får äta nåt men annars är det stopp för allt sånt. Jag mår verkligen svindåligt när jag äter massa godis. Uppsvälld, bubblig i magen o skuldkänslor. Nää nu är det slut med det. Jag klarar av ett godisförbud och jag mår miljoner gånger bättre när jag är utan!


Hoppas jag är bättre i magen tills ikväll så kan jag ta en kvällspromenad istället. Det är väl du är vad du äter ikväll och då kan jag ta en timmes promenad när jag tittar på det.Av Nenny - 10 oktober 2007 17:52


Jag gillar svart bättre.... =)


Jag har gnällt länge nog över min situation nu. (Inte skrivit allt här, men jag går o gnäller för mig själv i min tysthet)

Så nu är jag trött på mitt eviga gnällande och nu tar jag tag i det hela igen. Jag ligger som sagt efter i planeringen. Det är tänkt att jag ska passera nedanför 70 sträcket till nyår. Det är väl en 11 veckor eller nåt dit. Och det är drygt 7 kilo som ska bort tills dess.


Jag måste planera allt för att det ska funka. Jag jobbar väldigt oregelbundet och det är svårt att få rutin på dagarna när varje dag är olik den förra. Ena dagen börjar jag 7.15, andra dagen 10.45,  tredje dagen 8.00, fjärde dagen kl 15 osv. Inga fasta tider alls. Vi får visserligen veta hur vi jobbar 6 veckor framåt men det ställer ändå till det lite. Men det ska jag fixa. Planering av mat o motion ska jag fixa med nu ikväll. Ska se till att Björne hänger med till gymmet i helgen även om han inte e helt frisk än.


Jag får klara mig med mina gamla slita skor ett tag till eftersom pengarna igen är aktuell fråga. Men nu har vi ju en Wii hemma. Hähä. Jag får träna på den. Och på gymmet behöver jag inte så bra skor. Så det fixar sig.


Nu är det ju mindre än ett år kvar till stora målet. =)Av Nenny - 10 oktober 2007 06:04


Vi kopplade in wii konsollen i måndags. Vi hade lite strul med handkontrollen men det löste sig efter ett samtal till supporten.

Jag testade Wii fitness. Jag blev 80 år. Hmpf. Men å andra sidan har jag aldrig spelat spelet, ingen aning om hur kontrollerna funkade och det gick ju inte speciellt bra. Igår körde jag igen och min ålder igår blev 40 år!!! Jag halverade min ålder på en dag. Wohoo.

Får träna lite varje dag för att komma ner i 20 år tror jag. (Max är 80 och minst är 20 år)


Nu är det dags för jobb igen.


Förresten... Jag läste ut Camilla Läckbergs andra bok igår: Predikanten. Och nu ska jag börja på hennes tredje: Stenhuggaren.


Av Nenny - 8 oktober 2007 08:17


Ja då har jag fyllt 30!!!  (i lördags)


Födelsedagen spenderades i Köpenhamn men Björn! Vi åkte dit på fredagen. Resan dit tog ca 2,5 timmar och kostade 158kr för oss båda. Vi skulle bo på ett hotell som heter Axel Guldsmeden och det låg bara 2 gator från Stationen. Helt nybyggt. Klart så sent som i juni. Och det var ett fint hotell. Sängen var av typ himmelsäng och gjord helt i trä. Jag kan meddela att den knarrade rätt bra... Jag gillade speglen till vänster. Snygg.

 

Detta var utsikten från vårt fönster... Hahaha. Gardinerna blev fördragna illa kvickt.

Badrummet var riktigt snyggt. Handfatet var utskuret ur en stor stenklump.Badkaret var hugget ur marmor. Nackdelen var att badkaret var obekvämt och det fanns inget duschdraperi.

Så när man skulle duscha blev hela badrummet blött. Och lutningen mot golvbrunnen var tydligen fel för allt

vatten samlades ute på golvet.

Vi shoppade loss på fredagen och kom på att vi kanske inte hade så mycket pengar att spendera som vi trodde.

Vi hade då köpt kläder för närmare 900 kr. Och då fick vi en tröja till mig, en mössa till mig och strumpor till Björne. Vi köpte också skivor för ungefär samma summa. Vi såg också en 3d film på planetariet på kvällen.


Så på lördagen tog vi det ganska lugnt. Jag fick ett supersnyggt armband i present av Björn. Enkelt o stilrent. Silver o läder i kombination är väldigt snyggt. =) Tack honey!!!


 På lördagen gick vi mest runt o strosade i affärer och kom på att det är inte riktigt kläder i vår stil som säljs på ströget.Vi gick på Ripleys Belive it or Not. Det var rätt kul som avbrott i fönstershoppingen.


Björne hittade en "luftharpa" där inne som han tyckte var jättekul!


När vi kom hem på söndagen fick jag en present till. En Nintendo Wii!!!! Wohoo. Kul kul! =)


Vi har dock inte orkat kopplat in den. Ville bara slappa igår och idag är jag egentligen inte på humör för nåt. Jag vill verkligen inte gå o jobba idag. Visserligen har jag varit ledig 4 dagar nu men jag känner verkligen att jag vill vara hemma idag också.


Det var ju dessutom dags att väga mig imorse. Ett litet plus blev det. 77,3. Och det är ett rätt bra resultat med tanke på helgen och all mat och det godiset jag har ätit. + 0,1 bara.


Så nu är det ett år kvar till stora målet. Om ett år ska jag vara nere på 55 kilo. Jag försökte ju inbilla mig att jag skulle klarat det tills nu men så blev inte fallet. Jag har nu ett år precis på mig att gå ner mina 22.3 kilo som jag har kvar till mitt mål. Det är bara att jobba stenhårt.


Nu kör vi!!!


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se