Alla inlägg under februari 2008

Av Nenny - 7 februari 2008 11:39

Vilken underbar morgon!!! Har varit ute på promenad i dryga 1 ½ timme. Riktigt skönt. Jag hittade en slinga som går nere vid en å. Eller ja, det är väl egentligen 2 slingor men man gå från den ena till den andra. Men eftersom det är slaskigt ute så var det lite svårt att gå på den ena. Lerigt, halt, vattenpölar o löv i högar. Den andra slingan var mycket bättre. Bred grusgång som inte var lerig eller hal att gå på. Och det bästa av allt... INGET FOLK!! Detta har nog sin förklaring i vädret. Det gick knappt att gå på den ena slingan. Ruggigt o småkallt.

Men jag njöt! Att gå själv med sina egna tankar. Höra porlande vatten i ån, fåglarna kvittrande o träden knakande. Och dessutom var det ganska kuperat i omgångar. Så rumpan fick lite extra träning. Jag gick snabbt där underlaget tillät det och jag blev svettig och anfådd. Men oj vad skönt det var. Fast när vårvädret börjar komma blir det nog smockfullt med folk där skulle jag tro.


Stegräknaren visar redan 11699 men det får jag nog ta men en nypa salt eftersom jag ibland fick gå små små små steg för att inte halka, jag fick hoppa lite mellan vattenpölarna osv. Känns som om jag får lite ont i tassarna imorgon. Kanske träningsvärk också. Men trots allt var det en fantastisk promenad!!!Det verkar som om de flesta ser bloggen bra. Nån enstaka verkar ha problem att läsa texten. Jag ska försöka ändra lite på det om det går.


a-k skrev:

Ser bra ut. Din matporr ger mig dock hungerskänsla vid olämpliga tider men jag försöker ta det positivt... :)


"Matporr" är nog det roligaste ordet jag har hört detta årtusendet! Hahahaha. Sorry om min "matporr" ger dig hungerskänslor. Det är inte meningen... =)


---------


Är det lättare att läsa texten om den är i fetstil kanske???
ANNONS
Av Nenny - 5 februari 2008 22:11

Jag vill gärna veta hur ni upplever min blogg. Jag ser det ju bra på min dator och jag gillar färgerna men hur ser det ut hos er???? Svara gärna på undersökningen här till höger. Skriv gärna en liten kommentar också om det är nåt annat!


Kan tyvärr inte ändra på teckenstorlek eller typsnitt. Det går inte på denna bloggen. Trist....


Men skriv gärna om det är nåt. Jag vill ju att ni ska kunna läsa den utan problem!! =)


ANNONS
Av Nenny - 5 februari 2008 21:53

Efter morgonens hala promenad gick jag ut igen vid 1 tiden. Skorna fick mycket bättre fäste och det blev en promenad till på ca 40 minuter.

När jag kollade på stegräknaren nu när jag satte mig här visade den 9936 steg. Gaaaahhh. Jag gick ett par varv runt soffbordet och nu visar den 10010 steg!! Hehe. =) Jag SKA upp i 10000. Jag har gett mig fan på det nu.


Idag blev det en tripp till Burger King där jag åt en burgare som jag tror hette "chicken fullkorn". Innehåller enl hemsidan 309kcal. Det är ju inte så mycket. Helt ok. Pommes o mineralvatten till. Pommes är inget bra val, jag vet. Men morötterna är ju sååååååååå tråkiga. Tacka vet jag Max där man kan få potatisgratäng eller tex bönsallad istället. Hotta upp era tillbehör lite Burger King....


Imorgon siktar jag på minst 10000 steg igen. Ska dessutom försöka införskaffa ett par gångstavar. Får se hur det går med den saken...

Nu ska jag slappa lite i soffan med senaste nr av Iform och lite rött te. =)

Av Nenny - 5 februari 2008 09:04

Jag har ju inte redovisat nån vikt kom jag på. Inte förra veckan och inte heller igår...

Jag förträngde väl det. Förra måndagen den 28e, vägde jag 84,1. Igår vägde jag 83.9

Men tuta o kör...


Igår var jag ute o gick 50 minuter på morgonen + 20 minuter på kvällen. Jag hade gett mig fan på att nå 10000 steg. Och Jag lyckades. 10421 stannade stegräknaren på.

Idag gick jag ut igen. Men trots att termometern visade 3 plusgrader så var det halt som bara den. Jag halkade rundor i ca 30 minuter sen gav jag upp. Men jag ska upp i 10000 steg i dag igen så jag får ut en runda till sen när det blir lite varmare.

Kan också konstatera att jag nog gick fel runda vid fel tid idag. Jag gick ut vid 8 och helsike med folk det var ute. Skolbarn, folk på väg till jobbet, bilar, bussar överallt. Jag trivs bäst när jag får gå utan att möta folk. Tankarna flödar bäst när det är lugn o ro runtomkring. Hade gärna gått själv mitt på natten om man inte vore så rädd.


Gjorde en ny god wok igår. Kyckling, broccoli, sockerärtor, grön paprika, morot och thaisås. Denna serverades med Bulgur. Första gången jag testade det. Björne gillade inte det. Det var okej för mig del men jag gillar  quinoa bättre.


ny wokKan också meddela att nästan hela ekolådan redan är slut. En liten bit av jättebroccolin och morötterna ligger kvar i kylen (vi hade en påse liggandes när vi fick lådan), 3 äpplen och 2 clementiner kvar. Ny låda är beställd och kommer på fredag.

Av Nenny - 3 februari 2008 06:36

Jag har aldrig ätit just kastanjechampinjoner. Bara vanliga vita. Men eftersom vi fick hem det i lådan så var det bara att testa. Björn äter inte svamp så jag får ju laga nåt till mig själv av de 250 g. Igår gjordes 2 varma mackor med smörstekta champinjoner o lite ost. Jösses vad goda svamparna var. Nu vet jag inte om just kastanjechampinjoner är generellt godare eller om de var godare för att de var ekologiska. Men de var SUVERÄNT GODA! Oj oj oj vad gott det blev.


Senare på kvällen gjordes en wok med kyckling, broccoli, morötter, gul paprika, rödlök och en påse teryaki sås som jag hittade i skafferiet. Basmatiris till dessa. Och det blev också gott. Döm av min förvåning. Haha.

 


Idag vet jag inte vad det blir för mat men nu blir det frukost i alla fall. Fil, müsli, linfrön, ½ äpple, kanel o te. =)

Av Nenny - 1 februari 2008 21:42

Efterlängtad var den. Jag gick hela dagen o väntade. Vid 5 tiden ringde det äntligen på dörren. Utanför står en trevlig kille med låda full med ekologisk frukt o grönt till oss. =)

 


Lådan innehöll följande:

 • 3 st rejäla morötter
 • En stor låda ruccola, 100g
 • En låda kastanjechampinjoner, 250g
 • En jättebroccoli
 • 3 st tomater
 • 5 st små äpplen (som jag ser inte kom med på bilden, de ligger nere i hörnan)
 • 7 st små clementiner
 • 3 st bananer
 • + en liten påse kanel, 50g, som jag valde till extra.

Vi betalade 185kr för hela kalaset. 50 kr av dessa är hemkörningsavgift.

Allting såg jättebra ut. Clementinerna var lite fula i skalet men det var bara skalet. De var jättefina innuti och smakade gott. Bananerna är jag sugen på men de får mogna lite först. De var lite för gröna just nu. Får lägga dom ihop med tomaterna kanske...

 Nästa vecka testar vi en ny låda.

Mossagården heter stället vi köpte ifrån. Men det finns flera olika företag runt om i sverige med samma verksamhet. Sök på ekolådor eller ekologisk prenumeration.


------------


Till dig som undrade om hur många kalorier man bränner på 10000 steg...

Det finns inget generellt svar på det. Det beror på väldigt många saker: hur mycket du väger, hur snabbt du går, hur tränad/otränad du är, hur din förbränning är osv osv. Det är jättesvårt att svara på. Men enligt tappa.se (som är en sida om just steg och stegräknare) så förbränner man kanske dryga 450 kcal på 10000 steg. Går du snabbt blir det kanske lite fler, går du sakta blir det kanske lite mindre. Detta kanske kan funka som riktvärde i alla fall?! Det kan ju variera en del skulle jag tro.

Stegräknare.se är en annan sida du kan titta på. Sök på steg eller stegräknare på nätet o se om du hittar nåt annat du kan ha nytta av.

Lycka till!!!------------Och ett stort tack till er alla som skrev om stavgången och träning i allmänhet!!! Bloggvänner är bra att ha!!! =)


En riktigt trevlig helg på er alla!!!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se