Direktlänk till inlägg 19 november 2008

Min snuttefilt, min trygghet

Av Nenny - 19 november 2008 14:33

snuttefiltJag använder mat och framför allt godis som snuttefilt. Den tryggheten som alltid finns där. Den tröstar mig, piggar upp mig, ger mig lugn och ro, firar med mig, finns alltid med i alla möjliga situationer. Men dömer mig aldrig.
Barnsligt men sant.


För det är verkligen så det är. Det ÄR min snuttefilt. Min ständiga vän och följeslagare. När jag inte får ha min snuttefilt blir jag rastlös, arg, grinig, irriterad, orolig, ängslig och rädd. Och hur gör man sig av med en snuttefilt som hängt med i 31 år?? Hur fan ska det gå till. Jag måte ju äta. Maten måste finnas där. Jag kan inte bara rycka bort den och kallhjärtat säga att "nu får du fan klara dig utan".

Godiset har jag försökt rycka bort så många gånger att jag tappat räkningen men alltid saknat det för mycket.


Och som alla som haft en egen snuttefilt så vet ni att det inte duger med några ersättare. Just DEN filten och BARA den filten duger. Inget annat.


Men det sägs väl att steg 1 är att identifiera problemet. Sen får man arbeta fram en lösning efter det.
Så problemet är identifierat. Nu ska jag bara hitta lösningen på det...


Tips mottages gärna.


P.s Det blev ingen träning varken igår eller idag på friskis. Som en del av er sagt så blir det oftast inget bra om man går dit fast man inte vill. Och det är så sant så. Det hade inte blivit bra nåt av det. Så det blir raska promenader resten av veckan och lite städande hemma istället.


P.s 2: Helnötet är Björnes. Jag ska inte äta av det...


Tack för allt er stöd!


 
 
Anna

Anna

19 november 2008 15:16

Ja det känns bättre nu, hoppas att jag får gå tillbaka till jobbet imorgon.

Det svåra med mat är ju att det ibland har fått samma funktion som knark är för knarkare. Och som många läkare erkänner är det väldigt svårt att säga till en knarkare att "Du får knarka lite, men bara lite!". Man måste ju som sagt fortfarande äta, men rätt saker.
Tips ja, jag fortsätter ju att tjata om kontraktet jag :). Det bästa jag har gjort ever!

Sköt om dig!

http://onestomachfluaway.blogg.se

 
Mikaela

Mikaela

19 november 2008 17:30

Allt handlar ju om att äta lagom. Jag har en kursare som alltid avslutar lunchen med en ruta mörkchoklad. Att man vill ha mycket sitter ju som du säger i huvudet. Och att sluta på en gång är ju svårt, försök att trappa ner. Köp alltid förpackningar, köper man lösvikt blir det alltid mer. Sedan så köper man hela tiden mindre och mindre förpackningar :) Jag brukar köpa sådana små 5g när jag är sugen, och det räcker :)

http://mymica.blogg.se/iheartgreen

 
Malin

Malin

19 november 2008 18:20

Känner exakt igen känslan, jag hittar alltid anledningar till att tillåta mig själv att äta godis. När jag är ledsen, när jag är glad.. ena sekund försöker jag låta bli och nästa är det kört.
Kram

http://malinjoe.bloggsida.se

 
emmy

emmy

19 november 2008 20:16

När di hittat lösningen på det problemet vill jag veta den, kämpar med exakt samma sak just nu, godis har aldrig varit godare! Kämpa på vännen! Kram

http://smaljeans.blogg.se

 
Sofia

Sofia

19 november 2008 22:03

Jag försöker se varje måltid, mellanmål, godissug som ett beslut. Jag brukar tänka efter lite om jag verkligen ÄR hungrig eller bara sugen. är jag bara sugen så tänker jag att jag kanske kan stå över den här bullen /godiset /whatever eftersom jag faktiskt VILL bli smalare. Sen gör jag nåt helt annat och går låååååångt ifrån köket/godisskåpet.

http://www.halsowannabe.blogg.se

 
Coyntha

Coyntha

20 november 2008 08:59

Godissugen kommer mest när man är hungrig även om man inte vet att man är hungrig. Ett bra tips, som har funkat för mig, är att inte bli hungrig.
Jätteviktig att äta minst 5 gånger om dagen. Ät varje 3 timmar. Då godissugen försvinner.
Men om du ändå vill äta godis, hitta alternativen.
T.ex fruktsalad med chocklad sås på (gjort med kakao, vatten och lättsocker). Eller frysta jordgubbar med smält mörk chocklad!
Keso med frukt och kanel på!
Det finns massor man kan äta som är också goda.
En sak som kan hjälpa mycket, i början. Är att inte ha godis hemma :)
Hoppas att det hjälper mina tips. Annars hör av dig. Heja heja!
* kram *
PS Glöm inte dina promenader!

http://www.coyntha.wordpress.com

 
camilla

camilla

20 november 2008 09:18

Ja det är ju såsant det du säger ;) Godis och annat gott det kan ju jämföras med en snuttefilt. Och det är verkligen inte lätt att gör sig av med den. Tänker på alla barn man tagit bort både napp och snuttefilt från :(
Ha en bra dag
Kram

http://www.hallonpajen.wordpress.com

 
Cecilia

Cecilia

20 november 2008 10:32

Känner precis som du. Hemskt nog så får mat mig att känna mig bättre... Jag måste helt bryta banden med "onyttigheter", men jag trillar dit varje gång igen... What to do?... Men pep och lycka till.
Kram!

http://baracecilia.blogspot.com

 
Ingen bild

Anna

20 november 2008 13:08

Jag tror också på att bara köpa förpackningar med godis (inte lösvikt), och minska storleken. Köp bara det du är absolut mest sugen på och så liten förpackning som möjligt. Hitta söta frukter som kan ersätta godiset. Gå aldrig till affären om det bara är godis du "behöver". Läs på innehållsförteckningen och äcklas av alla tillsatser. Ett annat tips är att gå en omväg till affären så släpper suget lite på vägen och i annat fall har du i alla fall förbränt lite energi. Ät bara godis om du har tränat, då påverkas inte blodsockret lika mycket heller.

 
Sara

Sara

20 november 2008 15:57

nu blev ju jqg sugen på helnöt :-) Men är ju torsdag så på lördag kan jag köpa mig helnöt om jag vill då också. Det är så jag löser det. Tänker att "på lördag får jag äta", sedan kommer lördagen och jag kanske inte ens vill ha helnöten då. Kanske är sugen på något helt annat och då tar jag det istället.

Ett sätt jag tror är bra är att inte ha ett godisförråd hemma. Då blir man ju suktad varje gång man öppnar den skåpdörren.

Och att man kastar hälften av det man köper. Till slut kommer det inte kännas värt att köpa så dyra saker när man ändå kastar hälften.

http://smuppra.blogg.se

 
Anna

Anna

20 november 2008 16:19

Vi pratade om det där mpå viktväktarna idag, verkade som att man antingen måste ersätta sin snuttefiltsmat med nyttigare alternativ 8typ morötter istället för choklad) eller att hitta andra aktiviteter att ta till när suget sätter in. kika in på min blogg efter imorgon så ska där förhoppningsvis finnas lite tips.

http://viktigtbeslut.blogg.se

 
Christina

Christina

20 november 2008 21:38

Om du känner någon som går på viktväktarkurser så be dom köpa med sig av chokladbarerna som de säljer där.Jättegoda och inte kaloririka.Vet inte om det går att beställa hem ett gäng från deras hemsida.
Det var väl det lilla tipset jag kunde bistå med.
Christina

http://christinasbloggsida.blogspot.com

 
Anna

Anna

20 november 2008 21:47

Oh just det, kom på ytterligare ett tips att komplettera mitt tidigare inlägg med (det om kontraktet, det är inte jag som skrivit precis ovan :) ).
Jag har märkt att det har blivit mycket lättare att hålla koll om jag har väldigt många delmål. Tidigare har man ju sagt att man ska gå ned si och så mycket till den och den månaden. Därefter är det bara att luta sig tillbaka och skjuta på skiten tills man till sist inser att det bara är två veckor kvar till det att man skulle ha gått ned 6 kg. Och då blir det endera att man rå-bantar eller skiter i det, båda med lika dåligt resultat.
Nu har jag många små delmål, men dessutom har jag satt upp en bestämd vikt för varje måndag som hela tiden peppar mig att vara skärpt och ta rätt beslut. Jag vet att jag ska gå ned 0,5 kg tills nästa vecka och det håller lågan uppe. Jag vet att om jag undviker en extra portion pasta kommer det att bli mer sannolikt att vågen visar rätt veckan efter. Varje val jag gör blir betydligt mer medvetet och peppande i kampen att varje måndag ha nått målet. Som det är nu har jag hela tiden legat några hekton efter målet, men det har peppat mig ännu mer! :) En dag ska jag vara ikapp!
Och som alla vet; R I M L I G A mål ;).

http://onestomachfluaway.blogg.se

 
Ingen bild

Anna2 igen

24 november 2008 22:13

Hej igen! Kom på några tips som funkat de senaste dagarna för mig, som jag återupptäckt. Omega 3-kapslar hjälper mot godissug, mirakulöst nog. Eller om det är guarana-tabletterna som funkar mot trötthet. Och morötterna och apelsinerna är otroligt goda nu.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nenny - 13 mars 2009 13:51

Ville bara påminna er om att jag inte längre kollar av kommentarer i denna bloggen.   Jag bloggar numera på följande adress: http://nenny.se/blogg/   Uppdatera gärna era länkar!!    Vi ses där!! =) ...

Av Nenny - 30 januari 2009 07:45

Bloggagratis har gjort sitt. Den har tjänat mig väl men det är dags att dra vidare känner jag. Utforska nya vidder. =) --------------------------------   Bloggen flyttar till: http://nenny.se/blogg/   -------------------------------- Jag är tillbaka!...

Av Nenny - 26 januari 2009 19:12

Tack för att ni tänker på mig! Det värmer. =)   Jag mår bra. Tänkte bara säga det. Ni behöver inte vara oroliga.   Men bloggandet har på nåt sätt gått in i väggen. Jag har varken lust att skriva eller läsa. Vet inte riktigt vad som har hänt. Jag vill...

Av Nenny - 22 januari 2009 12:31

Har inte riktigt varit på blogghumör på ett par dar. Har knappt varit ute hos er andra och inte skrivit så mycket själv. Känner mig låg. Nu börjar det ta emot lite med ViktVäktarna. Farligt farligt. Jag har inte fyllt i en checklista på hur länge so...

Av Nenny - 20 januari 2009 20:24

Vår diskmaskin krånglar...igen. (Jävla skitmaskin) Björne har tandvärk och måste dra ut en tand. Smärtsamt och dyrt. Jag hänger inte med i skolan. Känner mig som värsta ufot. Pointsräknandet går väl sådär i nuläget.   Bah.   Det känns bättre när m...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards