Alla inlägg under september 2008

Av Nenny - 13 september 2008 06:44

"Hej! Jag läser att du gör en detox. Har du några bra tips på hur man börjar eller vad som helst? Jag har handlat hem lite grejer och funderar på att börja redan imorgon, fast ikväll har jag ätit lite chips och godis, vet du om det påverkar detoxen lite? Jag menar, ska man dra ner på sånt innan eller är det bara att köra? Tacksam för svar :D"

Jannike


Hej hej Jannike!

Jag är ingen expert på ämnet, men visst jag har ju läst en hel del. ;)

De flesta säger att man ska börja redan ett par dagar innan med att trappa ner på bla kaffe, socker, chips, kakor osv. Dvs den mat som inte är tillåten under en detox. Det gör att kroppen vänjer sig lite lättare.


Hela tanken med en detox är att kroppen får vila ifrån alla "gifter" (bla socker, bekämpningsmedel, transfetter, färgämnen och konserveringsmedel. Även typ avgaser och cigarettrök som kan innehålla diverse tungmetaller) som den annars får i sig.


Nu finns det ju inte bara EN mirakeldetox utan det finns flera olika. Jag utgår från "Gå ner i vikt och Rena Kroppen med Detox" av Ulrika Davidsson. Hennes metod går ut på att äta i stort sett bara frukt och grönt (med lite andra tillåtna livsmedel). Du ska undvika tex: kött, mejeriprodukter, kaffe, säd, salt osv. Du ska också undvika tex ris, pasta osv.


Det bästa är att äta ekologiskt då den maten innehåller väldigt mycket mindre bekämpningsmedel och gifter. Det är också viktigt att dricka mycket vatten unden denna tiden. Minst 2 liter om dagen för att rensa ut och för att du ska må bra.

De första dagarna kan man få huvudvärk, ledvärk eller tex ångest. Detta brukar dock gå över på ca 3-4 dagar.


Ulrikas recept är sammansatta för att ge en rensande efekt på levern och för att få variation mellan näringsämnena.

Jag rekomenderar att du köper/lånar nån form av bok (det finns en hel del att välja på har jag sett) eller googlar runt på massa sidor och läser. För det kan nog vara svårt att göra helt på egen hand.


Hoppas det gav lite svar på din fråga?!


Lycka till!! =)

ANNONS
Av Nenny - 12 september 2008 06:59

Jag verkligen hatar grupparbeten. Här är ett par orsaker:

  • Jag är "sämst" i hela gruppen och hänger inte med i tempot trots att jag vill.
  • Jag är "bäst" i hela gruppen och får göra allt arbete.
  • Ingen i gruppen har några idéer eller vill ta ansvar så inget blir gjort.
  • Alla vill olika saker och ingen vill ge med sig.

Nåt av det brukar det vara. Jag jobbar dessutom bäst själv.

Trodder ju verkligen jag skulle slippa grupparbeten i och med att jag läser på distans. Men näääääääää. Redan 2:a veckan ska vi buntas ihopa och dessutom komma på idéer själva. Och jag är dessutom sent ute så de flesta verkar ha buntat ihopa sig redan.

=(


Blä. Nu minns jag varför jag hatade skolan.

ANNONS
Av Nenny - 11 september 2008 18:18

Björne fick ta en huvudvärkstablett igår. Han hade haft huvudvärk i över ett dygn. Min lilla huvudvärk försvann ju och jag var oförskämt pigg på kvällen.

Idag känner jag mig precis som vanligt. Springer dock fortfarande på toa stup i kvarten.

Jag vägde mig igår. Bara för att se om det hänt nåt. Trots att jag vägde mig på kvällen med kläder på så visade vågen 0,9 kg mindre än i måndags! =) Så wohoo!! Jag gör ju det här först och främst för att rensa och rena kroppen men att gå ner i vikt är ju en välkommen bonus!!


Idag har jag ätit:

Frukost: Smoothie gjord på färsk ananas, äpple, sojamjölk och alfalfafroddar. Den var mumsig.

Lunch: Paprika och purjolöksoppa. Väldigt god!

Kvällsmat: Soppan igen.

Mellanmål: Te och frukter


Allt funkar fint. Jag känner lite naturlig hunger då och då men blir aldrig vrålhungrig. Jag är heller inte speciellt sugen på godis och sånt. Jag är mer sugen på själva känlsan att tex krypa upp i soffan med nåt gott och bara mysa. Eller slappa efter en tuff dag. Det går ju att göra med detox mat också men det är ju en vanesak. Jag är sååååå van vid godis och chips framför tvn att jag har svårt att ta till mig nåt annat.

 För nån vecka sen var vi på bio och såg Babylon AD. Vi var sena när vi stod i popcorn/godis kön så vi gick därifrån och gick in till filmen istället. I början saknade jag både snax, godis och dricka men efter en kvart in i filmen ca så glömde jag bort det. Så kan det gå.

Filmen var bra men bioupplevelsen förstördes av ett gäng övervuxna fjortisar bakom oss som inte "fattade nånting" av filmen. De sa så gång på gång. "Asså, jag fattar inte...Dog han nu... Jag fattar ingenting". De såg tydligen bara den för att Vin Diesel var med för "han är så jävla snygg" fick man också höra ett par gånger. Suck... Men men. filmen var bra. Även utan snax och med fjortisar som inte kunde hålla käft.


Här är soppan som var god...

Av Nenny - 11 september 2008 09:10

Idag för 2 år sen startade jag denna bloggen!! Grattis lilla bloggen! =)


blommor

Första dagen hade jag 5 besökare. Nu snittar jag på en bit över 100 varje dag. Kul att ni tycker om den! =)Av Nenny - 11 september 2008 08:07

NomineringMin blogg har blivit nominerad av både BeaTris och Angel. Tusen tack tjejer! Det värmer!!


Och även om jag faktiskt är lite trött på sådana här "kedjebrev" så blir jag lika glad varje gång jag blir tilldelad ett. =)


 Så självklart skickar jag glädjen vidare!Här kommer reglerna på engelska:

1. The winner can put the logo on her blog.

2. Link the person you received your award from.

3. Nominate at least 7 other blogs.

4. Put links of those blogs on yours.

5. Leave a message on the blogs of the girls/boys you’ve nominated.


Jag nominerar vidare:

BeaTris

Angel

Coyntha

Cornelia

Linda

Lumumma

Cee


Och egentligen alla andra bloggar jag läser också. Men det blir en jävla massa att länka till. Hihi. Jag älskar alla mina bloggkompisar!! =)

NI ÄR BÄST!! =)


Kram på er alla!!


Av Nenny - 10 september 2008 15:49

Näe. Gårdagen bjöd inte på så värst mycket mat nu när jag tänker efter. Men jag var inte så värst hungrig faktiskt. Lite var jag ju men inget som störde. Efter inlägget igår var jag mest sugen på typ en kvällsmacka. Eller nåt litet att knapra på framför tvn. Men det gick över. Jag hade ju kunnat ta nån frukt eller lite morotsstavar eller nåt men jag varken orkade eller ville.


Idag försökte vi göra nån egen morgondrink. Vi tog apelsin, kiwi, gurka, melon, persilja och hmmm nä det var nog allt. I med lite kolsyrat vatten och mixa lite. Det blev inte alls gott. Vi slängde det.

sallad

Till lunch gjorde vi en sallad på babyspenat, mango, sockerärtor, röd quinoa, lite chilli, ½ pressad lime, koriander och lite cashewnötter. (Orginalrecept finns i boken: "Gå ner i vikt och rena kroppen" av Ulrika Davidsson)
Det gick att äta men blev ingen storfavorit direkt. Mättade dock hyffsat bra.


Igår på kvällen kände jag mig helt spänd i hela kroppen. (inte stel utan mer spänd... vet inte riktigt hur jag ska förklara det... ) Kunde inte riktigt slappna av som jag ville. Vet inte om detta hör ihop med detoxen men jag noterar det i alla fall. Hade också lite svårt att sova pga samma sak. Idag har jag haft skallebank av och till på fm. (Ska inte ta några huvudvärkstabletter under detoxen då det tillför mer orenheter i kroppen) Har också känt mig lite trött. Men det har gått över nu verkar det som. Skönt. Men det är många och täta toabesök idag också. Mycket vatten dricks det...


Jag fortsätter... =)

Av Nenny - 9 september 2008 18:11

Dagen har gått hur bra som helst!


Började morgonen med varmt vatten med citron i. Detta går direkt ut i tarmen och sätter igång systemet.

Frukost blev en fruktsallad toppad med lite sojayoghurt och ett par hackade hasselnötter.

Det var gott och friskt.

 

Lunch Bestod av ugnsrostade grönsaker toppade med fetaost och pumpafrön. Här saknade jag en köttbit. Vi brukar ju äta rostade grönsaker till en köttbit eller kyckling. Men det gick snabbt över. Det mättade mer än jag trodde.


Mellanmål gjorde jag av sojayohgurt, ½ banan och fryst mango som jag mixade ihop. Smaskens.


Middag idag bestod av 1 clementin, ½ banan, 1 kiwi, 1 näve hasselnötter och te. Lite dåligt planerat. Hittade inte så mycket av det jag hade tänkt när vi handlade igår så vi hade inte så mycket hemma att laga till. Men jag är mätt och belåten i alla fall. =)


Har också druckit en massa vatten idag. Det är viktigt för att utrensningen ska funka. Så det har varit många besök på toa...


Annars känns det inget speciellt idag. Ingen huvudvärk, inga andra åkommor. Men det tar väl ett par dagar innan allt sätter igång skulle jag tro.


Jag kör på! =)

Av Nenny - 8 september 2008 13:22

DetoxJag har tänkt på det länge och mycket. Jag vill göra en Detox. Avgifta kroppen.

Nu är det dags! Jag har köpt boken "Gå ner i vikt och rensa kroppen med Detox" av Ulrika Davidsson. Jag har dessutom läst massor på internet om det också.


Så med start imorgon, tisdag, ska vi köra 14 dagars Detox här hemma. Det kommer att bli en utmaning men också en kickstart på ett hälsosammare liv. Ut med skiten och rensa systemet, så att säga. ;)


Jag har aldrig gjort det men hoppas att jag kan bli lite piggare och kanske få lite bättre hy. Det sägs också att man blir mindre rastlös (och det kan ju behövas hehe) och att man får friskare hår, starkare imunförsvar osv.

Så det blir i stort sett bara vegetarisk kost två veckor framöver.


Vågen visade plus idag igen. Slarv, slarv. 85,1 visade tråkvågen idag. Så +0,5kg sen förra måndagen.


Men jag hoppas verkligen att Detoxen hjälper mig igång. Med en "ren" kropp kanske det är lättare att låta bli de onyttiga "orenheterna"


Jag kommer redovisa allt om Detoxen här så det är bara att hänga på. Eftersom det är första gången jag gör det så är jag supernyfiken på vad som kommer att hända. =)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se