Direktlänk till inlägg 30 januari 2008

Matlagning och tankar om träning

Av Nenny - 30 januari 2008 20:59

Jag skulle ge mig på ett nytt recept idag. Jag är rätt kass på att laga mat men vill gärna prova och experimentera. Nån slags färsbiffar från en gammal viktväktarkokbok jag har. Här är resultatet:


 Biffarna höll inte ihop när jag stekte skiten. Trots att jag gjort som det stod i receptet. Eller ja.... jag bytte ut potatismjöl mot ströbröd. Kanske det som blev fel då. De smakade dessutom konstigt och varken jag eller Björne gillade det. Till detta skulle det vara nån cous cous blandning med rödlök och svamp. Björne gillar inte svamp så jag uteslöt det och tog lite soltorkade tomater istället. Det blev inte heller gott. Sen blev det torrt som fan också så vi hade lite tzatziki (lär mig aldrig hur det stavas) till. Det var lite för mycket vitlök i den. Så det blev ingen bra middag. Men men. Nu vet jag det i alla fall. Mot nya recept nästa gång...


Sen sitter jag och tänker på träning. Jag vill gärna träna på typ friskis. Vi har ingen friskis där jag bor. Närmsta är väl en 3 - 4 mil bort. Liiiiiite lång att åka för att träna tycker jag.

Utbudet i min lilla håla är som följer:

  • Simhallen: simning, litet gym, body pump, nån box grej och nåt stretch/avslappnings grejs.
  • Corpus: Spinning, step, body pump, kick n´box o nån magträning
  • Diverse kampsporter. Tex karate, Kickboxning, Shootfighting (inte den blekaste hur det stavas)

Inget av det tilltalar mig speciellt mycket. Simhallens gym är ok. Passen är för avancerade för mig. Dock rätt billigt att träna där.

Corpus har jag inte varit på men det verkar vara där "innefolket" tränar. Ni vet de som är smala, trimmade o har för dyra kläder. Dyrt att träna där.

Kamsport är nog inte min grej. Har inte lust med det.


Sen har jag mitt lilla "hemmagym" men jag känner att jag vill och behöver nån form av kontrollerad träning. Köra alt. ta bussen i 3 - 4 mil för att träna säger ju sig själv att det inte blir av. Träna på ett ställe där man inte trivs blir ju inte heller av. So what to do?????


Jag börjar också fundera på det här med stavgång. Fast jag tillhör skaran som fortfarande tycker det ser jävligt fåningt ut. Men det ÄR bra träning. Vad har ni för erfarenheter av stavgång??? Känner ni som håller på med det att det ger resultat?? Berätta gärna eller tipsa om andra träningsformer!


Ha en skön kväll!!! 
ANNONS
 
Ingen bild

Jenny

30 januari 2008 22:13

Hej Nenny! Jenny här! (Schrewelius) Jag går stavgång ibland. Det sägs att det förbränner 40% mer att gå med stavar och det anser jag skäl nog att skita i hur andra tycker att det ser ut! :D Man behöver ju dessutom kanske inte gå i byn.... Kom till Källna när du känner för det, har en bra runda här som är på 8 km.... Jag kör GI nu. Har snart tagit 5kg sen nyår....Ha det bra, och kämpa på! Jag vet hur jobbigt det är, men det känns som om jag har hittat min grej nu! /Jenny

 
Ingen bild

a-k

30 januari 2008 23:17

Fick för mig att testa spinning hösten som var, med innefolket. Fast som f.. är jag ,finns inget roligare! Jag tänker inte på vad jag äter längre fast jag vet att jag äter "normalt" men spinningen gör så mycket (2 ggr/vecka) att jag håller vikten 65 kg(164 cm lång). Skulle vara nice med några kilon till bort men då måste jag tänka på vad jag äter så jo hitta en sport som förbränner mycket och är kul det är guld värt!

 
Angel

Angel

31 januari 2008 08:54

Jag höll på med stavgång i våras och kan rekommendera det. Det kändes i armarna, axlarna och hållningen. Strunta i att det känns och ser fånigt ut. Det är tror jag 30-40 % effektivare med stavarna...inte så lite eller hur?
Synd att det nya receptet blev misslyckat, ibland blir det så.

Angel

http://angelwings.bloggagratis.se

 
Coyntha

Coyntha

31 januari 2008 09:06

Jag gjorde stavgång mycket och det funkade i början bra. Efter 1 år min kropp behövde mer då började jag att springa.

Båda aktiviteter är så sköna, man känner sig fria.

Prova stavgång! Nu är det fint där ute.

/Coyntha

http://www.diario-conny.blogspot.com

 
Helen

Helen

1 februari 2008 09:38

hej å tack för din kommentar.. det är så skönt att få ett minus även om det var litet.. du jobbar på bra ser jag.. skulle åsså vilja ha lite mer redskap här hemma har bara en motionscykel från medeltiden ;-) kämpa vidare.. kram

http://helenw78.blogspot.com

 
emelie

emelie

1 februari 2008 11:31

ett litet tips om goda köttfärsbiffar: köttfärs, ägg, hackad gul lök,smulad fetaost, hackade soltorkade tomater och så valfria kryddor, jag har bara lite salt och peppar! sen kör jag dem i ugnen! smakar mums och håller ihop hur bra som helst! =)

http://emliscious.blogspot.com

 
Ingen bild

nelliejansson@hotmail.com

1 februari 2008 19:39

Du som har koll på vikt, vet du hur många kalorier man bränner på 10000 steg om man är större än normal svensken, altså överviktig.
hoppas du orkar svara, hittar inget på internet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nenny - 13 mars 2009 13:51

Ville bara påminna er om att jag inte längre kollar av kommentarer i denna bloggen.   Jag bloggar numera på följande adress: http://nenny.se/blogg/   Uppdatera gärna era länkar!!    Vi ses där!! =) ...

Av Nenny - 30 januari 2009 07:45

Bloggagratis har gjort sitt. Den har tjänat mig väl men det är dags att dra vidare känner jag. Utforska nya vidder. =) --------------------------------   Bloggen flyttar till: http://nenny.se/blogg/   -------------------------------- Jag är tillbaka!...

Av Nenny - 26 januari 2009 19:12

Tack för att ni tänker på mig! Det värmer. =)   Jag mår bra. Tänkte bara säga det. Ni behöver inte vara oroliga.   Men bloggandet har på nåt sätt gått in i väggen. Jag har varken lust att skriva eller läsa. Vet inte riktigt vad som har hänt. Jag vill...

Av Nenny - 22 januari 2009 12:31

Har inte riktigt varit på blogghumör på ett par dar. Har knappt varit ute hos er andra och inte skrivit så mycket själv. Känner mig låg. Nu börjar det ta emot lite med ViktVäktarna. Farligt farligt. Jag har inte fyllt i en checklista på hur länge so...

Av Nenny - 20 januari 2009 20:24

Vår diskmaskin krånglar...igen. (Jävla skitmaskin) Björne har tandvärk och måste dra ut en tand. Smärtsamt och dyrt. Jag hänger inte med i skolan. Känner mig som värsta ufot. Pointsräknandet går väl sådär i nuläget.   Bah.   Det känns bättre när m...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se