Alla inlägg under april 2008

Av Nenny - 10 april 2008 15:40

Nu har jag äntligen skickat in min ansökan till högskolan. Oj vad jag har velat fram och tillbaka om vad jag ska välja, om jag kommer att klara det, hur det ska gå osv. Men nu äntligen är det gjort. Jag har sökt 4 utbildningar i Webbdesign som börjar till hösten. Hoppas hoppas jag kommer in på nån.


Jag har också gått två promenader idag med mina nya skor. Lite skav på ena hälen men det brukar gå över snabbt.


Har inte så mycket att tilläga idag faktiskt... ;)


Over and out.

ANNONS
Av Nenny - 9 april 2008 16:15

Jo tack idag är det så mycket bättre. =) Efter att ha legat i soffan ett bra tag igår så gjorde jag lite mat och sen satte jag mig och såg på Harry Potter och den flammande bägaren. Till detta hade jag te och dagens kaka. Satt även och dippade morotsstavar. 


Började dagen idag med en skön promenad på drygt 80 min. Häääärligt! Jag var ute tidigt. Innan 7 var hon nog. Kolla skuggan...Vad lååång jag är!!


 


Sen åkte jag till Väla för att införskaffa ett par nya promenadskor. Dessa kom jag hem med. Nice!


 


Lagde mat. Idag skulle det lagas till fläskfile med fänkålen ju. Sagt och gjort. Så här såg det ut!Det var helt ok faktiskt. Tillräckligt bra för att testas igen och våga förändra receptet lite. Mamma ringde precis när jag höll på att sleva upp mat. Hon var i närheten och det blev mat till henne också.  


Sen ville hon att jag skulle hänga med ut och gå en sväng. Jaja då. Jag behöver ju ta igen lite steg som jag missade igår. Vi körde till Skäralid (En nationalpark på söderåsen) och gick nog i 1 h 15 min skulle jag tro. Fin promenadslinga längs med en å. Bara en sak som störde mig. Inga djur, inget fågelkvitter, inget alls. Helst tyst förutom lite prassel i löven som låg på marken. Men så plötsligt ser vi en liten ekorre. Wohoo. Söt va??


 


Stigen gick plant i början men sen blev det en sjuhelvetes uppförsbacke och jag blev helt slut och genomsvettig. Urk. Darrig i benen blev jag också. Men några fina bilder på det hela blev det.


 Och stegen då?? Jo efter dessa två promenader idag så visar räknaren 20142 steg. Och dagen är inte över än. Så jag har tagit igen vad jag missade igår. Skönt.

ANNONS
Av Nenny - 8 april 2008 16:43

 Vet inte om jag vaknade på fel sida eller vad som hände men jag är inte alls på hugget idag. Grinig, irriterad, slö, lite molande huvudvärk, uttråkad och rastlös. Ville egentligen inte alls bege mig ut idag men tänkte att det kanske kunde pigga upp mig lite.

Tog på mig skor o ytterkläder och gick i alla fall bort till en elektronik affär och köpte en glödlampa till köksfläkten. Men att komma ut var inte alls kul. Ingen sol what so ever. Kallt. Duggregn. Blåsigt. Folk överallt. Blääää. Så ännu mer grinig gick jag hem igen och nu blir det inget mer gjort idag. Det blir inga 12000 steg. 5000 har jag gått och det får räcka.

Jag tänker placera ändan i soffan o bara slappa. Koppla bort hjärnan för resten av kvällen. Just en sån här dag hade det ju varit skönt med massa skräpmat, godis och chips. Men så lågt sjunker jag inte i alla fall. Jag får försöka ta igen stegen resten av veckan men maten ska jag inte slarva med.


Tack för alla kommentarer i förra inlägget!! Det gör mig enormt glad!! =)

Av Nenny - 7 april 2008 11:21

Dags för vägning idag. =) och det blev minus idag igen.

Denna v:
82,1 kg


Förra v:
83,8 kg


Start på 2 månaderskuren:
85,8 kg


Så - 1,7 kg denna veckan och - 3,7 kg på två veckor!! Hurra!!!


I veckan har jag gått 89474 steg. Det ger en sträcka på drygt 5,5 mil på en vecka. =) Det är nästan hela vägen mellan helsingborg och malmö. Det är 6 mil mellan de två städerna.
På två veckor har jag då alltså gått drygt 11 mil. Och det är lite längre än sträckan mellan Malmö och Kristanstad. Det är ca 10 mil.

Och nu hänger jag med Annas utmaning att gå mellan två städer på en vecka. Och jag väljer då att gå mellan Malmö och Helsingborg igen. Så kanske jag kan utöka nästa vecka.


Start: Malmö
Mål: Helsingborg
Sträcka: 60 km. (12245 steg om dagen siktar jag på då)

Ni kan räkna ut sträckan mellan två städer på stegräknare.se.


Maten funkar bra. Jag lagar mat hemma och äter mycket mellanmål. Jag är inte sugen på varken godis eller chips mer än små, små enstaka stunder. Jag äter ibland en kaka om dagen och det kan jag berätta... det blir bara sötare o sötare ju längre tid som går. Igår var det nästan som att sitta och tugga på en sockerbit. Men det är skönt att veta att jag får nåt om jag vill. Vissa kör med lördagsgodis, jag kör en kaka om dagen. Det funkar ju för mig.


Annars är mina fötter är lite ömma och jag har fått en elak blåsa på högra foten. Men det är ju inga större problem. Det är bara att traska på.

Av Nenny - 6 april 2008 22:25

2 månaderskuren har pågått i 2 veckor. Allt har gått riktigt bra. Inte en enda godisbit har jag ätit. *stolt*

Minst 12000 steg har jag gått varje dag. Och jag har hållt mig till min kalorinivå mer eller mindre varje dag.

Jag tänkte göra en sammanfattning nu på söndagen men eftersom vi sitter hemma hos björnes pappa fortfarande och jag har alla papper hemma så får det bli imorgon. Men jag vet att jag har gått över 11 mil totalt dessa 2 veckorna.


Jag är riktigt, riktigt nöjd med mig själv. Fan vad duktig jag e... Jantelagen kan slänga sig i väggen. Jag är bäst...  =)


Av Nenny - 6 april 2008 14:35

Gårdagen gick jättebra. Så här såg maten ut. Lax på en bädd av spenat, bönor och avocado. Jag gjorde lite couscous till också. Det var visserligen ingen suverän smaksensation, men det gick klart att äta. Så här såg det ut på en tallrik... Det såg väldigt snyggt och gott ut i alla fall.Kvällen hemma hos Björnes pappa gick bra. Jag åt en banan och en liten macka på kvällen bara. Inga speciella begär eller sug faktiskt. Skönt.


Idag ska vi ut och äta. Första gången på 2 veckor. Men jag kommer att välja nåt lätt och njuta till fullo av det. =)


Imorgon blir det vägning och jag är superspännd på resultatet.Av Nenny - 5 april 2008 13:09

Nä... Om man skulle ta och rensa upp lite bland alla sina recept??? Jag har funderat ett tag på hur jag ska ha det. I nuläget har jag en grön pärm (som jag tydligen fick när jag gick i 3:e klass, för det står 3a på den. haha) med lite samlade favoriter. Men också recept jag aldrig har eller kommer att laga till. Nu tänkte jag göra det hela lite snyggare och lättare att hitta. Men stora tanken är om jag ska göra allt snyggt i pärmen (kanske tom investera i en nyare) eller om jag ska göra en receptmapp på datorn eller om jag ska skriva ner allt i en bok.


Hur har ni andra era recept egentligen?? Vad tycker ni är bra??

Av Nenny - 5 april 2008 11:23

Idag blev det långpromenad med stavarna. 95 minuter var jag ute. Härligt. Trots en gråmulen himmel och regnblöta vägar... Det är då det är minst folk ute och det är då jag trivs bäst. (Ja, jag är lite konstig =P)


Veckans låda såg ut så här: Är inte så jätteglad för avocado men så har jag inte ätit så mycket av det i mina dar. Idag ska det dock testas ett nytt recept med lax, spenat o avocado. Återkommer med resultat. Det blir ju bara roligare och roligare att testa ny mat. Letar nya, spännande recept på nätet.
Imorgon eller måndag blir det ett nytt recept till. Med fänkålen denna gången. Det blir apelsinmarinerad fläskfilé med fänkål. Återkommer med det också...


Ikväll blir lite av en prövning för mig. Vi ska hem till Björns pappa och spela data. Grejen är att jag alltid måste ha nåt att äta/tugga på/plocka med när jag är där. Kan inte riktigt begripa varför. Men jag måste det annars blir jag supergrinig. Men jag ska förbereda mig så gott jag kan. Vi äter ju innan vi sticker dit, så den biten är avklarad. Sen ska jag plocka med frukt o nötter och ev nån macka eller liten sallad som jag kan äta om jag känner att jag måste. Det blir ju rätt mycket stillasittande när vi är där. Men jag har redan skrapat ihop 10981 steg så det är inga problem att komma upp i 12000 idag i alla fall.
På tal om det så behöver jag nya promenadskor. De börjar bli slitna. Jag vet inte hur ni sliter skor men mina skor brukar bli uppslitna på insidan först...(Tycker det borde vara tvärtom....) Tyget går sönder, stoppningen börjar ramla ut, innersulorna blir söndriga och de blir alltså rätt obekväma att gå i. Så det är nog dags för nya. Ska nog passa på att köpa bra strumpor också.


Igår lagades ugnspannkaka (ja det heter så här nere i söder, men jag vet att det kallas för andra namn på andra ställen i vårt land) och kolla vad snygg den blev. =)Lite stolt är jag faktiskt... Hehe. Jag kan om jag vill...Nu blir det dusch.


Trevlig helg på er allihopa!!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se