Alla inlägg under mars 2008

Av Nenny - 13 mars 2008 09:26

Frukosten är något som har blivit jätteviktigt för mig. En bra frukost som äts i lugn o ro betyder jättemycket för hur jag ska klara av dagen. Blir frukosten stressig, halvdann och onyttig så blir gärna resten av dagen det också. Sjukt, jag vet. Men oftast är det just så.

En bra frukost för mig består gärna av gott fullkornsbröd med mycket fibrer och ett smalt pålägg eller müsli med fil. Gärna med te och frukt till också.


Dagens frukost såg ut så här:


2 rostemackor med ost och ett glas oboy. INTE en bra frukost i mina ögon...

Linfröbrödet var slut och ingen fil hemma till müsli. Det regnar ute idag igen så jag har ingen lust att gå ut i rusket.

Men men. Nu är det uppätet och jag ska verkligen försöka göra det bästa av dagen trots detta.


Igår köpte jag ett snyggt block som jag ska ha som viktblock. Jag har haft ett antal skrivböcker som jag skrivit i under denna tiden. Lite i den ena och lite i den andra. Har lite lösblad som jag klottrat på också här o där och lite ligger på datorn. Utspritt minst sagt. Nu tänkte jag sammanställa allt i en o samma bok. Det blev en snygg modell i a4 format denna gången. Jag har kört a5 innan men känner att jag kan behöva lite mer utrymme på varje sida. Det ser grått ut på bilden men det är svart. Och det är plastpärmar... inte kartongblad som det är på vanliga kollegieblock. Köpt på Clas Ohlsson för 55 kr. Bakom första pärmen finns en "ficka" för lösa blad eller cd-skivor tex. Även en lös linjal som man kan flytta. Snyggt!!! =) Så idag tänkte jag pyssla lite med att föra in allt i den.


Igår lagades lax med ugnsrostade grönsaker. Vi hade fått hem "polkabetor" (tydligen som vanliga rödbetor fast de ser ut som polkagrisar) från mossagården. Kolla vad coola de blev när jag skivade upp dom. =) Kolla El Gigante till morot också... det är storlek standard på skärbrädan alltså.....Tillsammans med morötter, zuccini och broccoli (också från mossagården) så blev resultatet så här innan det slängdes in i ugnen: (lite olja o kryddor på också efter att bilden togs)


ANNONS
Av Nenny - 12 mars 2008 08:26

Igår blev Björne farbror!!!!


GRATTIS Rasse o Elle till er lilla flicka!!!!!!!!!!

ANNONS
Av Nenny - 12 mars 2008 08:17

Igår hade jag 198 unika besökare!!! Wow. Jag har aldrig haft så många besökare på en dag förr. Undra var alla kom ifrån?! =)


Denna fina bloggen spottar ju fram en liten länk precis under kalendern till inlägget jag skrev för precis 1 år sen. Det kan ni läsa här om ni vill.

Det handlar om att jag äntligen gått ner under 80. Totalt 9,5 kilo var det då. Jag väger alltså MER nu än för ett år sen. Det är ju inte nån uppmuntrande syn precis... Vågen nu visar ju 82,9... =(

Men mycket hände i höstas och jag tappade greppet. Nu är jag på banan igen och ska ner ner ner ner ner ner i vikt.

Av Nenny - 11 mars 2008 13:06

Lycka är det när världens bästa tidning dimper ner på hallgolvet!! =)

Av Nenny - 11 mars 2008 09:24

Fan vad tiden bara går jättefort.


Jaja. Sen jag skrev sist har jag hunnit med att besöka mitt gamla jobb. Där fick jag bekräftat att jag gjort såååååå rätt. =)

Jag har också hunnit med att besöka Vägledningshuset för att reda ut lite frågor om studier o sånt. Där slog jag fast att jag ska studera till hösten. Jag velar just nu mellan webbdesign o kost/hälsa. Men jag känner mig inte redo för kost/hälsa än. Inte mentalt och verkligen inte fysiskt. Jag måste vara mer förberedd för det känner jag.

Webbdesign känner jag dock att jag skulle klara galant. Men jag har drygt en månad på min innan ansökningstiden går ut. Får se vad det blir.


Jag har också varit på öppet hus på en folkhögskola i Munka Ljungby. Där fick jag lite svar på frågor om deras utbildningar.


Jag har också nått level 70 med min shaman i World of Warcraft.


Jag vägde mig igår. Minus äntligen. Jippi.....

82,9 denna veckan (83,8 förra) så minus 0,9 kilo. =)


Jag är ute o går när vädret tillåter det. Idag regnar det =(


Igår var det egentligen EFIT. Och jag tänkte jag skulle vara med eftersom jag inte varit det på typ 100 år. Jag tog ett par bilder på fm och sen glömde jag bort det. Men här är lite bilder i alla fall. Mest för att det är kul med bilder i en blogg.


 

 Börjar med att skriva in vikten på Viktklubb.seGer mig sen ut på promenad 

 Där jag bla ser en liten katt =) 

 och lite vårtecken... 

 äter frukost när jag kommer hem: macka med skinka o gurka 

 ... och en apelsin
 

här förbereds maten som idag blir pasta o korv. Detta är Viktväktarnas "lunchkorv" tror jag de kallade den. Jättegod!!! (och smal! 3% fett bara)

--Rättelse: Det var "Måltidskorv" den hette..... --- och sen går större delen av dagen åt wow. vi såg även "planet terror" på kvällen. Den var riktigt roilg. Hihi.


Av Nenny - 5 mars 2008 12:44

Jag köpte ju te från Mossagården som jag fick i fredags. Rött te med smak av Apelsin och Kanel. Och det var suveränt gott!!!!!

Påsarna såg lite konstiga ut. Två och två låg små "kuddar". Inga snören som det vanligtvis är på tepåsar. Jaha, tänkte jag, det går väl det också. Och visst gjorde det det... Man delade påsarna, de var perforerade, så det blev en o en. Supersmaskigt. =)

Av Nenny - 5 mars 2008 12:38

Joanna, som gått ner nästan 80 kilo!!! har på sin sida livsvinst.se skrivit upp sex tips för att hålla motivationen uppe. Gå in där och läs dessa tips.

Av Nenny - 5 mars 2008 11:27

Morr. Det snöade inatt. Så min promenad blev halkig, kall och inte alls kul. Det blev bara 30 minuter tack vare det. Men det ser fint ut... Men det lär väl smälta bort under dagen och bara lämna slask kvar. Suck.

 Varför ska det snöa överhuvudtaget när det bara smälter bort igen. Jag gillar snö annars. Men sån snö som blir liggandes. Som knarrar under skorna. Men bor man i Skåne så gör man. Då får man liksom ta slasket.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se