Alla inlägg under januari 2008

Av Nenny - 14 januari 2008 11:27

Måndag = vägning


Dagens resultat: (förra veckans inom parantes)

82,6 kilo (83,1)

44,4 % fett (43,5 %)

43,4 % vatten (43,9 %)

31,5 % muskler (31,7 %)


Så 0,5 kilo ner. Resten är ju mer eller mindre samma. Men det är jag nöjd över. Jag äter mer och mer medvetet. Kan tex meddela att El Maco Grande på McDonalds inte alls smakar så väldigt underbart som jag trodde när man sitter ner o verkligen smakar på maten. Jag hade sett framemot att äta det nu ett tag men när man sitter ner o smakar o tänker på vad man äter så var det inte alls lika kul. Så framsteg för mig... =) Medvetenheten ökar för varje dag.

Motionen förra veckan har jag inte helt hundra koll på men eftersom jag gick 78 minuter nån dag och dryga 30 minuter nån anan dag så fixade jag nog det. Frukt o grönt försöker jag få in till varje måltid men är inte helt på det än. Vattnet ligger jag efter mycket med. Så jag jobbar vidare med mina januarimål

Jag har en bit kvar.

ANNONS
Av Nenny - 12 januari 2008 09:06

I torsdags var jag inte utanför ytterdörren. Stegräknaren visar ynkliga 926 steg. (Haha ändå rätt bra för att bo i liten 2:a på 52 kvm...)


Igår stack jag iväg till den ekologiska gårdsbutiken. Handlade knäcke, femkornsflingor, grönt te, apelsiner o citroner.

Åkte sen vidare till ica affären för att handla resten. Där fyllde jag på med mjölk, smör o mjöl. Och ett par artiklar till som tyvärr inte gick att få ekologiska.


Detta är den ekologiska biten jag kom hem med. Det finns faktiskt väldigt mycket ekologoskt ute i butikerna nu. Och det glädjer mig. Och jag köper alltid ekologiskt om det finns ett val.


Annars har jag inte allt gjort mycket dessa dagarna. Spelat WoW och pysslat lite hemma. Stegräknaren igår landade på 1527.Apelsinerna var verkligen supergoda. Och vet ni vad?! Jag läste nånstans att just för att ekologiska frukter o grönsaker har så mycket mer vitaminer o näringsämnen i sig så räcker det med 4 portioner om dagen, istället för rekomenderade 5. Men självklart är det ju då ännu bättre att äta 5 portioner för att få i sig ännu mer nyttiga saker.

ANNONS
Av Nenny - 10 januari 2008 09:15

Igår stannade stegräknaren på 10202 steg totalt. =)


Gårdagens middag såg ut så här:


Pitabröd men hemmagjorda köttfärsbiffar. Dessa med fetaost o persilja i. Stekt svamp o färska grönsaker. Dressing gjord av fil o kryddor.Satt o läste på aftonbladet om plastkassen innan idag. Jag har skrivit om det i min miljöblogg. Titta gärna in på den och ge tips!!!

Av Nenny - 9 januari 2008 12:03

Idag har jag varit ute på långpromenad. 78 minuter o 8829 steg visar stegräknaren. Wohoo... Och skönt var det att komma ut. Jag trodde jag hade gått ca 40 minuter men ack så fel jag hade. Här är lite bilder från min promenad.


Går man i utkanten av samhället så ser det ut så här!Detta är nån slags klätterväxt som krypit upp på en mur.Fick ta kort på en liten grå kise också. Den hade ingen svans men verkade glad ändå!


Hur går det mina mål nu då?? Jo efter 2 dagar kan jag konstatera att jag inte dricker så mycket vatten som jag borde. Jag skriver inte upp allt jag äter heller. Annars försöker jag äta så medvetet jag bara kan. Och det funkar rätt bra. Frukt o grönt kan jag väl jobba på också men det finns där varje dag än så länge. Men det känns bra. Jag mår bättre o bättre för varje dag som går. Och det är väldigt skönt.


Det är ju mitt år!!!!


Av Nenny - 8 januari 2008 10:47

Igår var det måndag och det var min vägdag, blir alltid vägning på måndagar för mig del, och officiella nystartsdag:


83,1 kilo

43,5% fett

43,9% vatten

31,7% muskler


Måttbandet åkte fram också:

Midja: 108 cm

Höft: 115,5 cm

Överarm: 39,5 cm

Knä: 44 cm

Lår: 67,5 cm

Vad: 42,5 cm

Under bysten: 96

Över bysten: 114


Nu ser jag vad jag har att jobba med.


Det är så kul nu när det är ett nytt år och nästan alla kör nya tag. Motivatioen sprudlar och alla är så taggade!! Det är så inspirerande att se.


Idag sov jag för länge. Jag vaknade runt halv 10 tiden. Och eftersom jag gick o lade mig runt halv 11 - 11  tiden igår så är jag lite seg i huvudet idag. Jag blir alltid det när jag sover för mycket. Men men. 2 maskiner tvätt är tvättade. Diskmaskinen är precis klar. Jag har käkat frukost o läst alla bloggar. Ni är så duktiga allihopa där ute! Jag blir så inspirerad av er alla!!!!


Nu börjar solen titta fram lite så jag ska nog ut på en liten promenad. Sen ska jag försöka orka med att jobba med hemsidan lite. Den har ju legat i dvala ett tag nu...


Av Nenny - 6 januari 2008 10:59

1) Väga o mäta mig imorgon måndag. Skriva ner alla värden.

2) Minst 2 timmar motion varje vecka.

3) Frukt och grönt varje dag. Varje måltid helst.

4) Äta varje måltid medvetet och sakta.

5) Dricka minst 4 glas vatten per dag.

6) Äta mindre portioner.

7) Tappa 0,5 kilo

8) Dricka mycket grönt te.

9) Skriva upp vad jag äter.


Som ni märker är det inga jättegrejer nu i början. Jag måste börja lätt så jag känner att jag klarar av det nu. Ska fundera ut nån bra belöning också under dagen tänkte jag. Nu känner jag att jag har koll på allt. Motivationen kommer krypande mer o mer och jag börjar känna mig redo. Jag har mål och tillvägagångssätt svart på vitt och ni har fått ta del av allt.


Sen tar jag en månad i taget. Nya mål, nya belöningar.


Det här ska jag fixa. Det är ju MITT ÅR i år!!!

Av Nenny - 6 januari 2008 10:54

1) Matbok: Skriva upp mat, varför jag äter, motion, tankar o funderingar, mål och annat som är bra att ha med sig under resans gång.

2) Stöd från Björne

3) Bloggen

4) Bloggvänner  =) Ert stöd är utan tvekan ovärderligt

5) Mycket frukt o grönt varje dag

6) Vågen

7) Måttbandet

8) Vilja

9) Motivation

10) Belöningar

11) Ändra mitt tankesätt

12) Motion

13) Skriva ner och genomföra nya mål varje månad


Så ser det ut. Mina mål. Nästa punkt är mina januarimål...

Av Nenny - 6 januari 2008 10:45

Det krävs ju en del för att lyckas med det här.


Till och börja med så ska jag skriva upp allt jag äter. Måste hålla koll på kaloriintaget. Inte äta mer än vad man gör av med är ju grundprincipen i all viktminskning.

Jag ska planera o laga mer mat hemma. Nyttig mat.

Jag ska äta mindre mat och men göra det mer medvetet. Tänka på vad det är jag äter, varför jag äter det och se till att sluta när jag är mätt. Dessutom tugga mycket o väl.

Dricka vatten, mycket vatten.

Inte förbjuda mig saker utan istället framhäva fördelar med nyttiga alternativ. Att helt enkelt försöka sluta tänka på det jag inte borde äta och istället tänka på nyttiga, smaskiga alternativ. Alltså inte tänka "Jag vill ha godis, godis, godis. Men det får jag inte äta"  utan istället tänka "det hade varit gott med en smarrig fruktsallad just nu"

Motionera. Promenader och hemmaträning till att börja med

Väga mig varje måndag.

Mäta midjan första måndagen i varje månad.

Göra nya mål varje månad. Realistiska o vettiga mål som jag vet att jag klarar.


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se