Alla inlägg under februari 2008

Av Nenny - 19 februari 2008 20:33

Skulle ut idag med stavarna. En liten runda var det tänkt. Ca 30 minuter. Det blev helt plötsligt ca 90 minuter istället. Men skönt var det. Får se hur mina axlar mår imorgon.

Steg idag (än så länge) 10952


Häng med på Angels stegrace vetja... Börjar på måndag. =)

Kolla också in nya sidan promenix.se. Det är en sida där man kan bokföra sina steg och se statistik. Gratis... !!

ANNONS
Av Nenny - 19 februari 2008 08:47

Min våg e skitskum. Jag vägde mig i söndags. För att se lite hur jag låg till. Den visade 84,4. Bah. Sen väger jag mig på måndagen, som är min officiella vägningsdag, och då visar den 82,4. Och nej, jag såg inte fel på siffrorna. Björne stod brevid mig. Man kan väl inte ändra sin vikt över 2 kilo på en dag??? Jag åt som vanligt och toabesöken var inget utöver det vanliga heller. Tycker den visar lite som den själv vill. Men om det stämmer så jag ju i alla fall gått ner 2,2 kilo på en vecka.

82,4 kilo - (84,6 kilo förra v) 

Men jag vet ju inte vad jag ska tro.


Ekolådan som kom i fredags var tung. Jag visste inte alls vad den innehöll så det var jättespännande. Orsaken till tyngden var:

1 Ananas

1 Gurka

4 Tomater

4 Bananer

2 Jätteapelsiner

Mixsallad

Jätteblomkål

Gröna bönor

+ 2 bröd som jag beställt extra.

Och allt e redan slut så när på en apelsin, 1/2 ananas, 2 tomater o lite mixsallad.


Igår lagade vi till skinkinnanlår som jag hittade i frysen. Till detta ångkokade jag blomkål o gröna bönor. Jag har köpt en liten smart sak på Ikea. En ångkokningsinsats. Solfjädersliknande grej som passar i de flesta grytor tack vara att "vingarna" går att fälla upp. Första gången jag ångkokar. Men det ska vara bra att tillaga på det sättet sägs det. Vitaminer behålls i maten o försvinner inte ut i kokvattnet. Jag tyckte det blev bättre än att koka faktiskt. Men akta er för varm ånga... Det lilla handtaget som medföljer är tyvärr inte mycket att hänga i granen.
Tack för tipset om skolan Jenny. Hade jag ingen aning om. =) Den utbildningen låter bra. Men jag ska kolla runt lite o se vad jag hittar.


ANNONS
Av Nenny - 15 februari 2008 14:41

Solen skiner!! Man blir glad i hela kroppen. =) Jag testar lite nytt utseende på bloggen.


Björne säger alltid till mig att jag skulle försöka tjäna pengar på bloggen. För att jag tycker så mycket om att få dela med mig, hjälpa och inspirera andra just när det gäller vikt. Och efter att nu ha gått arbetslös i dryga månaden så har jag kommit på att jag faktiskt vill jobba med det. Jag vill hjälpa andra att gå ner i vikt. Så jag ska försöka utbilda mig till kostrådgivare, viktcoach eller friskvårdskonsulent. Eller nåt i den stilen. Jag tycker ju verkligen att det är såååååååå kuuuuuul med allt det här. Att läsa om förbränning, träning, mat, antioxidanter, kolhydrater, vitaminer o allt som finns runt det. Jag suger i mig all information jag kan komma över. Jag läser artiklar, bloggar, böcker o tidningar. Jag skriver till o med ut artiklar jag hittar på nätet och sätter in i en pärm.

Jag gjorde ett intressetest på abetsförmedlingens hemsida för ett tag sen och det var just friskvård och hälsa som var mitt högsta intresse. Och det har ju inte slagit mig förrän nu att jag faktiskt skulle kunna jobba med det. Okej... jag måste nog komma i bättre form för att bli trovärdig i yrket men att ha gått igenom det själv kanske ger lite värde sen. Funderar också på att börja på Viktväktarna igen och sen kanske bli konsult där efter att jag gått ner alla mina kilon.


För första gången på 30 år vet jag vad jag vill med mitt liv!!! Vilken känsla!!! Wow!!! Äntligen! =) Äntligen!!


Hur går det med min stavgång då??? Jo då, det går rätt bra. Men jag går nog ut lite hårt nu i början. Det känns rejält i mina axlar (som verkligen behöver träningen) som blir stela o onda. Haha. Så skriver man väl inte... Nej, alltså inte elaka utan ömma... Ja ni fattar... ;) Jag gick dryga timmen första gången och det var nog för mycket. Minskar det nu och ska gå 30 minuter om dagen tills det känns bättre. Har dock hittat lite bra rundor att gå. Men nu när solen börjar titta fram så ska ju alla ut och gå i solen. Bah. Vet ni att på iForms hemsida kan man rita upp och mäta sin runda??? Testa det. Man kan även söka på andras rundor i samma område.
Lagade ju soppan på jordärtskockorna i hmmm var det tisdags?? Jaja. Det blev inget spännande alls. Trist o smaklös blev den. Men trots det var det kul att testa en ny sak att tillaga. Lite hackad ruccola på toppen och en ostmacka till så gick det att äta...Får vi hem fler jordärtskockor så blir det nåt annat att laga i så fall. Det är det som är så kul med lådorna att man får hem saker man aldrig skulle köpt själv. Idag kommer en ny låda. Wiiii. Kuligt. =)


Väldans vad jag skriver idag då... ;) Skyller på solen. Bättre än Red Bull.... Haha.


 Ut i solen nu med er och få i er lite gratis energi!!!


Av Nenny - 15 februari 2008 14:31


Testar lite olika... Kan se konstigt ut ibland...

Av Nenny - 11 februari 2008 18:42

Jag råkar ofta ut för att jag känner mig hungrig precis efter att jag ätit. Inte så att magen knorrar men den här "sugande" känslan som kommer när man är hungrig. Alltså inte att jag är sugen på nåt utan att det känns som ett fysiskt sug i magen. Den har jag ofta precis efter en måltid. Och det är oftare o oftare nu för tiden. Jag vet ju att jag inte kan vara hungrig eftersom jag precis ätit men varför känner jag så?? Nån annan som har det "fenomenet"?? Vad kan jag göra åt det??


Idag blev det kycklingwok igen. Denna gången med röd quinoa till. Hahaha detta blir mer o mer en matblogg istället för en viktblogg.... Men det blir ingen bild idag. Börjar bli tråkigt att bara lägga upp bilder på wokar. Imorgon blir det soppa på de där jordärtskockorna. Återkommer med resultat o bilder.

Av Nenny - 11 februari 2008 14:16

Igår tog vi en spontansväng till Väla. Björne ville ha en ny datormus och jag tänkte kolla in gångstavar. 500 spänn fattigare kom jag ut från Stadium med ett par babyblå stavar. De svarta fanns inte i den längden jag behövde. *Snyft*

Men men. Idag begav jag mig ut för att testa. Det tog ett tag att få in tekniken faktiskt. Jag tyckte att stavarna mest halkade rundor. Men jag traskade på. 78 minuter senare kom jag hem. Det känns i axlarna redan så jag åker väl på spänningshuvudvärk snart. Brukar få det när jag tränar just axlarna. Men det är ju just därför jag måste träna. Hade dessutom mina nya hörlurar till min mobil på mig. Jag kan inte ha "in-ear" lurar så jag har köpt ett par andra. Riktigt bra ljud i dom. Såg dessutom en söt liten ekorre som plundrade ett fågelbord. Så det var en bra promenad. =)

 Ser ni den??? Sitter en liten bit ovanför fågelbordet. (mobilkameran... halvkass kvalitet)Idag fick jag dessutom ett mystiskt paket i brevlådan. Det visade sig vara ett litet paket från mina gamla arbetskamrater. Ett presentkort på Väla, ett par utklipp av nemi från dagstidningen, ett kort med en döskalle på och en liten kinder byggsats i form av draken i Shrek. Vad söta ni e!! Jag blev jätteglad! Tack ska ni ha! Jag kommer upp snart nån dag o hälsar på.

Av Nenny - 8 februari 2008 18:41


Eller kan det vara så att det som jag tror är clementiner faktiskt är mandariner och den stora frukten faktiskt är en grape??? Verkar det vettigt?? Nån......

Av Nenny - 8 februari 2008 18:04

Idag kom en ny ekolåda!Innehåll denna gång:

1 röd paprika

1 gurka

4 gula lökar

2 gigant morötter

9 små jordärtskockor

1 citron

4 tomater

8 clementiner

4 äpplen

1 mandarin? (tror jag, ser ut som en grape eller stor apelsin i mina ögon. Jag vet inte...)

Sen hade jag beställt extra citroner och ett linfrö bröd.


Allt var verkligen i toppskick denna gången. Fast jag har ingen aning vad jag ska göra med jordärtskockorna. Jag har aldrig ätit det i hela mitt liv, än mindre tillagat det. Men man får recept med varje vecka så det löser sig kanske... Men förslag mottages annars tacksamt. Ska de kokas, grillas eller ätas råa?? Jag har noll koll. Får googla lite. Spännande!


Jag sitter och tuggar på linfrö brödet just nu. Surdegsbröd tydligen. Känns nyttigt för det tar en halv evighet att tugga. Men det var gott!

Äpplena vi fick i förra lådan såg lite tråkiga ut nu, så jag ska testa att torka dom. Får se vad det blir av det. Jag testar mig fram. Hehe.

 


Och till sist en bild på fruktskålen: (är det en mandarin där längst till vänster?? )
Jag behåller texten som vanligt. Verkar ändå bäst så.... =)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se