Alla inlägg under april 2008

Av Nenny - 22 april 2008 09:38

När jag går till bageriet så hör jag sirener en bit bort. Tänker inte mer på det. Men när jag kommer hem med mitt fortfarande varma bröd under armen så står det en ambulans utanför VÅR port?! Tur Björne jobbar annars hade jag blivit rejält rädd. Jag skyndade mig upp så jag kunde ta kort genom mitt fönster. Efter kanske 20 minuter kommer de ut med patienten. En äldre herre som bor nedanför. Känner inte honom... Vet inte vad som hänt.


ANNONS
Av Nenny - 22 april 2008 08:12

Sitter o funderar på om jag ska äta min vanliga frukost. Som brukar bestå av fil och havrefras. Eller om jag ska ta mig ut och köpa nåt gott bröd eller en bulle på bageriet?? Dagens i-landsproblem eller hur??


Igår var jag och fixade endagslinser hos optikern. Jag får nu prova hemma i en hel vecka. Gratis! Skitbra. Skönt att slippa glasögonen.


Gick över 16000 steg igår! Bra start på veckan. =)


Hmm det blir nog en liten tur till bageriet i alla fall. Ska se om jag hittar nåt kul surdegsbröd eller fullkornsbröd kanske.  Jepp så får det bli.ANNONS
Av Nenny - 21 april 2008 09:48

Ännu en vecka har passerat. 4 veckor totalt på min 2 månaderskur!
Idag ser det ut så här: - 0,3kg!
 
Idag:
Vikt: 81,1 kg
BMI: 33,8
Midja: 106 cm


Förra måndagen:
Vikt: 81,4 kg
BMI: 33,9 cm


Starten på 2 månaderakuren (24/3):
Vikt: 85,8 kg
BMI: 35,6
Midja: 109 cm


Vägt som mest:
Vikt: 89 kg
BMI: 37
Midja: 111 cm


Det är väl runt midjan/magen det märks mest. Har tappat flera cm runt mage, midja o höfter. Och visst börjar byxorna sitta lite lösare. =)


Jag har ju då också gått 28 dagar helt utan godis! Vilket är en ENORM bedrift för lilla mig!!! Lite stolt är jag allt! =)


Förra veckan blev det lite slarv. Jag skrev inte upp allt jag åt och räknade därmed inte ut kalorierna jag ätit för flera dagar. Ajajaj. Jag kom i alla fall upp i 12000 steg alla dagar utom 3. Så överlag är hyffsat nöjd med veckan.


Denna veckan ligger fokus på att inte slarva mer. Styra upp o ta kontrollen igen. Mat är planerad fram till fredag och det ska storhandlas idag.

Av Nenny - 20 april 2008 07:32

Livskvalitet har blivit ett väldigt viktigt ord för mig. Det började komma fram lite under hösten när jag satt och vantrivdes med ett enormt stressigt jobb. Jag hade ångest och ville verkligen inte alls gå och jobba. Jag var totalt knäckt och gick in i väggen mer eller mindre. Jag hade hjärtklappning och satt och skakade. Hade tårar i ögongen hela tiden på jobb och rösten sprack gång på gång för jag ville bara gråta. Vilopulsen var uppe på 97. De 12 kilona jag gått ner sen aug 2006 var nästan tillbaka allihopa. Orkade inte ha hand om migsjälv, Björne, hemmet eller nånting. Jag mådde verkligen inte alls bra.Jag varvade ALDRIG ner. ALDRIG. Tankarna malde konstant i huvudet. Ska livet verkligen vara så här?? Theres gotta be more to life than this?! Tankarna gick runt runt och till slut fick jag ju nog. Näääää det här är inte livskvalitet. Att spendera 1/3 av dygnet med att vantrivas och må dåligt. Och dessutom komma hem och vara grinig,ledsen och arg. Fick ju inte ut nåt kul av fritiden. Jag vill ha ut mer av livet. Jag har för fan bara ett. Så i mellandagarna fick jag nog och pratade med chefen. Jag fick sluta redan efter nyår. Det skulle visa sig vara bland det bästa jag gjort.


Det tog ett par månader men nu är jag på topp igen. Fast det blir ju faktiskt bara bättre och bättre ju längre tid som går. Jag klättar fortfarande uppåt. Jag har sakta men säkert jobbat mig upp till mer livskvalitet. Efter jag slutat på jobbet satt jag mest hemma och försökte slappna av.Gick lite små promenader och försökte mest njuta av att slippa jobbet. Varvade ner efterhand. Kraften kom så småningom tillbaka och med det viljan att förändra. Jag hade absolut inga planer på att plugga när jag sade upp mig. Det fanns inte ens på min karta. NEJ jag ska INTE plugga. Men efter ett tag så ändrade jag mig. Jag vill utvecklas. Jag vill välja vad JAG vill. Inte ta första bästa jobb i högen bara för att jag måste. JAG vill välja. Jag vill utgå från vad jag vill. Det handlar om MIG. Visst låter det ego?! Men det var verkligen dags att tänka på mig själv. Att göra nåt som jag vill. Jag är ändå 30 år. Jag vill inte släpas runt i livet som en disktrasa längre. Nä, dags att säga ifrån. Tack vare att Björn jobbar så kunde jag ta det lugnt med vad jag ville och inte stressa med nåt nytt jobb. Jag kom så småningom fram till att jag ju ville plugga och utbilda mig. Göra nåt jag verkligen vill!!

Så jag sökte sommarkurser och nu har jag sökt utbildningar till hösten också. Det blev webbdesign denna gången. (Hoppas jag kommer in) Om ett år eller två ska jag läsa nåt inom kost o hälsa också. Båda ämnena är jag väldigt intresserad av och nu tar jag steg 1 i att få mer livskvalitet.


Livskvalitet för mig är att få vara lycklig, känna harmoni och kärlek. Att MÅ BRA! Att njuta av vad livet har att ge. För livet har verkligen MYCKET att erbjuda!


Det är bara DU som kan ta ansvar för hur ditt liv blir. Att se över de situationer man kan förändra och faktiskt förändra dom. Ta steget! Våga!

Av Nenny - 19 april 2008 13:26

Detta är orsaken till att man inte ska ha mat och dryck vid tangentbordet....Jaja. Jag får skylla mig själv. Haha. ;)
Av Nenny - 19 april 2008 08:05

Jag har börjat slarva. Inte bra... Med rätt mycket dessutom. Jag slarvar med matdagboken (skriver inte upp allt), med stegen (bara 11144 igår. Ska ju ha 12000), med kalorierna (äter mer än jag egentligen borde) och vatten o grönsaker också.

Det har helt enkelt börjat bli tråkigt och det är just det som är så farligt för mig. Att tappa kontrollen igen. Jag tröttnar på det. Att skriva upp allt jag äter, ätt räkna kalorier på minsta lilla tomat, att motionera och att inte få äta vad jag vill. Det brukar vara här jag faller. Alltid. Men nu är jag fullt medveten om mitt beteende och ska verkligen försöka bryta det. (Hjälp mig gärna!!! ) Jag SKA köra den här kuren i 2 månader. Det bara är så... Jag måste klättra över den här väggen och gå vidare på hinderbanan. Inte gå runt om, inte fuska, inte bryta. Bekämpa alla hinder framför mig som det är tänkt. Jag ska ju I MÅL!!!!!! (Tids nog.... hehe)


Planen för idag är bla (stryks efterhand som det är klart)

--uppdaterad kl 13.28

  • Slänga igång tvättmaskinen
  • Blogga
  • Äta frukost
  • Stavgång     Blev närmare 2 h lugn promenad nere vid ån =)
  • Diska
  • Läsa alla era bloggar
  • Handla lite
  • Laga mat till Björne kommer hem

Mer än så har jag inte planerat...


Kram på er!!


Av Nenny - 18 april 2008 12:51

EFter att ha skurit lite i en paprika häromdagen höll jag på att skratta på mig! =)
Här är mitt egna lilla paprikamonster!! Hahahahahahahaha!! =)

Av Nenny - 18 april 2008 09:57

Tjoho! Idag vaknade jag med ett leende. Såg att solen redan sken utanför fönstret. Yes!! Så jag har redan käkat frukost, kört en maskin tvätt, håller på med andra maskinen disk, varit ute med stavarna i 1h 15 min, duschat och rakat benen. Och klockan är bara 10!! Hihi. Jag är på toppenhumör idag. =) Kan vara för att solen skiner, kan också vara för att det är fredag eller så är det bara en bra dag! Vad vet jag? Men pigg o glad är jag i alla fall.


Igår bokade tid för att prova ut linser. Det är nämligen dags att ta hand om mig själv lite nu tror jag. Jag har liksom glömt bort det under hösten när jag inte mått så bra. Nu mår jag bättre än nånsin och ska fila lite på utsidan också hade jag tänkt. Ska boka in ett frisörbesök snart också. Har inte varit hos frissan på säkert 2 år... Klippt topparna lite hemma bara. Så det är dags för det också. Ska försöka ha råd med lite massage eller nån annan kul behandling senare också. Nya kläder står också högt på listan. Lite kläder som ger en liten boost till självförtroendet hade ju inte skadat.


Filmtips: Har ni sett "Kill Bill"?? Har ni sjuk humor?? Då MÅSTE ni se "Kill Buljo"!!!  Det är en norsk! parodi på just Kill Bill. Den går på Canal plus nu men den finns säkert i er videobutik också. Sjukare film får man leta efter!!


Nu ska jag ta en kopp te och läsa alla era bloggar där ute!


Kram på er allihopa! Och trevlig helg!! =)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se