Alla inlägg under mars 2008

Av Nenny - 27 mars 2008 10:42

Låg i soffan igår och frös. Kurade in mig i en filt och lade händerna på magen. (Vilket jag ibland gör för att jag alltid är kall på nedre delen av magen.) Men magen var inte kall. Den var varm!! =) Min mage var varm.

Om detta beror på att jag på nåt sätt fått igång cirkulationen där eller om förbränningen har ökat så pass att det värmer upp min mage det vet jag inte. Men varm är den. =)


Jag har just varit ute och gått med stavarna i 75 minuter. Solen skiiiiiiner och knappt en molntuss på himlen. (Glömde kameran hemma såklart... ) Det var visserligen rätt kallt så jag fick ta på mig ett par vanliga byxor idag. Mina träningsbyxor är supertunna. Tog också tjocka vinterjackan även om den är klumpig o varm att gå i. Men se det gick bra det också.

Det gick lite i vågor. Ena minuten var jag bara superglad över att vara ute. Andra minuten var jag uttråkad och tredje var jag bara trött o grinig. För att sen bli glad igen. Men det blev gjort i alla fall.

Har knappt 3000 steg kvar att gå idag men det fixar jag med en liten promenad senare ikväll.


Och min mage är varm idag också! Hihi!! =)

ANNONS
Av Nenny - 26 mars 2008 21:21

Min dator är tillbaka. Wohoo!!!

Jag har suttit hela eftermiddagen och installerat saker och pysslat o donat. Har ett par saker kvar att få rätt på men den funkar och det är så skönt att sitta med sin egen dator igen. Min bakgrundsbild, mina inställningar, mina saker.

Äntligen har jag också alla mina bloggar som jag läser på ett o samma ställe igen. Jag har saknat att få läsa en hel del som jag inte haft adresserna till när jag hade "lånedatorn". Men nu kan jag det igen. Och jag kan fixa o dona med foton igen.


Dag 3 har också gått bra. Sist jag räknade ihop mina kalorier låg jag på 1100 någonting och eftersom jag inte var speciellt hungrig eller så efter det så tog jag mig en kaka idag. Men jag är helnöjd med dagen. 12619 stag har jag gått idag också. Allt funkar fint. Äntligen! =) Det verkar som om det var en bra plan det här med 2 månaderskuren.

 Skönt är det i alla fall!!

ANNONS
Av Nenny - 26 mars 2008 07:55

Jack Russel terrier

Jack russel terriern är en alert och livlig hund. Den kräver uppmärksamhet och har ett stort aktiveringsbehov. Den är lättlärd och lär sig ofta tricks snabbt. Älskar att vara utomhus. Jack Russel terriern är en glad, stolt, lojal och intelligent hund, men den kan också vara mycket envis och lite väl självständig. Jack Russel terriern är mycket hund i liten kropp. Ettrigheten och orädslan gör dem ibland aggressiva mot andra hundar och de drar sig heller inte för att utmana mycket större hundar eftersom de har lite problem med sin egen kroppsuppfattning. Den älskar att arbeta, men det måste vara rolig sysselsättning annars blir det trist och tråkigt något som den kompenserar med att hitta på egna aktiviteter som kanske inte alltid uppskattas av matte och husse.


--- Tja. Stämmer nog rätt bra skulle jag tro. Hihi. Och grejen är att om vi nån gång skulle skaffa hund så blir det nog just en jack russel. Sådan herre, sådan hund....  =)


Ta reda på vilken hund du är.


Av Nenny - 26 mars 2008 07:47

Dag 1 och 2 av 2 månaderskuren har gått strålande. Jag har följt mitt program till punkt o pricka. Inte ens de tillåtna kakorna har jag rört. =)


Måndagen började med 60 minuters rask promenad. Det fick bli på löpbandet eftersom det snöar rätt bra här nere nu. (Och jag som hoppades på vår...)
Maten funkade bra och jag slutade på 1338 kcal.

Stegen blev totalt 12406st. Wohoo.


Tisdagen började på samma sätt. Löpbandet denna dag också. Slutade dagen med 1354 kcal och totalt 12019 steg.

Dagens lärdom igår var att 10 st paranötter = 36 g (avlånga, halvstora ni vet) innehåller hela 237 kcal. (Det är lika mycket som tex 4,5 knäckebröd av varianten Wasa sport+) Yikes. Jag visste att det var mycket men fick en liten chock när jag såg det framför mig.


Idag har det åter igen snöat rätt bra under natten och det snöar fortfarande. Jag har huvudvärk och har väl haft det i ett par dar skulle jag tro. Men jag väntar lite med morgonpromenaden så får jag se om det går över.


Men jävla snö. Komma NU... 3-4 månader sen hade varit ok men att komma i mars är INTE ok. Fast det är ju samma visa varje år. Jag lär mig aldrig. Vänjer aldrig mig heller. Det är sånt man får ta när man bor i SKåne. Den skånska våren är egentligen vår vinter. Hösten sträcker sig ända fram till mars. Sen har vi vinter av och till fram till april - maj i värsta fall. Hmpf.


Min dator kommer i alla fall tillbaka idag. Björne ska hämta hem den efter jobb. Får ju installera om lite grejor på den men sen är den körklar. (Hoppas jag) Skönt att få sitta med sina egna grejor igen.


Huvudvärken har gett med sig lite nu när jag har skrivit så jag tar o hoppar upp på löpbandet nu.


Hej svejs!!

Av Nenny - 24 mars 2008 18:43

Min 2 månaderskur börjar ju idag. =)

Nya vanor och lite utrensning i systemet...


Utformningen av planen ser ut så här:

 • Inget Godis!
 • 12000 steg om dagen. Varje dag!
 • Äta 1300 - 1400 kcal om dagen.
 • Inga snacks. (Nötter i små mängder är ok)
 • Har jag kalorier kvar eller vill unna mig nåt så kommer jag att tillåta mig 1 kaka eller 10g mörk choklad om dagen. (Absolut inte mer)
 • Inget fusk !!!
 • Inget Gnäll!!!

Detta gäller från idag o fram till 31 maj.


Att väga sig idag var inte alls kul... Men här är mina startvärden idag. Hoppas det har minskat lite om 2 månader. Målet är att komma under 80 i alla fall.

Vikt: 85.8 kilo

Fett: 44,2 %

Vatten: 45,4 %

Muskler: 32,7 %

Midjemått: 109

BMI: 35,6


Håll tummarna för mig!!! =)


Av Nenny - 23 mars 2008 06:47

Shit vad jag saknar min egen dator. Jag har fått låna en dator så jag o björne kan spela wow tillsammans men det är ju inte samma sak.

Moderkortet kommer på tisdag är det sagt och jag måste föra över alla viktiga saker till en extern hårddisk för den måste troligen formateras. Jag har redan bilder o lite andra viktiga saker som jag inte vill bli av med på en sån. (rekomenderas starkt till alla er som inte vill bli av med innehåll på datorn om den skulle krascha.)


Men men. Påskhelgen har gått i matens o godisets tecken. Men nästa vecka blir det andra bullar. Jag har skrivit ett 2 månaders program som jag ska följa för att vänja kroppen vid nya vanor. Start mån 24e mars och hålla på till sista maj. Inget märkvärdigt egentligen. Jag ska inte äta godis, chips o annat onödigt. Det blir promenader varje dag. Siktar på 12000 steg om dagen nu framöver. Jag ska hålla mig till ca 1300 - 1400 kcal om dagen. Det har jag levt på innan och det funkar för mig för viktnedgång.

Jag ska göra detta i 2 månader för att äntligen försöka få lite rutin på mina vanor. Jag har hört att det tar ca 1 månad för kroppen att anpassa sig till just nya vanor och jag kör därför 2 för att vara på den säkra sidan.

 Häng med mig vetja!!!!!!!    =)Av Nenny - 19 mars 2008 15:36

Min dator e sönder. Moderkortet säger svärfar. Nytt är beställt och jag får hålla tillgodo med björnes dator nu när han jobbar. Känner mig handikappad utan min egen. Uäääääää.

Men lika bra det. Så blir det kanske nåt gjort här hemma. Städning planeras ikväll och imorgon fm. Men det blir inte mycket bloggande nu på ett par dar skulle jag tro. Varken skrivande eller läsande. =(

Jag återkommer när jag har en hel dator igen.


Jag önskar er alla en GLAD PÅSK i alla fall! Ta det lugnt med mat o godis bara. ;)

Av Nenny - 15 mars 2008 11:29

Veckans låda =)


Innehåll:

 • Blomkål
 • Purjolök
 • Röd Paprika
 • Färsk Vitlök
 • 4 bananer
 • 4 äpplen
 • 2 päron


+ linfröbröd, citroner och te som jag beställt extra


Det ser verkligen läckert ut med grönsakerna. Hur smakar egentligen "polkabetor"? Smakar dom som vanliga rödbetor eller?

Undrade Angel


Tja du. Eftersom jag aldrig har ätit vanliga rödbetor (mer än inlagda) så har jag inget att jämföra med men jag hittade denna infon:


Polkabetor innehåller två färgämnen, ett gult och ett rödviolett. Innehållet av de två ämnena skiftar i olika sorter, vid olika växtvillkor, mellan olika gamla betor och såtid.Polkabeta (Beta vulgaris v. esculenta). Kallas även polkagrisrödbeta och är en sort som har uppkommit på 1800-talet. På utsidan ser den ut som en rödbeta, men inuti är den vit- och rödrandig. Bladverket är kraftigt och har en rödaktig färg. Polkabeta är mycket dekorativ och passar bra som råriven eller finstrimlad i sallad. Den kan även serveras tunt skivad med vinägrett eller som kokt med smör eller vinägrett som tillbehör. Vid kokningen försvinner den starka färgkontrasten och polkabetan blir rosa. Polkabeta har en mildare smak än rödbetor.
Hittade infon på denna sidan.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se