Direktlänk till inlägg 13 augusti 2008

Hemma igen.

Av Nenny - 13 augusti 2008 18:00

Nu blir det ett långt inlägg om vår senaste tripp.


Vi var iväg igen. Denna gången en tur till Kolmårdens djurpark. Det var Björnes födelsedagspresent. Eller ja, jag hade bokat ett vargmöte till honom och byggde upp resan utefter det. Vi åkte tidigt, runt 6 tiden i tisdags och kom fram runt halv 11.


Vi gick in i parken och började med att se delfinföreställningen kl 12. Den var kort och inte så spännande. Sen lullade vi runt i parken och tittade på diverse djur. Tröttnade dock rätt snabbt då det inte alls var som vi hade trott. Inte alls så mycket djur som vi trodde, vi trodde ytan skulle vara större, skrikande ungar precis överallt (varken jag eller Björne gillar ungar...) och bin/getingar till förbannelse. Över jävla allt.

Vi försökte äta lite pasta men gav upp efter bara några minuter. Bina var på oss direkt när vi satt oss och vägrade lämna oss ifred. Vi lämnade våra pastatallrikar och gick. Björne fick panik.


Vi gick runt lite till eftersom vi inte fick tillgång till vårt rum förrän kl 4. Vi åkte den tråkiga linbanan ett varv runt parken. Det var absolut INTE värt 80 spänn / skalle. Bah. Att de ens får lov att ta betalt för skiten.

Banan gick utanför parken mer eller mindre hela rundan. Man såg bara träd och lite parkeringar. SKITTRÅKIGT!!!!


Dhole. (Asiatisk Vildhund)


Praire Dog

Skitsöta surikater


Halv 4 gick vi till hotellet för att kolla om vi kunde komma åt vårt rum lite tidigare. Men nej se det gick inte. Tidlåset på dörrarna öppnades kl 4. Vi blev sittandes i lobbyn en halvtimme.


Kl 4 fick vi äntligen vårt rum. Nr 501, sviten, hade jag bokat. =) Och nu blev vi glatt överraskade. Vilket rum!!! Det här var nåt helt annat än ett vanligt hotellrum... Små detaljer överallt.

Till o börja med så var det två rum. Ett sovrum och ett tv rum. (Med en stor dörr som gick att öppna mellan de två) Sen var där bastu med en liten dusch i ett rum. En stor toalett med ett gigantiskt träbadkar, toa o handfat i ett rum och sen en liten toa med bara toa och handfat i ytterligare ett rum. Plus en gigantiskt terrass med dörrar från både sovrum och tv rum. Dessutom ett stort fruktfat, minibar, morgonrockar, kvällstidning och lite shampo o sånt. Oj oj oj! =) Kan möjligen vara det bästa hotellrummet jag nånsin varit i.


I en hörna stod en stor trägiraff


Så här såg det ut när man satt i soffan.


Sängen


Vi hängde lite i rummet. Kollade lite tv o sånt. Sen blev Björne sugen på att basta. Vi gillar inte att basta nån av oss, men eftersom vi hade det på rummet så kan vi ju lika bra testa. Det är trots allt säkert minst 15 år sen jag bastade sist. Vi satt inte så värst länge. Vi blev för varma och uttråkade. Så efter en sval dusch drog vi ner till restaurangen istället. Käkade grillbuffé. Mums. Mycket gott att välja på. Speciellt potatisgratängen var supergod. Dock en varning för "grillsåsen" (den hette nånting just med "grill" i namnet) den var INTE god. En kul detalj var dock att ungarna fick rita direkt på duken på borden. De slängde på en ny pappduk efter varje gäst så det var bara för ungarna att rita på bäst de ville.


Sen drog vi upp på rummet igen. Lite mer tv och sen testkörde vi det stora träbadkaret. Det såg inte så värst bekvämt ut men det var det faktiskt.Inte alls som jag trodde. Sen slappade vi resten av kvällen. Det regnade ute så vi kunde tyvärr inte använda terassen. Det hade varit störtskönt att sitta där och titta ut över Bråviken på kvällen annars.


Utsikten från soffan ut mot terassen


I dag gick vi upp tidigt. Eller ja, jag vaknade vid 5-6 tiden. Björne är förkyld så han snarkar lite och jag kunde inte sova speciellt bra.


sängen


Så jag gick upp och sen vaknade Björne också och gick upp. Vid 7 gick vi ner till frukostbuffén. Den var stor och välsorterad. Bröd, massor med pålägg, sylter och marmelader, yoghurt/fil med müsli och flingvarianter, bacon & äggröra, frukt, gröt, kokta ägg, blåbärssoppa osv. Hittade bla en yoghurt med frön i. Den var god. Vi smaskade i oss rätt mycket. Tänkte att det skulle räcka ett par timmar.


Vid tio över 8 stod vi utanför huvudentren till parken i väntan på höjdpunkten. Vargmöte!! Vi skulle få gå in till vargarna och klappa dom. Med guide givetvis. Halv 9 var det dags. Vi gick upp med guiden och ca 10 andra till varghägnet och fick plocka av oss saker som inte var lämpliga att ta med in. Sen gick vi in till vargarna och de kom direkt och hälsade.Det var 7 st vargar i hägnet och de var ca 1 år. Shit vad coolt det var. Att stå öga mot öga med 7 vargar. Guiden berättade om det mesta om vargarna och vi var där inne i 1 ½ timme. En viss varg var lite busig tuggade bla sönder guidens knivfodral som hängde i hennes bälte (kniven hade hon lagt av sig utanför) och ställde till med små hyss hela tiden. Men alla vargarna var snälla och goa. Mot oss i alla fall. De bråkade lite med varandra och rangordningen inbördes blev väldigt synbar med en gång. Det var en skitcool upplevelse och jag rekomenderar den starkt till alla. Jag tog ca 250 bilder totalt på resan och minst hälften av dessa var på vargarna.Björne kelar med en av vargarnaJag får klappa en varg som lagt sig ner framför mig


Snabb summering av dessa två dagar: För mycket ungar överallt, sjukt mycket bin, djurparken hyffsat tråkig, linbanan skittrist, hotellet/rummet helt underbart, maten var god, vargmötet var skitcoolt och ett minne för livet!

 
ANNONS
 
Lumumma

Lumumma

14 augusti 2008 08:20

Vad kul att få höra om er Kolmårdenresa - tack för det! Och vargmötet - vilken grej! :)

http://lumumma.rummet.nu

 
Coyntha

Coyntha

14 augusti 2008 09:29

Hej! Vad tråkig att ni inte gillade Kolmården! Det är många år sen vi var där!På den tiden barnen gillade det. Vi får se om vi åker igen.

Kul med vargmötet!! Vad spännande!!

* kramar *

http://coyntha.wordpress.com

 
Annalee

Annalee

14 augusti 2008 21:45

Åhhh, din lyckost som klappat vargar!!! Jag vill också det!! Verkar ju vara skitcoolt!
Kram, A

http://aleelin.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nenny - 13 mars 2009 13:51

Ville bara påminna er om att jag inte längre kollar av kommentarer i denna bloggen.   Jag bloggar numera på följande adress: http://nenny.se/blogg/   Uppdatera gärna era länkar!!    Vi ses där!! =) ...

Av Nenny - 30 januari 2009 07:45

Bloggagratis har gjort sitt. Den har tjänat mig väl men det är dags att dra vidare känner jag. Utforska nya vidder. =) --------------------------------   Bloggen flyttar till: http://nenny.se/blogg/   -------------------------------- Jag är tillbaka!...

Av Nenny - 26 januari 2009 19:12

Tack för att ni tänker på mig! Det värmer. =)   Jag mår bra. Tänkte bara säga det. Ni behöver inte vara oroliga.   Men bloggandet har på nåt sätt gått in i väggen. Jag har varken lust att skriva eller läsa. Vet inte riktigt vad som har hänt. Jag vill...

Av Nenny - 22 januari 2009 12:31

Har inte riktigt varit på blogghumör på ett par dar. Har knappt varit ute hos er andra och inte skrivit så mycket själv. Känner mig låg. Nu börjar det ta emot lite med ViktVäktarna. Farligt farligt. Jag har inte fyllt i en checklista på hur länge so...

Av Nenny - 20 januari 2009 20:24

Vår diskmaskin krånglar...igen. (Jävla skitmaskin) Björne har tandvärk och måste dra ut en tand. Smärtsamt och dyrt. Jag hänger inte med i skolan. Känner mig som värsta ufot. Pointsräknandet går väl sådär i nuläget.   Bah.   Det känns bättre när m...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se