Alla inlägg under maj 2008

Av Nenny - 21 maj 2008 15:51

Jag har nog sagt det förr...


Jag skulle väldigt gärna vilja träna på friskis. Att stå i grupp med musik och en peppande instruktör framför. Att köra så det ryker. Låta svetten rinna. Köra igenom hela kroppen. Men nu har jag ingen friskis i närheten. Så idag plockade jag fram en tränings-dvd med Blossom som följde med tidningen ToppHälsa för nåt nummer sen. Jag körde enklaste möjliga variant. Och det var jobbigt för mig. Så vältränad är jag. Haha. Speciellt dips och situps var svåra att klara.


Här är jag. Redo för hemmaträning!


Jag gjorde det bästa av träningen hemma. Trots en taklampa som är vägen, ett stort löpband på ena sidan och massa bråte på andra sidan. Men det gick väl rätt bra ändå. Blossom är så skön! Får säkert träningsvärk imorrn.


Men jag skulle verkligen vilja köra nån gruppträning. Jag gick på step-up för en sissådär ooohh 8 -9 år sen kanske. Jag gick då med en kompis och hennes mamma. Det var en liten anläggning och det var alltid väldigt lite folk på passen. Vilket var superskönt. Instruktören var superbäst och det var liksom inte samma de gånger hon inte var där. Hon kunde verkligen få igång en till max. Hon körde alltid skön musik som passade perfekt till stegkombinationerna. Minns fortfarande en del kombinationer som vi körde!


Jag minns känslan efter träningen. Den där sköna känslan. Jag kan sakna den... Och just nu känner jag att jag hade behövt den formen av träning.

Närmsta friskis ligger nästan 3 mil härifrån. Det är ju en bit att köra men det kanske kan vara värt det??? Fast det är ju den ekonomiska biten också... Just nu har vi inte så väldigt gott om pengar. Och det lär bli mindre när jag kommer igång med sommarkurserna. Då kan jag visserligen utnyttja studentrabatten där på ett par hundralappar.


Jag vet att man kan träna gratis nu hela maj på friskis men först och främst behöver jag en bra sport BH. (Märktes rätt bra idag när jag körde blossom dvdn... haha)


Jag får se helt enkelt. Men hur som helst så händer det inget förrän jag kan utnyttja studentrabatten...


Ps. Jag vann gårdagen utmaning som jag och Björne hade. Jag slog honom med ca 500 - 600 steg bara. Så han fixade frukost till mig. Dock inte på sängen. Tycker inte man ska äta i sängen. ;)
Men vi kör vidare idag... Så jag måste ut en sväng sen!!

ANNONS
Av Nenny - 20 maj 2008 19:04

Kör en liten utmaning mellan mig och Björne idag. =)


Den som har minst steg i slutet av dagen fixar frukost till den andre imorgon!!


Så nu ska jag ut och gå lite... Hihi.

ANNONS
Av Nenny - 20 maj 2008 18:56

Okej... Detta är mat och borde kanske höra hemma på Matbloggen. Men eftersom det är en "förbränningssoppa" så får den vara med här...

Detta sopprecept fick Björne av en kollega. Den kallas "Sahlgrenska Sjukhusets Dundersoppa"Inte världens bästa bild.... men ni fattar...Soppan sägs förbränna mer än den tillför. Jag tittade på receptet med skeptiska ögon. Jag ville jämföra den med "rikshospitalets diet" men sen kom jag att tänka på tiden jag var med i ViktVäktarna och deras 0 points soppor. Detta kan man kalla en variant av deras 0 points soppor.


Men jag vet inte hur receptet är tänkt från början. Jag googlade runt och hittade rätt mycket. Vissa påstår att detta är en "diet" för personer som behöver tappa kilon snabbt inför en operation och inte ska följas mer än nån vecka. På receptet jag fick står det att det kan ätas hur du vill. Ju mer man äter ju mer går man ner...


Nu vet jag inte vad jag ska tro själv om denna soppa. Men hur som helst så testade vi att laga till den. Vi tänker inte följa nåt slaviskt recept utan kanske bara byta lunchen mot soppa. Eller att ta när man känner sig hungrig.


Here goes:


Det finns tydligen mer än en variant på soppan. Två på det receptet jag fick, men ännu fler varianter på nätet.


Här är det som jag fick:


Alternativ 1:
8 stora lökar
3 burkar tomater
½ stort vitkålshuvud
2 gröna paprikor
8 morötter
1 kg rotselleri


Alternativ 2: (den vi lagade)
1 vitkålshuvud
6 gula lökar
4 morötter
1 stjälk selleri
2 burkar krossade tomater (vi tog 3 tetra med chillismak)
3 buljongtärningar
2 gröna paprikor


Skär grönsakerna i mindre bitar. Ner med allt i en STOR gryta och fyll upp med vatten så det täcker. Låt koka ca 1 h. Tillsätt kryddor efter eget behag.


Sen står det: "När du känner dig hungrig kan du äta hur mycket du vill av soppan. Den bildar inga kalorier. Desto mer du äter av den ju smalare blir du".


Och sen ska man följa ett litet schema i 7 dagar.


Dag 1: Ät olika frukter. Alla sorter utom banan. Ät hur mycket soppa du vill. Kalorihalten är så låg att om du håller dig till receptet kan du gå ner 1350g om dagen

Dag 2: Ät olika slags grönsaker, hur mycket du vill. Råa eller kokta. Undvik ärtor, bönor och säd. Ät så mycket soppa du vill

Dag 3: Ät frukter och grönsaker, alla sorter utom banan och potatis. Så mycket soppa du vill.

Dag 4: Är 5-8 bananer och drick 5-8 glas minimjölk. Så mycket soppa du vill

Dag 5: Ät 6 tomater och ca 280 - 340 g nötkött, 8 glas vatten (minst) för att jämna ut syrabalansen. Så mycket soppa du vill.

Dag 6: Ät nötkött och grönsaker, så mycket du vill. Så mycket soppa du vill också.

Dag 7: Ät och drick, mörkt ris, grönsaker, fruktsaft (utan socker), te eller kaffe under hela dagen. Så mycket soppa du vill.


Följer man detta lovas det att man ska gå ner 4-7 kilo per vecka och må bra.

---------


Nu tror jag personligen inte att detta är nåt man ska följa för mycket. Jag o Björne lagade till den i söndags och den räcker lääääänge till 2 pers. Frågan är bara hur länge den håller i kylen... Vi mixade en del av soppan slät i söndags och igår. Idag åt jag soppan utan att mixa. Båda alternativ funkar bra. Bra som variation.


Vår soppa blev ganska spicy då vi hade 3 tetror med krossade tomater smaksatt med chilli. Men det var bara bra. Det gav sting. =) Och den mättar bra och länge. Tro det eller ej...


Vi kommer som sagt att köra vårt eget race här. Byta vissa måltider mot soppa räcker nog för vår del. Ni får göra som ni vill... om ni vill. =)

Av Nenny - 20 maj 2008 18:01

I söndags råkade jag ut för nåt otrevligt. Vi hade ätit soppa till lunch och jag trodde det berodde på den. Jag fick ont i magen och kände mig jättegasig. Eller ja... magen var ju fel insåg jag senare. Snarare livmoderområdet. Men det fattade jag ju inte förrän senare...


Jag fick fruktansvärt ont. Vi bestämde oss dock för att ta oss ut till en nyöppnad liten kinarestaurang som bara ligger ett par hundra meter från oss. Jag tyckte det var en bra idé att komma ut och gå lite. Kanske skulle det onda släppa lite. Vi gick och det gick inte så värst fort. Jag kunde inte stå rakt. Var tvungen att gå krökt som en liten gammal gumma. Ont gjorde det. Måste ha sett ganska kul ut...


När vi kommer fram och har bestämt oss så beställer vi. Vi skulle ta med maten hem så vi satte oss vid ett bord och väntade. Eller ja... Björne satt och jag stod brevid. Ville inte röra mig mer än nödvändigt. Men då slog det till. Rejält.

Det började med att jag blev yr och började svettas nåt fruktansvärt. Sen började jag må illa och jag hörde nästan ingenting. Sen börjar det bli svart för ögonen. Jag satte mig ner. Helvete.


Svetten forsade fram överallt på hela mig. Björne blev rädd såklart och ville köra in mig till akuten. Jag har aldrig svimmat i hela mitt liv men jag antar att jag var väldigt, väldigt nära. Efter ett par minuter gick jag ut och fick lite frisk luft medans Björne betalade maten.


Sen skulle vi gå hem också. Vi kom kanske 100 meter sen var jag tvungen att sätta mig igen. Shit. Björne gick hem och hämtade bilen istället. Och jag satt kvar i skuggan och frös. Efter nån minut kom han med bilen och körde hem mig. Sen lade jag mig i fosterställning i soffan.


Det gick ju över efter ett tag som tur var. Senare kom jag ju på att jag brukade få väldigt, väldigt ont av dessa p-pillerna förra omgången jag hade dom. Och det var samma sorts smärta nu. Fast värre.
Det var inte alls kul och inget jag vill uppleva igen.


Men nu mår jag prima ballerina igen! =) Tur är väl det...


Jag skrev lite svar bland kommentarerna i förra inlägget! Tack allihopa! =)

Av Nenny - 19 maj 2008 09:49


- 2,4 denna veckan alltså!! Oj! =)


Och jag har alltså gått ner totalt 6,5 kilo på 8 veckor!! Det är jag väldigt nöjd med.
Och totalt 9,7 kilo om man räknar från min högsta vikt (som har varit 89kilo en gång i tiden)

Har numera en 7a som förstasiffra!!!  Det känns rätt skönt faktiskt. =)Idag: 79,3 kg
BMI: 33


Förra veckan: 81,7 kg
BMI: 34


Starten på 2 månaderskuren 24/3: 85,8
BMI: 35,6


"Kuren" håller på till 31 maj. Så det blir vägning som vanligt nästa måndag (26e) också. Sen avslutar jag kuren den 31e och kommer att väga och mäta mig söndagen 1a juni istället för måndagen. Då blir det liten final och jag kommer att har en liten "fridag" på söndagen... Sen börjar jag en ny omgång på måndagen den 2a juni.

Av Nenny - 16 maj 2008 12:19

Händer ju rätt ofta... Hände mig precis. Jag har annars för vana att alltid skriva mina inlägg i anteckningar först innan jag lägger upp det här. Men nu skulle jag bara in och skriva ett litet inlägg men poff borta... Argh


Så jag får väl försöka igen då???


Det hela handlade om att en Kebab är lika fet som ett glas matolja.
Expressen skriver det i en artikel idag. Läs mer här.


Det står dock inte så mycket fakta i den artiklen.
Jag köper knappt kebab längre. Det var faktiskt riktigt länge sen nu. Men när jag väl gör det så brukar jag be om mycket grönsaker och bara lite, lite kött. Brukar dessutom ta en lättare sås. Vår favvopizzeria gör tex sin "standardsås" på majonnäs. Och det är nog inte lättmajo de kör med. Jag ber istället om tzatziki. gjord på yoghurt. Fråga på din kebaberia och ställ lite krav. Det behöver inte alltid se likadant ut...


Av Nenny - 16 maj 2008 11:54


Svt sände för ett tag sen en föreläsning med Fredrik Paulun. Om ni missade den eller vill se den igen så finns den här.


Den handlar om det mesta faktiskt. Fetter, blodsocker och antioxidanter mm.


(Bild från paulun.se)

Av Nenny - 15 maj 2008 10:48

Nej den har inte gått sönder och internet funkar hur bra som helst. Men det är just det. När jag vaknar och slår på datorn så fastnar jag och kommer inte loss. Jag sitter fastklistrad vid skärmen och kan inte slita mig. Jag läser nyheter, bloggar, letar recept, spelar spel, läser mer bloggar, hittar nya bloggar, skriver i min egen blogg, spelar mer spel. Aaaaaaaaa. Släpp mig.


Istället för att gå ut och gå och samla steg, så sitter jag framför datorn. Vill inte gå därifrån. Måste testa 2 spel innan gratistiden går ut.


Näe det är kanske dags att stänga ner lite. Vara lite frånvarande ett tag. Fast inte helt frånvarande. Men lite mer då och då. Jag måste komma ut lite. Sitter ju bara inne o stirrar på min skärm hela dagarna. Måste nog försöka få in nån bra promenadrutin till utbildningarna börjar i sommar. Då måste jag på nåt sätt kombinera plugg, promenader, mat och hälsa.

Jag börjar nu... Hej så länge...


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se