Alla inlägg under januari 2008

Av Nenny - 6 januari 2008 10:42


Detta blir ju ett årsmål.31 december 2008 är mitt slutdatum. Då ska målen vara uppnådda och nya komma till för följande år.

ANNONS
Av Nenny - 6 januari 2008 10:26

Mina mål 2008 är:

Att må bra. 2008 kommer jag att fokusera på min hälsa. Jag ska stressa mindre, ta hand om mig själv, bli piggare o gladare, laga mer nyttig mat hemma och bli smalare.

 Detta är ju lite luddiga mål kan tyckas och man ska ha konkreta mål att gå efter för att det ska följas.


Så här kommer lite mer konkreta mål för 2008:

 • Komma under 70 kilo!
 • Få mer harmoni i mitt liv
 • Minska fettprocenten med 10%
 • Äta medvetet och äta mindre portioner
 • Dricka mycket vatten. Minst 4 glas per dag. (Våra glas rymmer ca 4,5 dl)
 • Dricka mycket grönt te
 • Minska midjemåttet med 10 cm
 • Frukt o grönt varje dag. Flera gånger om dagen
 • Lyssna till min kropp o mitt hjärta
 • Motionera mera (fortfarande luddigt men förklaring kommer nedan)
 • Göra mål för varje månad.

Jag har tidigare försökt göra ett enda stort mål att gå efter. Jag har också försökt att sätta upp nya småmål varje vecka. Inget av det har funkat så värst bra för mig. Jag har dessutom satt upp för höga mål. Dessa har jag då misslyckats med och blivit besviken o motivationen har fallit. Jag har haft en väldigt jobbig höst och jag måste ta det rätt lugnt nu så jag inte stressar upp mig med saker jag inte klarar. Det blir därför lite mindre krav till att börja med.


Jag kommer detta året att köra med månadsmål. Målen ovan gäller för hela året. Jag har lite mer specifika mål för januari. Dessa kommer upp efter jag är klar med alla 4 punkterna här. Det blir mycket skrivande men det behövs nog. Januari blir lite mjukstart tills jag känner att jag är igång.


Startskottet för det hela går imorgon...

ANNONS
Av Nenny - 6 januari 2008 09:22

Jag har arbetat med målen för 2008 ett bra tag. Vissa saker har jag skrivit på lösblad, vissa saker i ett litet häfte och andra har jag inte fått ner på papper än. Rörigt rent ut sagt och absolut ingen struktur på det hela.


Men när jag läser på sidan "viktiga dagar" (jag vet faktiskt inte vad tjejen som har bloggen heter) så fick jag rätt på det. Att lägga upp det på 4 punkter verkar funka. Punkterna kommer från Viktväktarna


Punkterna är som följer:

 • Vad är ditt mål??
 • När vill du nå ditt mål?
 • Hur tänker du göra? Gör upp en detaljerad plan
 • Vad behöver du för att lyckas.

Punkterna har skrivits in i en bok och jag har arbetat med dem ett par dagar. Så nu börjar det verkligen likna nåt. Målen jag skrev igår var lite snabb summering av det hela. Men jag ska lägga ut allt i sin helhet nu under dagen. Men först lite frukost. =)

 Återkommer....

Av Nenny - 4 januari 2008 21:30

Kul att ni gillar vågen! Den funkar fint! Den är köpt på http://www.sport-tiedje.se/ Björne beställde den och den kom hem till dörren 1 eller 2 dagar senare. Toppenservice. Kostade runt 1300 tror jag.


Jag har inte riktigt kännt mig taggad än. Men det börjar komma krypande nu! Äntligen!

Jag har suttit idag och skrivit ner i en bok vad jag vill med 2008. Jag kallar det för Årsmål, inte nyårsmål.  Det är rätt mycket jag skrev ner men här är det i snabba drag:


 • Få mer harmoni i mitt liv
 • Komma under 70 kg (får ta resten nästa år)
 • Undvika stress så mycket jag bara kan
 • Minska min fettprocent med 10% (ingen aning om hur snabbt det kan gå egentligen)
 • Minska midjemåttet med 10 cm.
 • Äta mycket frukt o grönt
 • Lyssna på min kropp o mitt hjärta.

Det blir fokus på att må bra detta året. =)
Men nu till något helt annat (som väl går in i må bra det också. lite vardagslyx)


Många som vill gå ner i vikt kör med mörk choklad. " Det räcker med 1-2 bitar, sen är jag nöjd" säger de. Jag har provat ett par mörka choklader men tycker mest de smakar grus och e jäkligt bittra.... Men nu har jag hittat mitt choklad.


Marabou Premium Dark Milk. (Och jag e ledsen om jag frestar er, det är verkligen inte meningen)  Ett mörkt choklad med lite ljust choklad utanpå. Och det räcker faktiskt med bara en liten bit. Faktiskt. Förvånad blev jag när jag testade men det funkade. Faktiskt. Jag har tagit 2,5 bitar på 2 dagar!

Av Nenny - 3 januari 2008 07:39

Ja då kör vi då!


Verkligheten ser ut så här just nu:

83.6 kilo (huga)

43,1% fett

45,7% vatten

32,9% muskler

 vågen

 Min fina julklappsvåg!!


(Ja detta blir mer än 100% men enl instruktionsboken för vågen så räknas vattnet i musklerna både i vattenvärdet o i muskelvärdet)


För mycket kilo, för mycket fett, för lite vatten o för lite muskler.


Detta ger ett BMI på: 35 = fetma (jag är ju bara 155 cm lång)


Jag tänker inte traggla det som varit utan väljer att se framåt. Detta är vad jag har att jobba med.


Jag tänker inte köra stenhårt nu i januari. Jag måste ta det lite lugnt så jag blir stressad av en massa mål som jag inte håller. Men det blir mindre portioner, det blir nyttigare mat, det blir mindre godis och det blir mer rörelse.


Jag känner mig inte 100% taggad än, det ska erkännas, men jag kör på så gott jag kan.

Av Nenny - 2 januari 2008 17:22

Det känns så bra! Att ha sagt upp mig allstå. Trots en ilsken huvudvärk idag så känns det bra. Även om jag nu är arbetslös så känns det bra. Det kommer att ordna sig. =) Trots riktigt, riktigt trist väder idag så känns det bra.


Jag har precis sovit ett par timmar. Inte för att det hjälpte nåt.... Har tagit en Ipren också nu. Fortfarande ilsken huvudvärk. Ska sätta mig i soffan ett tag med en kopp rött te och se om jag kan läsa en tidning kanske.


Jag återkommer när huvudvärken har lagt sig....Av Nenny - 1 januari 2008 10:01

Det är ett nytt år. Det var så mycket jag ville skriva. Jag hade så mycket i huvudet i går och i helgen. Nu verkar det vara borta... Vad var det jag ville skriva om???Jag har i alla fall suttit ett tag och funderat på och skrivit ner vad jag vill med 2008 och framför allt min viktresa. Jag har ju haft en rätt jobbig höst. Stressen på jobbet tog knäcken på mig. Och vikten o hälsan blev bortprioriterad. Jag pratade med chefen i mellandagarna och bestämde mig för att säga upp mig. Jag jobbar min sista dag idag!!! Ingen aning om vad jag ska göra sen men det ordnar sig alltid. Jag måste ta hand om mig själv ett tag. Och det känns verkligen som om jag gör helt rätt.


Jag kommer att börja lite lätt i januari och ändra mitt tankesätt. Inga måsten eller förbud till att börja med. Jag kommer att lägga ner mycket på att äta medvetet. Att tänka på VAD jag äter, VARFÖR jag äter och att jag slutar när jag är lite mätt. Inte proppmätt. Portionerna kommer att bli mindre och jag ska äta sakta. Lägga ner besticken efter varje tugga. Och tugga varje tugga tills den är flytande. Frukt o grönsaker ska jag äta så mycket som möjligt.

Det blir små promenader till att börja med motionsmässigt. Jag känner att jag är tillbaka på ruta 1 igen efter denna hösten. Jag får ju börja om från scratch.


2008 blir ett bra år!!!! =)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se