Alla inlägg under juni 2008

Av Nenny - 17 juni 2008 09:48

Jag har kommit av mig lite med promenaderna. Det har varit trist promenadväder och jag har pluggat. Jag tappade rytmen på nåt sätt. Men imorse kom jag ut. Regnblöta vägar och svalt i luften. Rätt mycket folk ute då det är marknad i lilla hålan idag. Jag ska ut på den sen när jag har pluggat klart för dagen och Björne har kommit hem. Blir nog runt 4 tiden skulle jag tro.Jag såg ut som värsta kändisen när jag gick ut i morse. Stora svarta solisar (fördelen med att ha linser lite då och då), keps nerdragen över pannan och stora hörlurar. Men ca en timme var jag ute och fick ihop nästan 7000 steg på det. Nu blir det lite frukost och sen ska jag plugga. Återkommer senare när vi varit på marknaden...

ANNONS
Av Nenny - 17 juni 2008 09:37

Jag satt på nålar hela förra veckan. Väntandes på antagningsbesked till högskolan som börjar i höst. Det kom inget besked. Va fan??? Men nu ser jag att vi inte får besked förrän 10 - 15 JULI. Helt fel ute alltså. Suck. Nu får jag vänta en hel månad till på besked.


Men pluggandet på de två sommarkurserna jag kom in på går hur bra som helst. Det är skitkul att äntligen få lära sig "på riktigt". Jag har missat massor...

ANNONS
Av Nenny - 13 juni 2008 18:55


En grov macka med messmör och ett helt berg av alfa alfa groddar, ananas, yoghurt och proviva dryck.


Jag fick äntligen mina böcker igår. Så nu är jag ifatt. Det är faktiskt en hel del jag har missat som självlärd märker jag. Kul att få lära sig "på riktigt" nu. Jag väntar dock fortfarande på besked för höstterminen. Skulle komma denna veckan. Men det är klart. Veckan är inte slut än.


Idag var jag ute på morgonpromenad i ca 45 min. Sen gick jag till affären och är nu uppe i över 12000 steg. Tänkte ta en liten runda runt kvarteret sen också. Hoppas på minst 14000 idag.


När jag skulle gå till affären tyckte jag att det var väldigt mycket folk ute. Visst ja... Skolavslutningar o studenten. Jag kom tydligen precis när alla "vrålåk" (som till minst 50 % bestod av traktorer och lastbilar, bor man i en håla så gör man;) haha) åkte förbi. Jag stod en stund och tittade på alla glada studenter som skrek för kung och fosterland. Jag kan minnas den enorma lycka jag själv upplevde när jag tog studenten. Jag var fruktansvärt glad att slippa skolan. Grymt skoltrött och ville bara bort, bort, bort.... Och nu är jag på skolbänken igen... Hihi. Så kan det bli =) Men så är det också 12 år sen jag tog studenten.


Hoppas ni alla har en riktigt skön helg!!!

Av Nenny - 10 juni 2008 20:20

Igår sparkades de två kurser jag kommit in över sommaren igång! Yeay! Jag var nervös, laddad, nyfiken, nervös, uppjagad, nervös och nervös. Löjligt nervös var jag. Trots att bägge kurserna är på distans. Jag behövde inte oroa mig för hur mina klasskamrater skulle uppfatta mig, inte för huruvida jag skulle hitta till rätt klassrum i skolan, inte för att missa bussen dit, inte för att göra bort mig. Men tro fan att jag var nervös i alla fall. Helt utan anledning.... Bah.


Den ena kursen jag loggade in på hade ett litet kort välkomstmeddelande om hur saker och ting funkade. Kursens "schema" låg ute och det enda vi skulle göra just nu var att lära oss hur sidan och forumet funkade. Och sen fylla i en kort presentation om oss själva. Det är tydligen allt som skulle göras på den kusrsen första veckan. Tur det, för mina böcker har fortfarande inte kommit än.


På andra kursen hände det lite mer. Vi hade redan fått övningsuppgifter. Från boken som jag inte har fått hem än. Hmm vad göra. Men som tur var så frågade nån annan före mig vad vi som inte fått boken än skulle göra. Så vi fick lite andra uppgifter att sysselsätta oss med för att inte halka efter.
Så nu är allt gjort för första veckan tydligen. Men det ska bli sååå kul att äntligen lära sig "på riktigt". Jag är ju helt o hållet självlärd så det är skönt att veta om man gör rätt eller fel.


Veckans vikt glömdes nästan bort i studieyran men här är den.
Jag låg kvar på 79,9 igår. Så det blir +/- 0 denna veckan.

Av Nenny - 8 juni 2008 12:26

Imorgon börjar sommarkurserna. Jag är skitnervös rent ut sagt. Det är distanskurser så jag behöver ju inte åka nånstans eller så. Men jag har aldrig pluggat distanskurser förr. Aldrig pluggat nåt sen jag slutade gymnasiet för typ 12 år sen. Jag försöker förbereda mig så gott jag kan. Men det finns inte så mycket att förbereda. Mina kursböcker är beställda men har inte dykt upp än. Den lilla infon som finns på kursernas egna sidor hjälper inte så mycket i nuläget. Den mesta infon kommer imorgon när det är kursstart. Så jag kan väl inte göra så mycket just nu. Bara vänta.


Nästa vecka får jag också antagningsbesked för höstterminen. Hoppas hoppas hoppas!


Det blir en nervös vecka...

Av Nenny - 6 juni 2008 10:46

7638 steg fick jag ihop på väg till och hem från affären. Jag hann gå utanför porten när jag kom på att jag glömt handlelistan. Gick tillbaka och hämtade den och passade på att smörja in anikte, hals o armar med solskydd. Vilket jag är glad för nu. Jag var ute i ca 1 timme. Jag gick kors och tvärs över vägarna för att hitta så mycket skugga jag bara kunde.


Skönt att jag satte in linser idag för då kunde jag ju ha mina solglasögon. Tycker annars det är lite onödigt att slösa endagslinser på att bara gå till affären och sen vara hemma. Men jag tror jag ska göra det lite oftare nu på sommaren. Solglasögon är guld värt.


Nu sitter jag o smuttar på en Ramlösa Jordgubb & Lime. Jag var rätt törstig när jag kom fram till affären så det var skönt att dricka lite när jag gick hem. Jag är uppe i över 1 liter än så länge. Ja inte ramlösa då... Utan totalt vattenintag idag. ;)


Nu blir det snart nån liten lätt lunch. Får se vad jag kan gräva fram ur skåpen.


Sköt om er därute i värmen!Av Nenny - 6 juni 2008 08:37

Jag har nog fått i mig för lite vatten. Mina läppar spricker och jag är ganska hård i magen. Ganska typiska tecken på för lite vätska. Så idag blir det mer mer mer mer vatten. (nejdå... jag ska inte dricka för mycket... )


Idag har jag dock inte vaknat än. Kröp ur sängen för dryga timmen sen. Har bara ätit lite frukost och läst massa bloggar och efit inlägg sen dess. Känner mig trött i huvudet. Kan vara värmen. Kan vara vätskebrist. Vad vet jag. Men det är bara att sätta igång. Ska ta en stor omväg till affären snart.

Borde få ihop 6000-7000 steg på det hoppas jag.


Idag är det ju både Sveriges Nationaldag men också svenska motionsdagen. Kolla in hemsidan o se om det händer nåt skoj på din ort. Jag firar varken det ena eller det andra. Men röra på mig ska jag i alla fall. =)

Av Nenny - 5 juni 2008 08:14

Efit idag!! Och här tas det bilder! Måååånga bilder... Hoppas ni orkar hänga med! ;)

Fler bilder läggs ut under hela dagen!


6.30: Börjar dagen med en liten macka. Måste ha nåt i magen innan jag beger mig ut.


Bonusbild: Vatten är ett måste när det är så varmt.


6.42: På med skorna och ut på morgonpromenad!


Skönt på morgonen när det bara är fåglar ute.


Det här var nog en gång i tiden ett barn som håller en vuxen i handen. Men nu ser det mest ut som ett barn med en krycka eller maskingevär. Fniss


7.14: Promenaden fortsätter.


7.51: Är hemma igen och registrerar gårdagens steg på promenix.se


8.35: Äter en lite stadigare frukost efter promenaden. Macka med ost och skivade cocktailtomater, lite yoghurt och lite proviva dryck


9.15: Sätter igång en maskin tvätt.


9.23: Börjar rengöra vår lilla elektriska grill som inte blev rengjord efter förra sommarens grillningar. Nu är det dags. (Ska ju vara ett galler över också...)


9.35: Och disken ska ju diskas.


10.27: Bläddrar lite i iForm som kom igår.


Nu går jag ut igen. Denna gång för att gå till pappershandlen och köpa lite pennor.


11.04: Kommer tillbaka med dessa...


11.30: Grillen har stått ett tag och jag kollar hur mycket fett som såpan har lyckats lösa upp. Verkar som den får stå ett tag till.


11.54: Jag gör mig en lunchsmoothie. Orkar inte direkt laga till nåt och Björne e hemma och vill nog ha mat vid halv 3 tiden. Så det räcker med detta som mat just nu.


Blev så nöjd med resultatet att det får bli en bild till. =) Gott!


12.44: Sätter mig på balkongen med en kopp te.


13.00: Det rasslar till i brevlådan. Där ligger den! Min kalender från personligalmanacka.se.

Wiii vad glad jag blev!! Nu blir det ordning o reda på allt! =)


13.55: Hänger upp strumpor på tork.


14.42: Björne har kommit hem och vi äter. Pastasallad med räkor. Lite fetaost på toppen. Till det lite tzatztiki och en liten macka.


15.13: Lite te och en kaka efter maten.


15.22: Vi sätter igång en Ungersk film om Koncentrationsläger.


16.27: Lite glass med kolasås förgyller dagen... =)


17.30: Filmen är snart slut.


 18.24: Vi loggar in på WoW och gör några snabba quests.


19.13: Kollar på du är vad du äter.


20.00: Ville kolla på Lyxfällan men möts av Zlatan...


Så det blev lite Simpsons istället.Kvällens sista... Jag sitter på balkongen igen med min nya kalender. Jag är riktigt glad för den!! =)


Tror jag ska döpa om det här till Ett Foto I HalvTimmen istället.... Hihi. Men det är ju så kul att fota!!! =)


Nu var det slut. Tidigare EFIT kan ni se under rubriken "Efit" i menyn till höger. Ännu äldre Efit finns på nenny.se


The End! Tack för titten! =)Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se