Alla inlägg under september 2008

Av Nenny - 18 september 2008 18:23

Jo det är slut nu. Vi kastar in handduken.


Äntligen pizza.... Men det är en barnpizza....


Men jag ser det faktiskt inte som ett misslyckande. Vi har levt 10 dagar på vegetariskt kost och ändrat våra matvanor helt. Inget bröd, pasta, inget kött, knappt några kryddor, inga mejeriprodukter, inga produkter av säd osv. Det är strongt gjort för att vara oss. Och att vi klarade oss i 10 dagar tycker jag själv är superstarkt. Jag är stolt! Och så gick jag ner drygt 3 kilo på dessa dagarna. Och blev piggare. =)


Vi har lärt oss massor. Hur kroppen funkar tex.

Och jag ska klart köra detox igen i framtiden. Då med mer planering, mer motivation, mer pengar, bättre recept i ryggen och starkare vilja! =)


Vi kommer att ändra våra matvanor framöver. Vi kommer definitivt att äta mer vegetarisk kost.


Jag är en efarenhet rikare. Det känns väldigt bra!

Nu går vi vidare...ANNONS
Av Nenny - 18 september 2008 11:26

Har börjat lägga upp lite recept i matbloggen. Fler kommer.

ANNONS
Av Nenny - 18 september 2008 06:48

Det blev stekta blandade grönsaker från en kinarestaurang igår. Jag tog bara pyttelite av riset.

Övriga dagen var i sann detox anda. En morgondrink av ananas, apelsin och frysta blåbär och hallon. Lunch bestående av rester från dagen före och frukt och lite nötter som mellanmål.

Det var alltså inte fridag eller så. Kinamaten vär nästan enligt detox reglerna. Möjligen har de använt nån buljong och redning till det som vi skulle undvika och vi borde låta bli riset. Men annars var det nära nog ok.


Idag tvingade jag upp mig själv kl 6. Jag hade ställt klockan på halv 6. Men jag låg o drog mig lite. Idag ska det nämligen pluggas undas. Vi har kommit igång med projektarbetet (grupparbetet) och jag känner att jag inte riktigt hänger med. Så jag måste lära kurslitteraren igen och kolla på föreläsningarna. Detta projektet som vi håller på med fortsätter till v 43 så jag måste hänga med från början. Och det är ju dessutom bara ena kursen. Jag har 2 kurser till att fokusera på.


Av Nenny - 17 september 2008 07:56

Igår var björne trött o lite hängig. Han hade inte ätit så mycket på jobbet och det smittade av sig på mig när han väl var hemma. Vi lagade paprika o purjosoppa och testade ochså att laga linsbiffar. Men vi är trötta på maten. Trötta på att behöva planera varenda liten matbit. Det är tråkigt att inte få äta vad man vill.

Efter lite prat igår så bestämde vi oss för att äta utemat idag. Så det får bli nåt vegetariskt från nån kinarestaurang. Det är nog det bästa vi kan göra.

Jag dricker inte heller mina 2 liter vatten längre. Det är också tråkigt.


Så, ja. Det är lite tråkigt just nu. Det gör också att jag är lite rädd för att jag ska kasta mig över allt sen när jag får igen. Att jag överäter och frossar. Just nu är jag sugen på ALLT.


Nu ska det pluggas en massa. Ligger lite efter och grupparbetet kommer att ta massor med tid. E inte på plugghumör just nu. Men det måste ju göras.


Hoppas ni alla får en mysig onsdag!

Av Nenny - 16 september 2008 07:30

Anna skrev:

"Det är lätt att bli lite avundsjuk på dig. Jag vill också göra en detox! Men jag drar mig för att göra det eftersom jag har hört att man efter ett tag kan lukta illa på grund av att gifterna går ur en, har du märkt av det? Hur fungerar det för dig att studera? Är rädd att min hjärna inte ska hänga med riktigt om jag inte äter ordetligt."

Anna


Jag har faktiskt inte hört att man skulle lukta illa när man gör detox. Och det är verkligen inget jag, eller Björne har märkt av. Och vi åt ändå rätt mycket skräpmat, godis och sånt innan vi började. Det kanske kan vara en bieffekt, jag vet inte, men det är väl bra i så fall att man får du de gifter som ligger lagrade? För det kan väl inte sitta i så länge?? Man kan ju i så fall lägga detoxen på en semester om man är rädd för det.

Att plugga just nu funkar bara fin fint!! =) Jag är ju mycket piggare och har mer ork till sånt nu. Och visst äter jag mindre men vi äter ju inte bara salladsblad o frukt. Vi äter väldigt varierat. Recepten och menyerna i Ulrika Davidssons bok är sammansatta så man ska få i sig en bra variation av näringsämnen. Dessutom får vi i oss massor med vitaminer och antioxidanter. (Vi äter massor av färsk frukt och gör också smootisar och juicer av den) Sen har vi kanske till och med varit lite frikostiga med vissa saker som man egentligen ska äta lite mindre av. Så vi svälter oss absolut inte.

Och jag känner mig ju bara piggare. Jag är inte alls yr eller trött eller slö eller så. Inte alls. Så hjärnan hänger nog med vad den ska. Än så länge i alla fall. Haha. Jag ska ju göra det här en vecka till.

Men jag kommer att meddela varenda liten biverkning jag åker på. =)


Av Nenny - 15 september 2008 17:52

c vitaminFörsta Detox veckan går mot sitt slut. Och det går fortfarande bra. Men det ska erkännas att jag saknar en hel del. Bara en sån sak som att ta en macka när man är lite hungrig. Nu ska allt istället planeras och kontrolleras. Jag saknar att bara slänga ihop nåt i förbifarten. Jag saknar kött. Men jag saknar inte godis, chips och sånt så mycket som jag trodde jag skulle. Lite gör jag självklart. Men inte så mycket. Jag saknar dock att kunna äta ute. Jag vill äta på restaurang.


Recepten i boken är faktiskt lite tråkiga och vi hittar inte så mycket vi gillar. Vi försöker göra egna grejor men jag är lite rädd ibland. För om det inte blir bra så är det ju inte att bara gå ut och köpa pizza istället. Antingen får man snällt äta maten fast det inte blev bra eller så får man spendera nån timme till på nåt annat. Om man har grejor hemma till det dvs. Och det är inte alls säkert. Det är rätt dyr mat det här.


Men det känns rätt bra i kroppen. Jag är definitivt piggare. Mest på kvällarna faktiskt. När jag vid 6-7 tiden tidigare inte orkade nåt utan bara låg i soffan så har jag nu mer energi än nånsin. Jag går och småplockar med saker och har lite svårt att sitta still. 


Kroppen känns dessutom lite fastare. Lite svårt att förklara, men jag säger så här: Mestadelen av tiden känner man sig bara som en degklump. Allt hänger ut överallt och skvalpar rundor och är ivägen. Den känslan är borta. Kroppen känns mer slimmad. Som om man har en kroppsstrumpa över hela kroppen som håller in allt. Så känns det. Jag har faktiskt gått ner lite drygt 3 kilo på denna veckan. Det är myyyyycket mer än jag trodde och det är nog inte meningen att man ska gå ner så mycket heller. Men ok, jag har ätit väldigt mycket mindre än jag brukar äta. Jag småäter inte länge. Nu är det Frukost, lunch, middag och 1 - 2 mellanmål. Och det är ju vegetarisk mat. Så kalorimässigt är det en enorm skillnad skulle jag tro.


Jag lär mig en hel del om hur min kropp reagerar nu. När den är hungrig. (Det är inte alls farligt att vara lite hungrig... Jag har lärt mig det nu) Allt jag känner är dessutom inte alls hunger, som jag kanske trott innan. Det är kanske vatten eller bara lite rörelse den behöver. Det är en Eye-Opener det här.


När jag har tid och ork kommer det lite recept på matbloggen.

Av Nenny - 15 september 2008 15:52

Jag blev utmanad av BeaTris och Annalee


5 saker i min frys
Ben & Jerry glass (har inte rört den sen jag gick på detoxen... )
Diverse bär
Rostebröd
Köttfärs
Is (mest på väggarna o i taket haha)


5 saker i min garderob
Kläder
En stor boxboll. (Björnes, vi har inte plats att ha den hängande nånstans)
En gammal kudde som jag sydde i högstadiet. Det står Skid Row på den om jag inte minns fel.
En målarroller med blå/lila färgrester på
En låda med lite minnessaker från min barndom


5 saker i min bil
Cd-skivor
En dymanoficklampa (alltså, det behövs inga batterier i den utan man pumpar lite i ett handtag och sen lyser den ett tag. Mucho smart!!)
En Vägatlas
Tomma vattenflaskor
Ett litet verktygsset


5 saker i min handväska (har sällan väska men när jag har det så är det:)
Mobil
Plånbok
Nycklar
Ev Kamera
Ibland en vattenflaska


5 saker i mitt badrumsskåp
Deo
Borste
Diverse mediciner o piller
Floursköljning
Febertermometer


Ni som känner er manade kan bli utmanade. =)

Av Nenny - 15 september 2008 13:43

Har precis haft det första "mötet" med killarna i gruppen. Det var inte så farligt som jag trodde. Faktiskt. Jag är ju nybörjare på hela grejen men jag är mest bara rädd och orolig just nu. Det går nog över. Hoppas jag.

Jag måste ju våga utmana mig själv med sådana saker.

Det kommer att gå så bra så... =)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se