Alla inlägg under december 2008

Av Nenny - 22 december 2008 18:02

Okej det har blivit lite mycket julgodis de senaste dagarna. Jag är sjukt svag för Romerska Bågar i ask just under jultiden. Helt klart min största last under jultiden.

Och nu protesterar min mage. Med all rätt. Den mullrar och bullrar och tycker tydligen inte alls om behandlingen. Har inte räknat så noga på pointsen men försöker äta så vettigt jag bara kan. Jag har absolut inte lagt av eller gett upp. Nej nej, inte alls. Men lite "fritt" har jag det ett par dagar denna veckan. Max till annandagen. Men jag tror jag skärper till mig igen redan på juldagen igen. Gillar inte när min mage e så här... 

ANNONS
Av Nenny - 20 december 2008 07:56

Jag har tidigare skrivit att jag jobbade med min belöningslista och skulle lägga ut den. Jag jobbar fortfarande på den. Men här kommer den:


86,6 = - 3 kilo = 1:a stjärnan (uppnått 18/12 2008)

 • Gott Löste

83,6 = - 6 kilo = 2:a stjärnan

 • Kokbok

80,6 = - 9 kilo = 3:e stjärnan OCH 10%

 • En hel bunke hälsotidningar

79,9 = under 80 kilo

79,6 = - 10 kilo (slår ihop dessa två eftersom det bara skiljer 0,3 kg)

 • Nya lakan med lite högre kvalitet

77,6 = -12 kilo = 4:e stjärnan

 • ---

74,6 = - 15 kilo = 5:e stjärnan

 • Nya Underkläder

71,6 = - 18 kilo = 6:e stjärnan

 • ---

69,9 = under 70 kilo

69,6 = - 20 kilo (slår ihop här med)

 • MBT skor och en Hotellnatt med Älsklingen

68,6 = -21 kilo = 7:e stjärnan

 • ---

65,6 = -24 kilo = 8:e stjärnan

 • Nya underkläder igen

62,6 = - 27 kilo = 9:e stjärnan

 • Frissan

59,9 = Under 60 kilo

59,6 = - 30 kilo = 10:e stjärnan (Ihopslagning här med)

 • Någon spa behandling och ett smycke

56,6 = - 33 kilo = 11:e stjärnan

 • ---

55 = MÅL

 • Shopping, Weekend i nån storstad, Ryggtatuering, Fotofrafering hos fotograf

Listan är inte klar och jag får nog ändra den efterhand. Är inte riktigt nöjd med vissa saker.

Sakerna är dessutom lite för dyra för vår plånbok. Men löste blir ju i alla fall första belöningen. Så det kommer att inhandlas inom kort.

Funderar även på tex dvd filmer och skivor och sånt. Men eftersom jag inte kommer på nåt jag vill ha så får jag fundera på det.

ANNONS
Av Nenny - 19 december 2008 06:31

Fick en utmärkelse av Kerstin

 

Tusen tack!

Nu ska man ju skicka den vidare till sina favoritbloggar. Men eftersom jag hade över 100 (måste sålla lite snart) i min blogglista så låter jag det vara.

Men tusen tack Kerstin!

Av Nenny - 18 december 2008 20:20

Jag stressade iväg till vägningen. Vågade inte hoppas på ett minus. Men hör och häpna: -1,2 kilo!!! Det trodde jag absolut inte. Gissa om jag blev glad.

Jag fick dessutom min första stjärna!!!!


 

-3 kilo på 2 veckor. Oj oj vad glad jag blev! Jag skuttade ut från lokalen och märkte inte förrän jag kom hem att jag inte fått nån checklista. Men det gör i och för sig inget för jag skriver i en anteckningsbok som jag har som kombinerad checklista och dagbok över viktminskningen. Skriver även in checklistan på nätet. Nu får jag snällt jobba på hemma för nästa vägning blir inte förrän den 8 jan.


Start (v 49): 89,6 kilo

Idag: 86,6 kilo

Förändring: -1,2 kilo

Total Viktnedgång: -3 kilo


Happy happy me!!!


Av Nenny - 18 december 2008 08:14

Ikväll är det sista vägningen innan juluppehållet. Jag slarvade ju lite innan i veckan och jag vågar nog inte hoppas på minus. Men ska ta en promenad senare i alla fall.


Idag är det tokplugg som gäller. Deadline på en uppgift idag. Och jag ligger fortfarande lite efter. Jag har till midnatt på mig så håll tummarna för att jag ska hinna!


Får se om jag hinner rapportera vikt och pluggstatus ikväll. Annars kommer det imorgon!

Av Nenny - 17 december 2008 08:45

Ett recept från VV som jag ändrat lite i.2 kycklingfiléer

1 msk olja

"trafikljus" paprikor. Dvs. en röd, en gul och en grön

1½ gul lök

ca 2 tsk curry

4 dl standardmjölk

2 msk vetemjöl

4 tsk Chillisås

1 msk kycklingfond

salt o peppar


Dela kycklingen i små kuber. Hacka löken och paprikorna.

Stek upp kycklingen i oljan. Ta upp den.

Stek upp grönsakerna i ett par minuter. Lägg tillbaka kycklingen. Blanda ihop allt och och stö över curry. Blanda ner resten av grejerna och låt puttra 5-10 minuter kanske.

Servera med ris, pasta eller kanske matvete. (Lägg till points)


Rätten ger ca 4 port och varje portion är 3,5 points. (Då har jag räknat ½ file/port pointsmässigt. Lätt att justera annars... Kyckling är ju duoval och grönsakerna är gratis. Org receptet säger dessutom lättmjölk och även med champinjoner. Men Björne äter inte svamp så det tog jag bort.


Har nu även skapat en Recept kategori där jag kommer att lägga alla recept jag lägger in.

Av Nenny - 16 december 2008 08:43

Klockan är kvart i 9. Jag har hunnit med följande idag:

 • Slänga igång en maskin disk
 • Läsa alla bloggar jag har i min lista
 • Spelat Wow i nån timme och gjort massa juluppdrag och lite dailys
 • Upplevt min allra första jordbävning!!
 • Ätit frukost
 • Rensat avloppet i vasken i badrummet

Intressant morgon! Jag var upp tidigt för att just göra juluppdragen i Wow innan alla vaknar. När jag sitter där så känner jag hur hela golvet och bordet börjar skaka. Det håller på ett par sekunder och jag blir nästan rädd. Vad fan händer?? Men det försvann och jag tänkte inte mer på det. Sen läser jag i Aftonbladet om att det varit en jordbävning i skåne. Scary...

Men lite häftigt att få uppleva det faktiskt! =)

Av Nenny - 15 december 2008 20:21

Hallå gott folk!

Jag försökte synka ihop favoriterna på datorerna idag. Det gick rätt bra. Det visade sig att jag bara hade lagt till ett par enstaka på den bärbara datorn. Nu ligger alla på ett och samma ställe. Men det blev ändå många bloggar jag håller koll på. Jag räknade till 102 st. Uj uj. Det blir mycket att hålla koll på och läsa igenom.  Vissa läser jag dagligen, och har gjort så i år i vissa fall. Andra är helt nya och de har jag inte hunnit sätta mig in i. Det har tillkommit många nya nu sen jag gick med i Viktväktarna igen. Jag får nog sålla lite och plocka bort några. Jag ska också försöka kommentera lite mer i de nya jag läser. Vill ju peppa er alla. =)


Denna veckan har det blivit lite slarv med maten. Men jag skärper till mig och hoppas på ett litet minus på torsdag i alla fall.


Det verkar som ni vill att jag lägger ut recept. Och merparten av er vill ha det här. Och då blir det så... =)

Det kommer upp efterhand som jag hittar nåt kul.Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se