Alla inlägg under april 2008

Av Nenny - 4 april 2008 07:42

Igår var jag faktiskt sugen på snacks. Ett litet tag. Det hade varit så mysigt att krypa upp i soffan med Älskingen och tugga på nåt. Men så tog jag två knäckemackor och kröp upp i soffan med. Det gick lika bra det. =)

Här var det nog mest vanan och "mysfaktorn" som gjorde mig sugen.  Det är ganska starka känslor båda två. Men nej, inget snacks blev det och en stolt Nenny påbörjar istället dag 12 med gott samvete.


Nu blir det frukost och sen promenad!


Jag önskar er alla en skön fredag! =)

Av Nenny - 3 april 2008 07:59

 


Dag 10 är över och jag börjar på dag 11.

Det går fortfarande bra!!

Jag har kännt mig krasslig ett par dagar. Av och till... Har haft svårt att sova för jag har hostat och varit tjock i halsen. Sen sitter det i ett par timmar på fm och sen mår jag bra på em. Men inatt har jag inte hostat. Men jag har ändå sovit dåligt.

Jag har ändå lyckats ta mig upp i 12000 steg dessa dagar. Men det har inte varit speciellt snabba promenader.


Mat och allt som rör det går hur bra som helst. Jag är inte ett dugg godissugen. Fråga inte varför för jag har ingen aning. Jag borde vara ett vrak som ligger o kravlar på golvet av sug. Men icke. På nåt sätt så slår jag helt automatiskt bort alla dessa tankar. Tänker inte alls på det överhuvudtaget.


Magen har krånglat lite ett tag. Vet inte varför. Jag äter ju bra nu. Men jag har druckit proviva dryck och lagt till linfrön till frukosten så nu börjar det ordna upp sig lite tycker jag. Hoppas jag...


Nu är det dags för promenad!

Nenny

Av Nenny - 1 april 2008 13:28

Efter att ha slängt igång lite tvätt och disk imorse så åt jag frukost. Bäddade rent i sängen som var jobbigare än vad det brukar vara. Snorar lite o är matt i kroppen. Orkade egentligen inte ut och gå idag. Men jag tänkte ta mig till affären i alla fall. Så ut gick jag. Och herregud vilket skönt väder!!!! Varmt i solen. Nästan helt vindstilla, bara små svala vindpustar. Fågelkvitter o lugn. Så det slutade med att jag tog en jätteomväg till affären. Jag gick inte speciellt snabbt utan njöt mest av det sköna vädret. Gick nere vid ån och bara sög i mig av alla underbara intryck. Porlande vatten, ankor, en hackspett, 2 fjärilar, små gröna skott på en del träd, en och annan vitsippa o väldigt lite folk. Helt underbart. Att en sån liten grej kan ge en sån upplevelse?! =)


Så nu sitter jag hemma igen med min halvsnoriga näsa. Är trött o matt i kroppen så nåt ligger nog på lur där inne. Men 11363 steg blev det på 1h 45 min. Så snart är dagens steg gjorda.

Av Nenny - 1 april 2008 09:56

Karin undrar vad min hemlighet är....


Jag har inga hemlisar. ;)

Det jag har gjort är att ta kontroll på min mat och min motion. Jag har gått från att inte riktigt bry mig om vad jag äter till att skriva upp varje liten gurkbit och håller mig så gott jag kan till 1300 - 1400 kcal om dagen. Denna rekomendation har jag fått på Viktklubb.se där man fyller i längd, vikt, ålder, hur mycket man vill gå ner, på hur lång tid man vill gå ner osv osv.


 Jag väger o mäter allt jag kan. Visst tar det lite tid och kan vara lite jobbigt men när man ser sin belöning (-2 kg!!) så är det mödan värt. Innan åt jag godis flera gånger i veckan. Varje dag i värsta fall. Nu får jag om jag vill unna mig EN kaka eller 10g choklad om dagen. MAX.

Det var utemat flera gånger i veckan o snacks o annat skräp på helgerna. Nu äter jag inget snacks och äter mat hemma.

Jag motionerade väldigt lite. Nu går jag minst 12000 steg om dagen.


Nu har jag satt upp regler som gäller 2 månader. Lagom tid för mig att jobba med känner jag.


Jag får kanske 90 % av kalorivärdena på förpackningarna. Bara att räkna ut vad min portion innehåller. Annars använder jag viktklubb.se som "databas"  när jag behöver näringsvärden på tex kött eller grönsaker. Är man inte medlem i Viktklubb så går det lika bra med Livsmedelsverkets hemsida.


So there u have it... Inget konstigt alls. =)


Tack för allt er stöd o pepp! Det gör mig varm ända in i själen!! =)

Kram på er hela bunten!!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards