Alla inlägg under januari 2009

Av Nenny - 18 januari 2009 06:50

Jag fick en award från Sofia. Tusen tack!! =) Jag blir alltid lika glad !


 Jag nominerar ALLA mina goa bloggvänner. Jag har en lång blogglista som jag läser dagligen och jag kan inte välja... ALLA är värd den. Varenda en! Så ta gärna åt er!! Ni är nominerade!! =)


ANNONS
Av Nenny - 16 januari 2009 07:22

Viktväktarna igår!

- 2 kilo. På pricken. =)

Så nu har jag gått ner allt (0,2 kg kvar om vi ska vara petiga) som jag gick upp i julas. Och det känns skööööönt!!


Nu: 86,8 kg

Förra v: 88,8 kg

Veckans: -2 kg


Startvikt: 89,6 (2 dec 2008)

Totalt viktminskning: -2,8 kg

ANNONS
Av Nenny - 16 januari 2009 07:03

batteri slutBatterisymbolen på stegräknaren började lysa igår. Det var väl ren utmattning efter att ha gått de 2690 stegen antar jag... Hmpf...


Passar faktiskt bra. För jag har precis bestämt mig för att skippa jympan här i lilla hålan. Det lockar faktiskt inte alls. Det ska bli promenader istället.

Raska, friska, långa promenader.

Nya iForm damp ner i lådan häromdagen och där stod just om promenader. Nu ska man tydligen gå 16000 om dagen om man vill gå ner i vikt. 12000 om man vill behålla en bra hälsa.

Promenader vet jag funkar.

Jag behöver inte passa några tider.

Behöver inte bry mig om träningkläder.

Behöver inte känna att jag inte hänger med på speciella rörelser.

Och bäst av allt DET ÄR GRATIS!!! =)


Batteriet är redan bytt.

Så nu blir det till att ut och gå. Det blir nog inga 16000 steg denna veckan. Måste ta det lite stegvis. Ska försöka skriva ett promenadschema i helgen kanske. Så jag har nåt att följa och jobba efter.

Gå gå gå!!!


-------------


Ps.

Batteritpis...

Har du som jag en omron walking style II och är internetkund med dosa i swedbank. Då kan du köpa nytt batteri på batteribyte.nu. Du betalar med internetdosan direkt och batteriet kommer hem i lådan nån dag senare.

Übersmart.... =)

Av Nenny - 16 januari 2009 06:59

brödDet bakas bröd här idag. Nybakat till frukost! Mmmmm.

Och vilket supergott bröd det blir.

Recept finns hos Mikaela.

=)

Av Nenny - 13 januari 2009 17:47

Idag gjorde jag nåt som jag har haft på min To Do lista läääänge. Nämligen att fixa iordning min cykel. Jag fick sadeln snodd för typ 1½ år sen och sen dess har den stått nere i cykelförådet. Idag tog jag upp den och gick de ca 200 m som vi har till cykelaffären. Fick en ny sadel och lite luft i däcken och kunde cykla därifrån. Hade glömt hur kul det är att cykla. Jag blåste iväg till affären för att göra några snabba inköp och samtidigt hämta ut kurslitteratur som jag beställt. Sen cyklade jag hem igen. Jag körde rätt snabbt och blev minsann ganska svettig på de 5 minuterna det tog från affären och hem. Hahaha. Dålig kondis eller vad. Men nu blir det till att cykla till affären istället för att ta bilen onödigt mycket. =)


Jag har dessutom gjort ett skolschema via google kalender så nu har jag total koll på hur många timmar jag ska sitta och plugga på de två olika kurserna. 20 timmar i veckan / kurs bör man avsätta. Dvs 40 timmar i veckan. Veckan är helt planerad nu med raster, lunch och massa plugg. Det kommer att bli bra. Fritiden är i och med det också inplanerad... =)


Nu ska jag ut och hälsa på hos er. Har hunnit dåligt nu de senaste dagarna.

Av Nenny - 11 januari 2009 15:22

Jag pluggar vardagar, jag pluggar lördagar och jag pluggar söndagar.

Jag saknar min fritid. Visst, det är självvalt men jag känner mig lite ynklig just nu. Hade varit trevligt om någon kunde viftat med trollspöt och gjort så jag var ikapp och fattat allt som lärdes ut...

Imorgon börjar två nya kurser. Som är fortsättning på de kurser där jag släpat efter... 


Ynk... =(

Av Nenny - 10 januari 2009 11:05

Årets första EFIT idag.


6.33: Tänder ljus när jag gått upp. Ska mysa lite med en lång frukost och läsa ikapp lite bloggar.


7.10: Har fått fram frukosten. 2 mackor. En med leverpastej och en med skinka. Till det ett litet glas provivadryck.


7.28: En apelsin och lite te ska jag också ha till min frukost. Skulle såklart ha ett te som var längst in. Så jag passade på att ta ut allt och ta foto på alla teerna. ;)


8.19: Tar foto på chokladtomtarna jag köpte på extratpris häromdagen.


9.10: Funderar en stund på om jag ska ta och packa ner ljusstakarna idag. Kommer dock fram till att de får stå nån dag till. Det är så mysigt ljus när det är mörkt.


9.21: Lite World of Warcraft ska spelas också.


9.42: En varm dusch. =)


10.21: Mellanmål består av en banan och två riskakor.


11.29: Pysslar lite med ekonomin.


11.52: Jag har inte varit på ett bibliotek på säkert 10 år om inte mer. Men känner nu med skolan att jag ibland behöver tillgång till vissa böcker. Jag kan ju inte köpa allt. Men man kan ju LÅNA!!!! Att jag inte kommit på det tidigare. Doh.

Så idag gick jag till biblioteket och fick ett nytt lånekort. Och en snabbgenomgång hur man lånar själv med hjälp av en pinkod. Sen visade hon mig datahyllan. En helt ny värld öppnas.... Hahaha. Man kan ju faktiskt LÅNA böcker...


12.04: Fick med mig 4 böcker därifrån denna gången. Men eftersom det händer att jag står o dreglar över böcker i bokaffären ibland. Oh den skulle jag vilja läsa, den där har jag hört mycket om, den ser kul ut. Osv. Jag kommer nog att bli stammis där i fortsättningen.


12.41: Sätter mig för att plugga. Vista är inte så dumt ändå. Jag har "kom i håg" lappar på skrivbordet, en kalender, en stretchklocka, miniräknare, vädertjänst och en vanlig klocka. Finns hur mycket prylar som helst att ladda hem via sidopanelen. Bara man letar lite.


14.00: Kolla in på en av de nya kurserna som börjar på måndag och ser att det redan ligger vissa föreläsningar ute. Tittar som hastigast på en av dom.


14.58: Björne vill ha pizza. Jag ska inte äta snabbmat under jan o feb men kinamat tillåter jag mig lite då och då. Biff med grönsaker i vitlökssås heter denna skapelse.


16.08: Försöker förstå mig på Javascript. Inte helt lätt.


17.10: Pluggar fortfarande. Är glad för att jag lyckats få Nenny att visas på en liten display ovanför tangentbordet. Ser att det ser dammigt ut men det är faktiskt lite "metallicglitter" i själva plasten på datorn. (Och några dammkorn också kanske...)


17.17: Stretchklockan drar igång. Iställd på att en gång i timmen poppa up och visa en liten stretchövning. Och att killen som utför övningarna ser ut som om han kom direkt ifrån inspelningen av Reservoir Dogs gör bara det hela mycket roligare.

Väldigt bra när man pluggar flera timmar i sträck. Också en liten gadget som man kan ladda hem till Vistas sidopanel.

Finns här annars.


17.42: Pratar jag i telefon med Elle.


18.37: Bara en liten stund efter att jag fyllde på med bilder förra gången och då skrev att killen i stretchclockan såg ut som nån från reservior dogs så spelas denna låten på minRadio. Den var med i just den filmen. Lite smått freakigt faktiskt...


 

20.30: Nu blir det soffläge resten av kvällen.


Tack för att ni tittade in! Ses nästa gång!

Kommentera kan du göra högst upp i inlägget. =)

EFIT för 2008 finns här

Av Nenny - 10 januari 2009 08:37

Igår var första gången på länge (läs en vecka...) som jag var riktigt godissugen. Eller egentligen inte om man tänker efter. (Och det är ju det man ska göra...Inte bara ge efter för den första känslan som väller över en)
Jag var INTE jagmåstehagodisNUUUUannarsdööööööörjag-sugen. Jag var däremot SJUKT rastlös. När jag är rastlös vill jag bara äta. Allra helst godis då. Det är ett beteende jag är medveten om men snappar inte alltid upp det utan brukar bara anta att jag är just godissugen. Det blir ju ofta så i vår vanevärld.


Jag åt 2 riskakor och 4 valnötshalvor men det hjälpte inte. Det kliade i hela kroppen. Ville inte sitta still. Klockan var runt 8 på kvällen så jag hade ingen större lust att gå ut och gå. Björne hade lagt sig så jag kunde inte börja städa eller plocka. Jag satt och nästan skakade i soffan så rastlös jag var. Men jag höll ut! Det satt nog i !½ timme innan det ebbade ut. Men jag vann!! Muahahaha. Jag gav inte efter.


tomtarTill historien hör också att jag köpte chokladtomtar till extrapris i torsdags. (Idiotiskt, jag veeet) Det var så billigt att jag bara var tvungen. Sjukt billiga. (Hmm... Precis det beteendet som jag försöker vänja mig av med.... )


MEN de ligger fortfarande kvar ORÖRDA i skafferiet. De ska inte röras heller. Kanske äter jag en sista helgen i feb. När jag gått 2 månader utan godis, snax, snabbmat o läsk. Men inte innan dess.


Note to self... Att tänka lite extra på

-- Skaffa nåt att sysselsätta mig med när jag blir så här sjukt rastlös
-- INTE köpa hem saker "bara för att det är SJUKT billigt"
-- Tänka efter vid varje känsla. Är jag verkligen godissugen nu eller vad är det egentligen.


Det är dessutom EFIT idag så bilder kommer upp lite senare. =)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Blogkeen
Följ Nennys Place -- Vikt, Mat, Träning & Hälsa  -- med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se